../images/Emo41.gifבולי, אני אגיד לך מה מפריע לי
אני מסכימה איתך מאד שישנו ערך גדול וחשוב בהדרכה הורית. לי באופן אישי (כמורה) ישנם מס' תלמידים שהוריהם קיבלו הדרכה הורית במכון אדלר, לדוגמא, ואני יכולה להעיד שרואים את השינוי וגם את השיפור באיכות החיים. אז נכון, ישנם יתרונות. הבעיה כאן, שבעיניי החסרונות עולים על היתרונות. פחות מפריע לי שאולי יצחקו על הילדים האלה למחרת בבית הספר (דבר כשלעצמו לא נעים), אלא שכל המערכת הבינאישית בין ההורים והילדים, כל הניואנסים שיש באותה המשפחה, ההשלכות של הילדות של ההורים על ילדיהם (אתמול לדוגמא, הסופרנני טענה כי בגלל שההורים גדלו בבית הילדים בקיבוץ ללא מודל הורי נכון הם התנהגו כך), מערכת היחסים בין הורים לילדיהם ובין בני הזוג,ועוד. כל אלא נתפסים בעיניי ככאלה שחשוב שתהיה להם הצנעה המתאימה, לשמור על הזכות של הילד לפרטיות ובלי שכל העולם שסביבו ידעו (עוד בטרם הוא יודע זאת) שלהורים שלו אין סבלנות אליו, שהוא לעיתים נטל על הוריו ואיך הם נשברים מהטיפול בו.לא נראה לי נכון. וזשוב, לא בגלל שאני פוחדת "להוציא את הכביסה המלוכלכת החוצה", אלא כי למרות ועל אף היתרונות, ישנה אינטימיות משפחתית שנפרצת ונחשפת בצורה מאוד מסחרית ושמונעת משיקולי רייטינג (עכשיו הפרסומות? או לפני שהאמא תצא מדעתה כדי שימשיכו לצפות גם אח"כ?)