סתם סקרנות

tiger mom

New member
יש קורס של מכון אדלר

שהיא המנהלת שלו אני מאד ממליצה על הקורס לא מכירה שרות כזה של מישהי שבאה הביתה ופותרת לך את כל הבעיות. ובגדול, אני גם לא כל כך מאמינה בזה. כל גיל וכל שלב בחיים מלווה בבעיות, ויכוחים, דילמות הדרך בעיני, היא ללמוד להתמודד באופן כללי ולא לפתור רק בעיות ספציפיות שיש כרגע

בוליפלג

New member
יש.

ראשית יש פרסום שאדלר יחד עם הכללית מציעים דבר מה. אם אתם בכללית נסי לברר. חוצמזה יש את : 'סופר משפחה' של מכון אדלר

שושית123

New member
../images/Emo26.gif אם כבר, נורא קשה לי עם סופר נני

ואני לא מתכוונת להדרכה הורית שזה כשלעצמו דבר נפלא ואני מכירה הרבה הורים שנושעו מהדרכה כזו, שסידרה להם את החיים. אני מדברת על התכנית עצמה. כמה חשיפה יש לילדים (שנכנסים לשם בלי בחירה, שלא כמו הוריהם) שם, איך כל החיים שלהם והניואנסים הדקים של משפחתם חשופים של לעין כל באין מפריע. מה יישאר מזה כשהם ייגדלו? תכנית באורך שעה על עצמם עם מקבצי פרסומות באמצע ולמחרת נתונים אודות אחוזי הרייטינג שאותה תכנית צברה? למה כל חבריהם לכיתה והוריהם ושכניהם וכו' צריכים לראות את כל הכביסה המלוכלכלת שלהם מוצגת לראווה בתכנית טלויזיה? בחיי שאני לא מצליחה להבין את אותם ההורים שעד שהתפכחו ומחליטים לשנות את האווירה בבית, עושים זאת תוך כדי שואו גדול (גם אם זו לא היתה הכוונה שלהם) ובעיניי תוך גרימת נזקים אחרים להם ולילדיהם. קצת דיסקרטיות הרגה פעם מישהו?

זה כעין וכאפס לעומת מה שמתחולל בשאר התוכניות

מה תגיד הבת בכיתה על כך שהאימא התעקשה בשידור לומר שהיא העלתה תמונות בעירום לאינטרנט או מה יגיד הבן שאבא שלו הודה שהוא פינטז על גיסתו... (היום תהיה תוכנית כזו). נורא ואיום!

אילתית 2

New member
כן מיכל מצטרפת הבוקר גם אלייך...

רואה כבר זמן מה כמו כולם את הפרומו לתוכנית..וזה בכלל..גילוי האמת בטלויזיה....תמורת מיליון שקל... בדיוק כמו בפרומו להרוויח מיליון....להפסיד הרבה יותר....

בוליפלג

New member
נכון שיש 'שואו' ונכון שסביר כי מעורבת

הקצנה, אבל אני מאמינה (אולי בתמימות) שהערך של התוכנית, על המשפחות המשתתפות בה, ועל צופיה, הוא רב הרבה יותר מן ה'נזק' או החשיפה. יש משפחות שלא היו מקבלות את העזרה לולא התוכנית, לולא האופציה המתוקשרת. יש משפחות שלא היו נחשפות למידע הזמין והיעיל. הורים תמיד היו ויהיו אחראיים למידת החשיפה של ילדיהם, באשר ההורים שלהם. עדיפה לטעמי חשיפה לשם תיקון ורווחה נפשית של הילדים, מאשר 'סבל' בשם ה'דיסקרטיות'. המוני משפחות לא היו נחשפות לדרך, למידע, לעוולות שלהן עצמן אפילו, לולא התוכנית הזו. (אני יכולה להגיד הרבה דברים בגנותה, אך לערך התקשורתי הפעם אין עוררין לדעתי)

אילתית 2

New member
שרשרת אליי...

אבל בהודעה זו התייחסתי לתוכנית שמיכל ציינה..שתהיה היום..הפוליגרף...שכאן הזכיה היא במיליון שקל...אבל נראה לי שמפסידים ממנה הרבה יותר בחיים....

אילתית 2

New member
ולגבי התוכנית סופר נני

אני מסכימה איתך שזה עוזר להמון משפחות..אני אוהבת לראות את התוכנית ולומדת ממנה גם כן ויש הרבה דברים שמנסה ליישם מעצותיה ומיישמת.. כמובן שיותר חשוב התיקון לרווחת הילדים וסה"כ התוכנית מתומצטת מאודהרי מצלמים איזה שבוע שבועיים..ולבסוף רואים רק את העסיסי...במשך שעה...אבל זה לא משנה הם למדו הם השתנו..ואנחנו לומדים גם על הדרך פשוט ציינתי שאני לא חושבת שהייתי מסוגלת "להפתח" ככה בטלויזיה לעיני כל עם כל הקורה בביתי ....יש דרכים אחרות לקבל עזרה ושינוי מבלי טלויזיה שמצלמת אותי ואת משפחתי בביתי

