סתם סקר מעניין....

Ytsejamer

New member
סתם סקר מעניין....

מי המחלין האהוב עליכם? עלי צ'יקובסקי ועוד אחד ששחכתי איך קוראים לו

RamiSun

New member
שוסטקוביץ

ועוד אחד ששחכתי איך קוראים לו....

pinnacle

New member
באך !!!

אין ספק שהוא גדוך הפרוגרים לדורותיהם(ולא ידע בכלל שהוא כזה), המציא את הפוליפוניה והקונטרהפונקט. בכלל אין כמו השפעות בארוקיות בפרוג, בייחוד בנגינת קלידים!

orbiti

New member
באך לא המציא כלום

בטח לא את הפוליפוניה והקונטרפונקט, שמקורם בתקופת הרנסנס (והפיתוח המרכזי שלהם מיוחס כיום לג'ובאני פלסטרינה, שחי כ-200 שנה לפני באך). מה שכן, אין ספק שהוא פיתח סגנון אישי ומפותח מאד של שימוש בכלים האלו כפי שאף מלחין לפניו לא עשה.

Petrus

New member
מלחינים הם אינם ממציאים

מלחינים עוסקים בהלחנה, ביצירה ובאמנות. אתה מציג את זה כאילו זה ש"באך לא המציא כלום" זה איזה משהו שלילי. את הפוליפוניה והקונטרפונקט אף אחד לא המציא. אבל באך הוא המלחין שהביא את הקונטרפונקט לדרגתו הגבוהה ביותר. אף מלחין לפניו אחריו לא הגיע לשליטה גבוהה כ"כ בכתיבת קונטרפונקט (ובאופן ספציפי בכתיבת פוגות). אגב, כל המלחינים הגדולים שחיו אחרי באך חקרו את הקונטרפונקט של באך והתבססו עליו.

orbiti

New member
אני מסכים לגמרי עם מה שאתה אומר

כותרת ההודעה שלי נכתבה כהתרסה לגישה שהוצגה בהודעה שנכתבה קודם, שהציגה את באך כאיזה סוג של ממציא וחדשן. אני נתקל בהאדרה כזאת של יוצרים גם בתחום הקלאסי וגם בתחום הפופ (לגבי הביטלס, למשל), והיא מפריעה לי בדיוק מאותה סיבה שהצגת.

Mr Mustard

New member
זה לא כל כך פשוט

הביטלס כן המציאו- הם הכניסו את הסאונד הזה של Tomorrow Never Knows לרוק, הסאונד הפסיכדלי שהשפיע על על כך הרבה להקות. היו המצאות, פשוט במוזיקה קלאסית כל העסק מאוד איטי, בגלל התקשורת המוגבלת של התקופה.

cut2

New member
רק לי הוויכוח הזה (שוב) נראה סמנטי?

לא שזה רע בהכרח

למעלה