סתם סקרן

מאור669

New member
סתם סקרן

מעוניין לדעת מה תוכלו לומר על כתב ידי בתודה מראש מאור

shamon51

New member
יותר ברור

יותר ברור ככה לא ?

sneakers

New member
מאור,כתב ידך מעיד שאתה נמצא בתקופה

מבולבלת. גיל ההתגברות אולי מרד נעורים.... עצתי לך היא שתשתדל להתרכז בלימודים , להשלים בגרויות ותזרום עם החיים. חזור לכאן עם כתב יד לאחר תקופת הצבא. אני משוכנע שכתב ידך יבשיל עד אז משמעותית. בהצלחה!

רשמים מכתב ידך

אופייך מורכב רב סתירות, פעם אתה 'בעד' ופעם 'נגד' ופעמים תערובת. נראה שניחנת בהיגיון וכושר ניתוח, הנך מבחין בעיקר ומתנסח מדויק - כשאתה רוצה, אך גם יודע קצת לערפל ומסביב. ועם זאת, גם עקשן לא קטן, קשה לשכנע אותך בהיפוך דעתך ולפעמים אתה מסדר מחדש את כלי המשחק כדי שיתאימו למסקנתך. הטון והאופן שבהם אתה בוחר לבטא מסריך עשוי ללבוש צורה עוקצנית, מתריסה או מזלזלת מה שיוצר אי נוחות באקלים שבו מתנהלים הדיאלוג והתקשורת. רק רשמים ואין לקחת את הנכתב ברצינות יתרה.

מאור669

New member
אני...........

דיי מבולבל, לא ממש יודע מה לכתוב עכשיו . הניתוח היה 100% מדויק 1 ל-1 זה אני.. (אני חושב) מצד שני אתה אומר לי לא לקחת את זה ברצינות יתרה (אולי לא להסתמך על זה במידה שתכניס אותי למצבים לא נעימים...?) בכל מקרה השאלה שלי היא מה עכשיו.? מה הלאה.. מה אני עושה עם הניתוח? אילו מסקנות להסיק למי ללכת ומה לשאול תודה

shamon51

New member
מבולבל ופורר

הניתוח אינו שלם כי ודאי אפשר להרחיב ולכן
אלה רק "רשמים" בענין "פורר"
הכוונה היא לתאור כוללני מעורפל וחיובי שמתאים לכל אחד. הבנת הנקרא שלי אומרת שאודי ציין נקודות ספציפיות שאינן מתאימות לכל אחד כך שאולי זה לא כל כך מתאים לאפקט "פורר" מה לעשות עם זה ?
אולי תעשה ניתוח גרפולוגי מלא שיתן לך טיפים לכל אותם דברים באישיות שהם טובים וגם כאלה שיש בהם מקום לשיפור (ואודי רמז על כמה מהם) וכ-כלל אין לקחת ניתוח חלקי ללב ... שמעון

מאור669

New member
אז זה סתם חבר מעצבן שבילבל אותי

הוא קרא את זה וחשב שמדובר בו... אבל הוא סתם סטלן בכל מקרה תודה אני אדבר עם הפסיכולוגית שלי בעניין

תראה לאן מוליכים ניגודים פנימי'

ברגע שאדם מצפה ומייחל לראות את המציאות מתפתחת בצורה מסוימת, במטרה לאושש זווית ראיה אישית והיגיון פנימי, מתפתחים אצלו במידה כזו ואחרת, ( כפונקציה של אותם ציפיות וייחולים ) קשיי עיכול והסתגלות. בעצם, בתוך תוכו קשה לו להשלים עם העובדה שהדברים לא התרחשו כפי הציפיות והתרחישים האישיים. לדוגמא: אדם שמתקשה לעכל סירוב לחיזוריו, קידום של אחר על פניו, אדם שמתקשה להפנים שהתזה והקונספט שלו אינם נכונים וכד'. קשיי ההסתגלות למקרה שהקו הרעיוני הגיע למבוי סתום באים לידי ביטוי בצורך להקשות בעוד שאלות, בבקשת הבהרות ובהטלת ספק, להמשיך בדיאלוג ובויכוח כאילו מנקודת ההתחלה, מתוך סירוב לקבל את האמת הפשוטה וצידקת האחר. וגם, ברצון להמשיך לבדוק ולעקוב במקרים נוספים שמא המקרה ההוא איננו משקף נכונה, ואולי היתה זו הצלחה/כישלון מקריים? ומנין נובעים הבלבול והסתירות ? הללו נובעים מכך שמצד אחד אותו אדם ממשיך לטעון ולהתעקש על דברים למרות שהוכח אחרת, אך מצד שני גם הוא עצמו, הודות לכושר השיפוט שלו, נמנע לדבוק באותה גירסה ולהתעקש על טיעון, קביעה וקונספט היות שגם לו עצמו ברור שזה מתחיל להיות מגוחך ואבסורדי. אז מצד אחד הוא כאילו משתכנע ומקבל את ההיגיון, ומצד שני, בכל זאת, מכרסמות בו הספקות, הוא ממשיך להקשות, כאילו מחפש 'בכוח' ו 'מתחת לשולחן' עילה להיאחז בה, 'נס משמים' שיוכיח את צידקתו ויציל את יוקרתו מהשפלה. ומה הביטוי הגראפי של הדברים ?

"אודם" ציין בזמנו לחץ צדדי כביטוי

לקושי הסתגלות ממוקד בנושאי קידום ומעמד אישי, של תת טיפוס שלו מבית מדרשו של פוטנציה ז'. בעצם, הלחץ הצדדי, ובמקרה זה הקשתי, המימין הקמור המורחב והאליפטי משקף קשת רחבה של קשיי הסתגלות, ולאו דוקא בהקשרים שצוינו. ניתן להתייחס לכך גם במישור של "הימנה", שבמקרה זה משקפת "הפנמה מדומה". הפנמה מדומה מורה על כך שהאיש מתקשה להפנים את מה שעל פניו ( ההימנה מוחשית קיימת ) נדמה שהוא הפנים, עיכל, ומגיב על כך בצורה מאוזנת ונכונה. כך למשל מוצאים כאן גם את מי שמתקשה לעכל סירוב לתביעות השכר שלו, כאשר ההפנמה הקשתית מלמדת אותנו באופן חיצוני וזמני שהוא הפנים את הסירוב ונוהג בצורה שקולה, עניינית ומכובדת, אך היות שברובד הפנימי הוא לא קיבל והשלים עם הסירוב גוברים הלחצים ותופעות הלוואי. הלחץ הצדדי אם כן נוצר כתוצאה מהגברת הלחץ והחיכוך בנתיב האופקי, קרי פעולה של אימוץ והיא זו שגזלה את האנרגיה לניתוב הצדדי ולכן יצרה קווים בגוונים כהים ומודגשים יותר, ואם זאת אחידי לחץ ואל שטפיים ( ע"פ המושגים הקלאסיים ). וזה שכבר אמרנו, יותר משיש כאן טיפוס ז', יש כאן מרכיב רפורמאטורי שמתחבר לטיפוסים האחרים, בדפוסים גראפיים בעלי מאפיינים דומים, שתוארו ע"י "אודם" שנועדו לאפשר ולהקל על הסתגלותם של טיפוסיו האחרים - כל אחד ומכשולי ההסתגלות שלו.

למעלה