שושית123

New member
../images/Emo41.gifבולי, אני אגיד לך מה מפריע לי

אני מסכימה איתך מאד שישנו ערך גדול וחשוב בהדרכה הורית. לי באופן אישי (כמורה) ישנם מס' תלמידים שהוריהם קיבלו הדרכה הורית במכון אדלר, לדוגמא, ואני יכולה להעיד שרואים את השינוי וגם את השיפור באיכות החיים. אז נכון, ישנם יתרונות. הבעיה כאן, שבעיניי החסרונות עולים על היתרונות. פחות מפריע לי שאולי יצחקו על הילדים האלה למחרת בבית הספר (דבר כשלעצמו לא נעים), אלא שכל המערכת הבינאישית בין ההורים והילדים, כל הניואנסים שיש באותה המשפחה, ההשלכות של הילדות של ההורים על ילדיהם (אתמול לדוגמא, הסופרנני טענה כי בגלל שההורים גדלו בבית הילדים בקיבוץ ללא מודל הורי נכון הם התנהגו כך), מערכת היחסים בין הורים לילדיהם ובין בני הזוג,ועוד. כל אלא נתפסים בעיניי ככאלה שחשוב שתהיה להם הצנעה המתאימה, לשמור על הזכות של הילד לפרטיות ובלי שכל העולם שסביבו ידעו (עוד בטרם הוא יודע זאת) שלהורים שלו אין סבלנות אליו, שהוא לעיתים נטל על הוריו ואיך הם נשברים מהטיפול בו.לא נראה לי נכון. וזשוב, לא בגלל שאני פוחדת "להוציא את הכביסה המלוכלכת החוצה", אלא כי למרות ועל אף היתרונות, ישנה אינטימיות משפחתית שנפרצת ונחשפת בצורה מאוד מסחרית ושמונעת משיקולי רייטינג (עכשיו הפרסומות? או לפני שהאמא תצא מדעתה כדי שימשיכו לצפות גם אח"כ?)

פלגיה

New member
אני מסכימה איתך

לדעתי יש בתכנית הזאת (ובכל תכנית שחושפת ילדים קטנים) טעם לפגם. לא צופה בה.

אילתית 2

New member
מצטרפת אלייך ../images/Emo45.gif

לא מובן לי , אומנם רואה את התוכנית...אבל לא מבינה את אלו שנרשמים אליה..אולי כי אני לא אוהבת להיות במרכז העיניינים/בפרסום...ובטח שלא להראות את הכביסה ....

לא קשור למרכז העניינים/פירסום

תחום העבודה שלי מחייב אותי להיות מוכרת בסדר גודל זה או אחר אך המשפחה זה קו אדום אצלי, בל יעבור. התחומים האלה ממש אינטימיים ואני לא מבינה ולא מעכלת איך אפשר לדבר בטבעיות כשהמצלמה רודפת אחריך? אני לא אתפלא אם יש משהו מאולץ / מוגזם / לא מדויק בסיפור הזה. או איך נדס אבוקסיס אמר בסטנד אפ שלו על סופר נני - שמתם לב שאיך שהיא באה כולם בשקט וכולם ילדים טובים! רק שתלך מכאן... לסופר נני עצמה יש תובנות נהדרות ואני חושבת שהרבה יותר יתאים כך תוכנית בסגנון אחר כמו תוכנית אולפן, אממה... תוכנית אולפן זה הכי 80-90'S... והיום, למי שלא מפשפשים בציציות אין ריטינג. עצוב.

feline9

New member
סליחה בנות

אבל אתן אשמות גם - אתן רואות את התוכניות ומעלות את הרייטינג כך שהתוכניות ישודרו עוד ועוד. תפעילו כמה שיותר אנים מסביבכן ותגידו להם לא לראות את הזבל הזה. רק ככה דברים עובדים. להצביע ברגליים.

מממ זה מה שאני עושה עם כוכב נולד

לצערינו במקרה הזה יש תובנות טובות שחבל לפספס, אבל חבל שהם באות בדרך הזו.

memko

New member
אני עושה עכשיו את הקורס במכון אדלר.

בסה"כ נחמד, אבל אני חייבת להגיד שמהתוכנית של סופר נני אני לומדת יותר, כי היא תאכלס נותנת פיתרונות לבעיות שמציקות לכולנו כמעט...ובקורס יש המון פילוסופיה ותיאוריה, אבל הבסיס אותו בסיס.

memko

New member
הקורס נחמד, אבל לדעתי המדריכה שלנו לא הכי

מדהימה....היא פילוסופית מידי המון תיאוריות שאני רוצה תשובות, עצות תאכלס.והיא מתפלספת... אחותי עשתה ומאווווווד נהנתה. אני קצת עייפתי מזה... אבל בגדול זה נחמד, פעם בשבוע קבוצת מבוגרים, קצת לצאת מהבית ולהיות עם אנשים כמוני וכמוך שיש להם את אותם בעיות כמו שלנו:)

למעלה