סתם סקרנות...

nunimon

New member
סתם סקרנות...

שמעתי רבות על פלאי עולם. אולי מישהו מוכן ליישר לי קו עליהם?? ביקרתי כבר בשלוש מתוך השבע, שהבנתי מהמדריכים שהם מופלאים בזכות התקופה בה הן ניבנו, באמצעים, ובמימדים. נאי הייתי בטאז מאהל בהודו, מקדשי האנגקור בקמבודיה, וה"STONE HENGH האבנים באנגליה. אני יודע שהשבע זה גם האינקה בדרום אמריקה, הפירמידות במצרים, הגנים האבודים בפקיסטן, והחומה הסינית. אז מה? מישהו מוכן להגיד לי שלא ביקרתי בסתם מבנים מרשימים..
או שזה מחולק להרבה קטגוריות של פלאי תבל, ואלו רק הפלאים בקטגורית המבנים...

טשאפק

New member
אין רשימה רשמית

של פלאי תבל מכל הזמנים ומכל התקופות. ישנה רשימה מפורסמת של שבעת פלאי העולם העתיק, ועליה ראה בקישור בהודעה הקודמת בשרשור זה. (הרשימה כללה רק מבנים מאיזור הים התיכון והמזה"ת העתיק - מחבריה לא ידעו על סטונהג' או על החומה הסינית, שהזכרת). לא מכיר גנים אבודים בפקיסטן, אולי חל בלבול עם הגנים התלויים בבבל שנכללו ברשימת פלאי העולם העתיק.

nunimon

New member
אתה מכיר את השבטים הקדומים??

האינקה בדרום אמריקה, והאנגקור בקמבודיה.. הם לא נחשבים לפלאי עולם? וכל השבע שציינתי קודם? הטאז, החומה הסינית, הפירמידות.. ? איפה אפשר לקבל עוד חומר בנושא?

7 פלאי עולם הוכרזו ככאלו

בתקופה ההלניסטית, כמובן בתחומי העולם הידוע להם, הם כמובן לא ידעו על האינקה ועל תרבות החמר הקדומה בקמבודיה של ימינו.

castroman

New member
אם אני לא טועה...

אז אתה ביקרת בחלק משבעת פלאי תבל העכשווים, שבעת פלאי תבל העתיקים הם : 1.הגנים התלווים בבל. 2.מקדש ארטמיס באפסוס. 3.פסל זאוס באולימפיה ביוון. 4.הפרמידה בגיזה. 5.הקולוסוס מרודוס. 6.המגדלור באלכסנדריה. 7.המאוזולאום בהאליקרנאסוס היחיד שנשאר מפלאי תבל העתיקים היא הפרימידה בגיזה. עכשיו בקשר לימנו, הדעות מתחלקות ולא ממש הגדירו את שבעת פלאי העולם החדש אבל אלה כל המועמדים : חומת סין, ארמון פוטאלה שבטיבט, פסלי האבן באיי הפסחא, טימבוקטו שבמאלי, אנגקור ואט בקמבודיה, הפירמידה הגדולה במקסיקו, הכנסייה של גאודי בברצולנה, הטאג' מהאל בהודו, העיר העתיקה של צנעא בתימן, העיר של קיוטו ביפן, כמו כן מחשיבים את פיזה או אייפל.

למעלה