סתם קפצתי...

אפרתי22

New member
סתם קפצתי...

בהמשך לימים האחרונים ולשנאה התהומית שמתפתחת בין חרדים לחילוניים ולתמונות הנוראיות שאני רואה בטלויזיה, חשבתי ....אולי אני אכנס לפורומים ואראה מה הלך הרוח ואיך החשיבה במגזר החרדי, אז ככה: א. בדקה ה-90 התחרטתי כי פחדתי שאני אמות מעצבים ב. שכחתי שלחרדים אין אינטרנט. אבל הגעתי לכאן, והופתעתי, הופתעתי לטובה מאד, אני גאה בכל אחד מכם על האומץ, על ההחלטה, על הדרך והרוח. אני עצמי חילונית גמורה, לא מאמינה וזו רק בלשון המעטה, בת 30 נשואה ואמא לילד בן 7.5 חודשים. זהו, רק רציתי להגיד לכם כל הכבוד, ואם (לא נראה לי) אבל אם יש משהו שאני יכולה לעזור בו או לייעץ, או אפילו סתם, יותר מאשמח

אפרתי22

New member
לא ביקשתי מכם רשות

אמנם פתחתי כבר אשכול חדש, אבל לא עשיתי את זה כמו שצריך, אז הנה: שמי אפרת (שם אמיתי לגמרי) בת 30 (לא אמיתי לגמרי) נשואה + בן 7.5 חודשים חילונים גמורים עד כדי הקאה ויש לי המון מה להגיד לכם, השאלה היא אם אתם רוצים לשמוע ואם אני כחילונית יכולה למידי פעם לקפוץ לבקר

עץ שתול

New member
שלום לך אפרת

כמים פנים אל פנים... מעשייך יקרבו אותך אלינו. אם מטרתך להשפיע עלינו בדרך כזו או אחרת אז טעית בכתובת. וזאת למודעי: אנחנו לא בחרנו בדרכנו בגלל שעשינו השוואה אינוברסלית בין דרך החיים של המאמין לבין זה של הכופר! בעייתינו העיקרית היא בכך שאנחנו לא יכולים לאמץ לעצמינו אורח חיים שקרי ומעוות ולקדש אותו עם כל האמצעים הנלוים על כל המשתמע! לעומת זאת אנחנו לא מהללים ומשבחים קבוצות דתות ואמונות אחרות, כשיש ביקורת שבט לשונינו משתלח גם באויבים המרים של הציבור החרדי... מסופקני אם הצלחתי לרדת לעומק דעתך במה שכתבת, אבל זאת חשוב שתדעי (בכוונה כדי שיושמע ויובן גם לאחרים שמשוטטים כאן), כולנו חבשנו את ספסלי הישיבות לטב ולמוטב תוך התייסרות במלוא מובן המילה [תרתי משמע], ניצלנו את זמנינו היקר כדי להתקרב לאלוהים ולהתחבר אל תורתו כדי לחוש את טעמו הענוג והמפנק, אך כל אלה היו אשליות שוא וכזב, אנחנו אחרונים שאפשר למכור לנו סיפורים ונסיונות שיכנוע של בולשיט! ואם אחרי כל המילים האלה את עדיין רואה את עצמך רלוונטית פה, אז תתקבלי בברכה ובחום
ושתהיה שהותך במחיצתינו מהנה ומועילה באופן הדדי

עץ שתול

New member
*אפרתוש...

ועכשיו אחרי שקראתי את הודעתך הראשונה אין לי כי אם להודות לך על התמיכה והחיזוק, ואת אכן מוזמנת להמשיך ולהשתתף בחברתינו!

לא נראה לי שהיא באה להשפיע

מההודעה הקודמת שלה נראה שהיא הבינה לאן הגיעה ושהיא מעריכה את הדרך שעשינו/ עושים... נראה לי יהיה נחמד לפגוש אותך כאן מידי פעם (למרות שדעתי לא קובעת...) ואם עושים לך כניסה קשה זה בעיקר כי אנחנו לא אוהבים מתחזים...

אפרתי22

New member
חיים בזרם ועץ שתול

אני ממש מבינה אתכם (עד כמה שניתן) שוטטתי קצת בפורום ואני מבינה עד כמה ענין החשאיות הוא קריטי כאן, אני לא מבקשת שום פרטים עליכם, או שום סיפורים אישיים, מאידך, כרטיסי פתוח ואין לי שום בעיה לגלות את עצמי לגמרי, ביתי וטלפוני פתוחים גם הם (במסרים כמובן), רק תהיתי אם מותר לי לפעמים להכנס לאשכולות שלכם ולהגיב או שהפורום הוא רק לחרדים אנוסים.

אני לא פה לאחרים אך מנסיון.

כול עוד ההודעה מכבדת וכתובה בצורה הולמת לא מוחקים ואפילו שמחים לשמוע.

אני אומנם לא מנהלת הפורום

אך אני מאמינה שאם אמת בדברייך ואת אכן חילונית את בהחלט מוזמנת להכנס לאשכולות ולהגיב. שוש. >לאן נעלמה מהאופק רותם? גם היא חילונית<

mister xy

New member
יופי כתבת כבר כמעט הכל

עכשיו את צריכה למסור רק את מספר הטלפון שלך.......

אפרתי22

New member
אין לי בעיה לחשוף

פרטים, הרי ממילא הכל פתוח אצלי בפייסבוק, חוץ מהטלפון כמובן, אבל גם אותו אתן למי שאמצא לנכון בפרטי כמובן

moshe010

New member
את מוזמנת בחפץ לב

להגיב ולדבר ולבטא את דעתך, זה רק יעשיר את הפורם ויתן מבט מזוית אחרת ומנסיון חיים אחר ואם את יכולה לעזור במשהו אז בודאי טוב אני בטוח שעץ שתול לא הבין אותך וחשב שכונתך להחזיר אותנו בתשובה

אפרתי22

New member
אני שמחה שזה בסדר מבחינתכם

ואני יודעת שעץ שתול לא הבין אותי בהתחלה, זה בסדר,אני יכולה להבין את החשש. לכבוד יהיה לי להצטרף אליכם.

סוג ב

New member
בכלל, יש פה הרבה אנשים לא מתאימים

זה פורום פתוח וחוץ מלכוון את התנועה, אנו לא יכולים לעשות הרבה. הבעייתיות מתחילה ברגע שלדיון מצטרף אדם שלא מבין את רגישות הנושא ומשתלח בחברים, שלהם הפורום הוא בית. כל עוד תכבדי את כללי המקום ותנהגי בהתאם לתקנון- ברוכה תהיי. ברוכה הבאה.

nini132

New member
אני מסכים לך

כיוון שגם אני חילוני גמור אז חברה לא תזיק ואני פה מתוקף היותי: א. יוצא בשאלה טרי ב. חי בסביבה חרדית

למעלה