סתם סקרנות

• פותח הנושא bscom
  • פורסם בתאריך

bscom

New member
סתם סקרנות

התמונה הידוע של הבחורות שמצויר להם על הגב עטיפות הדיסקים של PINK FLOYD מישהו יודע עוד פרטים על התמונה מי צילם ? מי יצר ? מדוע הם נמצאים בתנוחות שונות (הבחורה שמצויר לה על הגב the wall נישענת על הידיים ואילו הבחורה אם Animals מגרדת בעורף שלה ) ? או שהכל סתם שטויות ואין לזה שום משמעות .

CrazySheep1

New member
עכשיו שאתה אומר....

התנוחות באמת נראות קצת מחשידות, כאילו יש להן משמעויות נסתרות. התמונה תלויה בחדר שלי ממש מצידי אז אני מסתכל ומתחיל לבחון אותה חח..

CrazySheep1

New member
ועוד משהו..

גם הבעות הפנים של הבחורות. כאילו גם הן באות להגיד משהו. לדוגמא הפנים של הבחורה שמייצגת את The Wall משדרת גאווה עם ראש מורם ואפילו קצת מחייך, בעוד את הפנים של הבחורה שמצייגת את דארק סייד בכלל לא רואים ונדמה כאילו הוא מושפל. אבל לי בטח שאין מושג מה כל זה בא להגיד. בטוח יש פה כמה תותחים :) (או שלפחות ידעו למצוא את המידע)

FunkyMonk

New member
מישהו שאני מכיר פיתח תיאוריה על זה

ממה שאני זוכר כרגע.. הוא אומר שלדעתו האישה של דה וול היא כאילו הכי מושכת את העין, הכי בולטת, כמו האלבום. שמבין כל האלבומים שלהם הוא משך הכי הרבה תשומת לב. לא זוכר מה עוד הוא אמר לי.. לדעתי: שימו לב איך הAHM מסתכלת על כל אחיותיה בגאווה (כאילו "וואי תיראו מה התפתח ממני!"). אפשר לשים לב שהאישה של WYWH הכי גבוהה (בהרבה), יכול להיות שזה מסמל את "פסגת היצירה" של הפלויד.. עוד דבר מוזר הוא ששני האלבומים הראשונים ושני האחרונים החליפו מקומות. כלומר: כמדומני רליקס שוחרר לפני AHM. ואנימלס שוחרר לפני החומה.. הDSOTM קצת לא סגורה על עצמה, קצת סגורה. היא היחידה שיש לה גב עקום. אולי זה מסמל את התפנית שהלהקה קיבלה ב73'. אנימלס עייפה, כפי שהפלויד עייפו מעבודתם ב-77'.

The Walrus

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

לא יודע אם יש אמת בדבר, אבל זה בהחלט מעניין והגיוני.

CrazySheep1

New member
התאוריות של WYWH ושל DSOTM

נשמעות מאוד הגיוניות. לגבי DSOTM לא הבנתי כל כך את הקשר בין כך שהגב שלה מכופף (שלפי דעתי נראית מושפלת) לבין התפנית של הלהקה ב73. ואנימלס לא נראית כ"כ עייפה לפי דעתי .

holo

New member
WTF??

זה רק שאני, או שפשוט לא נראה לי שיש לזה משמעות מיוחדת?

FunkyMonk

New member
גם לעטיפה של הדארק סייד אין משמעות

ועדיין כל אחד מציא לה משמעות משל עצמו. תמונה זו יצירת אומנות. כל הרעיון באומנות זה שמישהו אחד יוצר משהו, וכל אדם אחר יכול להסתכל על זה ולהבין מזה מה שהוא רוצה.

holo

New member
יש ויש

יכול להיות שאתה צודק. פשוט נראה לי שהפעם נסחפתם, כי בסך הכל זהו פוסטר שהעיקר שלו זה בנות שעל גביהן מצויירות עטיפות שונות של אלבומי פינק פלויד. בכל ציור יש איזה משהו מיוחד, במקרה הזה- אלו הציורים על גביהן של הדוגמניות.

