סתם קפץ לי לעין

אומי5

New member
סתם קפץ לי לעין

קראתי פה קצת והתלבתי אם להגיב ,אני יכול להיות עצבני על מה שאתם חושבים עד מחרתים ,אבל זו זוכתכם במיוחד בתוך פורום שלכם. אין לי בעיה עם מי שרוצה להפחית את המלחמה (אני אומנם חובב נשק אבל לא מטורף) ,אין לי בעיה עם מי שפשוט קשה לראות דברים קשים ומעדיף לטפל בחסרי דיור בשרות לאומי. יש לי קצת בעיה עם אנשים שמנסים לשכנע שאפשר בלי שימוש בכח בכלל ושהם עושים הכל בדרכי נעם נטו. החלטתי לא להגיב ,לחצתי הקודם , והגעתי לעמוד הפתיחה של הפורום ,שם ראיתי סמל שבא ליצג אותכם כנראה ובסמל זוג ידים שוברות נשק , שבירה ,אלימה ,לא הנחה בצד ברכות..... אז בעצם סמל זה מבטא אלימות נגד אלימות ,נראה לי קצת מוזר..... יום טוב לכם.

לא כל הפעלת כוח זה אלימות

לרתק בכוח למיטה אדם שסובל מרעידות קשות זה לא אלימות. לסובב בורג זה לא אלימות. לעשות מסאז' זה לא אלימות. לשבור כלי אלימות זה לא אלימות.

אומי5

New member
לשבור זה כן

כל מה שהזכרת לפני זה היה נכון ,אבל לשבור משהו שאתה לא מסכים אם יעודו זו אלימות.

אם אתה מתעקש

ההגדרה שלי לאלימות זה "כוח שמטרתו להזיק, לפגוע, לאיים ולדכא" (לרוב אני אומר רק להזיק). שזה כמובן הגדרה סובייקטיבית. אם אתה אוהב נשק אתה יכול להתייחס לשבירת נשק כאלימות. מבחינתי אין שום דבר מזיק פוגע מאיים או מדכא בלהרוס נשק, בדיוק להפך, הריסת נשק היא פעולה נגד אלימות.

אומי5

New member
אז גם לשבור אדם מחזיק נשק זו לא אלי

אלימות.... אם אדם מחזיק מולי נשק ,אזי הוא אלים ,אז אני צריך לשבור אותו כדי למנוע אלימות ולפי ההגדרה שלך אני לא אלים אני מונע אלימות.

אהה, כן, מה שתגיד

קודם כל, בבקשה תפסיק להכניס לי מילים לפה, או להגיד לי מה ההגדרה שלי אומרת. אני לא אמרתי שכל הפעלת כוח כדי למנוע אלימות היא לא אלימות. זאת הטענה הקלאסית של הגנה כהצדקה לאלימות. אמרתי שלשבור נשק זה לא אלימות, "לשבור" בנדם שמחזיק נשק זה כמובן אלימות. אתה גם צריך לעשות קצת הפרדה בין לפגוע באדם ובין לפגוע בחפץ. אני יודע שבחברה רכושנית כמו שלנו קשה לעשות את ההפרדה בין רכוש לבעלים, אבל תשתדל. גם פגיעה ברכוש או בחפצים יכולה להיות אלימות, וכמו שאמרתי, לשיטתך שאתה אוהב נשק אז בטח מי שהורס נשק הוא אלים, אבל מבחינתי צריך לראות מה הורסים, ולהרוס נשק זה אולי הכי פחות אלימות שיכול להיות. חבל שכל מה שאתה רואה בסמל הזה זה אלימות.

אומי5

New member
נשק לא הורג

אדם שמחזיק נשק דווקא ממש יכול להרוג. אני עושה הפרדה מלאה בן אדם לחפץ,חפץ הוא דומם ,לא עושה כלום אם אדם לא תופס אותו ומשתמש בו, אדם לאומת זו יש לא רצונות ואם הם אלימים אז מי שמולו בבעיה . נשק שמונח בצד או על המדף לא מחליט להרוג פתאום. אם לשבור נשק ,זה לא אלים כי זה הורג ,אז מתבקש שגם לשבור אדם שרוצה להשתמש בנשק(ולא לתחרות קליעה) זה פעולה אנטי אלימה.

הגנה

יש הבדל בין חפץ לחפץ. יש הבדל בין אקדח לסכין לארנק. אקדח זה חפץ שמטרתו היחידה היא הפעלת כוח אלים. סכין זה חפץ שיכול לשמש להפעלת כוח אלים, והוא גם מסוכן, אבל יש לו גם שימושים אחרים. כוס זה חפץ שממש צריך להתאמץ בשביל להשתמש בו כמכשיר להפעלת כוח אלים, והוא לא מסוכן, לרוב. להגיד שהדבר היחידי שמשנה זה מה האדם עושה איתו זה היתממות. אני כבר הסברתי ש"הגנה" זה לא משהו שמכשיר אלימות בעיניי.

אומי5

New member
אז גם לשבור אדם מחזיק נשק זו לא אלי

אלימות.... אם אדם מחזיק מולי נשק ,אזי הוא אלים ,אז אני צריך לשבור אותו כדי למנוע אלימות ולפי ההגדרה שלך אני לא אלים אני מונע אלימות.

Mיקי_

New member
זה סמל

אף אחד במציאות לא ישבור נשקים. אם אתה מנסה להבין מה יעשו איתם רוב הסיכויים שהם יפורקו והמתכות שלהם יותחו לדברים קצת יותר פרודקטיביים. עם אבק השריפה והכדורים אני פחות יודעת מה יעשו, אבל זוהי אחרונת דאגותי. הסמל מסמל לא הנחה בצד של הנשק, כיוון שאז אפשר לחזור אליו בעתיד, אלא הפסקת קיומו באופן סימבולי. אלימות אין כאן.

למעלה