סתם סיפור על בובה.

אמיר.

New member
סתם סיפור על בובה.

הבת שלי ביקשה לאפיקומן בובת בארבי. כידוע אני מתנגד לבובות האלו. בובה אחרת כן. רעיתי לא ממש הבינה למה. בחנות אחת נתקלנו במבחר ענק של בובות בארבי. אמרתי לרעיתי "איך יראה החינוך שלנו אם נכניס לבית צעצוע כזה שנוגד את מה שהינו רוצים לתת לילדים ?" (הכוונה היתה גם ללבוש של הבובה וגם לעיוב הגוף שלה). רעיתי התבוננה ואמרה :אתה צודק" (לא קורה הרבה
). על חיילים ורובים שנינו הסכמנו, הבעיה שאיזה סבתא עקפה אותנו, אבל זה לא הנשוא של הפורום.

בובה אחרת?

אני איתך במאבקך צודק, נתייצב איתן נגד כל הבארביות. אבל, איזה בווה היית בוחר לילדה? עור בהיר/כהה? עיניים כחולות/שחורות? בובה-בן? עם אברי מין/ללא? והשאלה החשובה מכולן: ואם בנך היה מבקש שתקנו לו בובה?

ציפי ג

New member
בני בקשו בובה ../images/Emo104.gif

ואפילו קבלו ברבי (אחי היה אז היבואן וקבלתי בחינם). מה הם עשו איתה?אמבטית בוץ. מבחני עמידות לכל המפרקים, ונועם נתן לחיילים לינוק ממנה (לא מפתיע בהתחשב בדוגמא החיה בבית). אחרי שבוע הם החליטו שהיא משעממת, ונקברה אי שם מתחת להררי מכוניות.

בובות אחרות

נדמה לי שאי אפשר להמלט מהזכרנות בקניית בובות. גם הפליימוביל, שעליהם אני באה לדבר, מחולקים ג´נדרית לתפקידים מסורתיים, לפחות כל עוד מסתכלים בעטיפות של הקופסאות - הכבאים הם גברים וכך גם השודדים, הנסיכות הן נשים, וכך גם המורות, ויש להם בתים מסודרים, שבהם נשים עובדות במטבח - מפה לשם - את העטיפות מאד מומלץ לזרוק לפח מהר. אממה, הבובות עצמן, נשים כגברים, אין להן איברי מין ראשוניים בכלל, הנשים אינן "ברביות", ואפשר להחליף את התפקידים לפי ראות עיניו של הילד/ה המשחק/ת ומה שהם רואים בבית. ואצלנו - המשחק בבובות - כולל הכל, כלומר, כולל הכנת אוכל, כולל השכבה לישון, כולל החתלה, כולל מלחמות ורכיבה על סוסים, כיבוי אש וטיפול בפצועים, המשחק הזה מועדף על הפרעוש יותר משעל הפרעושית. הוא מסתובב ברחבי הבית, בידיו חמשת הבובות שהוא מעדיף ("האנשים שלי" - שני מבוגרים ושלושה ילדים), מדבר בשמן, בונה סטים שלמים של דימיון, עושה להן אמבטיות כשהוא מתרחץ, ושמח בחלקו. כלומר, אפשר.

אמיר.

New member
עיניים. אוף נקודה חלשה..

מעולם לא חשבתי לבחור בובה על פי צבע עורה.. צבע העינים ??? לבובות יש צבע עיניים ??? אני בקושי שם לב לצבע העינים של אנשים... אחרי החתונה שאלו אותי מה צבע עיני רעיתי ולא ידעתי... .... לבנים שלי יש בובות (בעיקר בובות לגו)

wasaby

New member
כשהייתי ילדה

היו לי משפחת בובות (גבר אישה ותינוקת) שהיו תחליף ברבי, אבל בניגוד לברביות המקוריות והנחשבות של מאטל היו להן ברכיים, לאישה היו כפות רגליים של בן-אדם ונעליים שטוחות מתאימות ונדמה לי שגם מבנה גוף יותר רציונאלי משל בארבי (בוודאות חזה קטן יותר). לצערי אני לא זוכרת את המותג של אותן בובות. הן בילו חלק גדול מהזמן שלהן בכל מיני "סוכות" או בורות חפורים באדמה לבושות בעלים או קרעי בד בתור משפחת רובינסון השוויצרית.

טל קר

New member
יש גם בובות וירטואליות, ויש להן גם

פורום משלהן (ותודה לורד שהעירה את תשומת ליבי) פורום דוליז מוזמנות להביט בתמונות ולעלות על המכנה המשותף

למעלה