The Walrus

New member
סטורם תורמגסון

אחראי על התמונה, נדמה לי שהוא עשה אותה לאיזה BOX-SET. שאלה אפילו יותר מעניינת - למה דווקא הדיסקים האלה?? Atom Heart Mother וDark Side נמצאים בתמונה, אבל הדיסקים שביניהם מבחינה כרונולוגית - Meddle וObsecured By Clouds - לא נמצאים בתמונה בכלל. גם הפיינל קאט, וכל הדיסקים שלפני Atom heart mother (פייפר, מור, סיירספול אוף סיקרטס וכו') כלל לא נמצאים שם! ולמה דווקא Relics?? הרי לפי מיטב הבנתי מדובר באוסף. אז למה שאוסף יהיה בתמונה וMeddle לא?

זה אכן תמונה שנעשתה עבור יחסי הציבו

ר של אחד ה-box sets. האלבומים המופיעים בתמונה הם אלו שהיו בקופסא; האחרים פשוט לא נכללו בה. אין משמעויות נסתרות מאחורי ה"תנוחות" של הנשים; זה הכל בראש שלכם.

FunkyMonk

New member
כפי שכבר כתבתי,

גם כל הפירושים למשמעות של הדארק סייד, שנמצאים בטאגליינס של הפורום.. גם הם - כולם רק בראש שלנו. זה כל היופי באומנות.

flowerboy69

New member
לא מדוייק

התמונה היא הפרומו של ההוצאות החדשות של האלבומים שתמונותיהם מופיעות שם על דיסקים באמצע שנות ה 90 נדמה לי.אותם אלבומים זכו גם לגרסאות ויניל חדשות והכל הסתכם בקופסא בשם the vinyil collection שכלל את 7 התקליטים שיצאו מחדש.

bscom

New member
מכיוון שכל הדיסקים ולכל מה שהם עשו

ישנה איזושהי משמעות אז אני מאמין שגם לזה ישנה משמעות אפילו אם זה הדבר הכי מטומטם בעולם . מעבר לכך אני חושב שסדר הישיבה הוא העיניין פה שימו לב ש Animals ו the wall נמצאים מצדד ימין אחד אחרי השני שהם בעצם פרי יצירתו של רוג"ר . מצד שמאל נמצא Atom Heart Mother שרוג"ר כבר אמר שמיצדו "אפשר לקחת את האלבום כמו שהו ולזרוק אותט לפח" , מימין אילו נמצא Relics שאין לי האמת הרבה מה להגיד עלין אולי בגלל שיש בוא שירים שסיד כתב . ומימין אלהם אפשר להגיד במקום טוב באמצע נמצאים שני היצירות TDSOM ו WYWH שבעצם הם הכי טובים שלהם (לדעת רבים ) .

The Walrus

New member
משהו שאתה מפספס

פינק פלויד כלל לא אחראים לתמונה. היא צולמה הרבה לאחר שווטרס עזב. סטורם תורמגסון מחברת 'היפגנוסיס' (נדמה לי שזה השם) אחראי עליה. אמנם מדובר באותו אחד שעיצב את כל העטיפות של הפינק פלויד (מלבד פייפר, החומה והפיינל קאט) כולל הדארק סייד אבל בכולם הוא קיבל הנחיות מחברי הלהקה, או שללהקה היה יד בבחירת הציור. לדוגמה זכור לי שווטרס רצה לעטיפה של אטום הארט מאדר משהו "הכי לא פסיכודלי, הכי לא חללי שאפשר". תורמגסון מצא תמונה של פרה.

The Walrus

New member
הנה האתר שלו:

http://www.stormthorgerson.com/ ומסתבר שקוראים לו סטורם תורגרסון, בלי מ'. סורי. אחלה אתר, יש בו די הרבה דברים על פינק פלויד.

למעלה