סתם נושא נחמד לדיון-

Hairspray Queen

New member
סתם נושא נחמד לדיון-

אני מקווה שאני לא ממחזרת סקר, אבל- מה המשפט שהכי אהבתם או הכי השפיע עליכם בסדרה? שלי- "אם נחיה את חיינו בפחד מפני המוות, הרי אנחנו כבר מתים" (רייסטלין מאז'ר, כבשן הנשמה. לא זוכרת איזה עמוד...) אני לא בטוחה שהציטוט נכון, אבל כתבתי אותו על הדלת של הארון שלי בפנימיה...

...

אם הייתי זוכר איזשהו משפט הייתי אומר לך...

SaberTooth

New member
וואו... יש מלא../images/Emo70.gif

באמת שיש מלא מלא משפטים שולתים (כן, עם ת'
) ברומח. אני לא זוכר את כולם, אבל הנה חלקם (אל תסמכו על דיוק הציטוטים): "אם תעז לקרוא במגילות שלי, אהפוך אותך לצרצר ואוכל אותך חיים
"
. רייסטלין לגדילן בטרסיס, כאשר גדילן שאול את רייסטלין אם ידוע לו דבר על משקפי הראיה האמיתית. "ישן, ידיד יקר, בל תטרד שנתך בדרקונים" לאורנה לסער, צריח הכהן הראשי בפלאנתס. אחרי שאתם-יודעים-מה קרה (אין לי כוח לספויילרים). "האם עדיין לא הבנת, חצי עלף, שאני יכולה לנשק אותך ולתקוע בך פגיון בנשימה אחת?" קיטיארה לתניס, במקדש בנארקה. "אינני חוזה את העתיד. אני רואה רק את ההווה, הנהפך לעבר. כך ראיתיהו מאז ראשית הזמן. ראיתי אהבה שהביאה ישועה לעולם, בזכות נכונוה להקריב הכל. ראיתי אהבה שניסתה להתגבר על הגאווה ותאוות הכוח, אך נכשלה. העולם נעשה אפל יותר בגלל כשלונה, אך אין אלה אלא עננים המכהים את עין השמש. השמש - האהבה - עוד שרירה וקיימת. ולבסוף, ראיתי אהבה אובדת באפילה. אהבה שלא במקומה, שלא הובנה כהלכה, כי האוהבים לא ידעו את אשר בלבבם." אסטינוס ללאורנה, ארמון השר בפלאנתס. אחד הציטוטים הכי שולתים ברומח, לדעתי. "לכולנו צחקו מתי שהוא בחיינו. כולנו קינאנו באחינו. חשנו כאב וסבלנו, בדיוק כפי שסבל הוא. וכולנו השתוקקנו - רק פעם אחת - לכוח שימחץ את אויבנו! אנו מרחמים עליו, או שונאים אותו. אנו חוששים ממנו - הכל משום שיש משהו קטן ממנו בכל אחד מאתנו, אף שאנו מודים בכך בפני עצמנו רק בשעות הלילה האפלות ביותר... אם אנו מודים בכך, בכלל." מה-שמו, ראש הגלימות האדומות, לפר-סלין במגדל בוורית'. אלו כל הציטוטים שאני מצליח להיזכר בהם עכשיו, אבל יש מלא.

בקשר לציתות של אסטינוס

אם אני לא טועה הוא דיבר על אהבות מהסיפור של הרומח, אבל אני לא זוכר מי הן היו. מישהו מוכן להזכיר לי?

SaberTooth

New member
המממ...

"אהבה שהביאה ישועה לעולם" - היא בטח אהבתם של סהר פה ומי נהר. ללא אהבתם לעולם לא היה יוצא מי נהר לחיפוש אחרי מטה הבדולח הכחול ומלכת האופל בטח הייתה מנצחת במלחמה בקלות. "אהבה שניסתה להתגבר על הגאווה ותאוות הכוח, אך נכשלה" - המממ... זה קשה, ייתכן וזו אהבתם של תניס וקיטיארה (קיטיארה אוהבת את תניס, אני מאמין שבשלב מסויים אהב תניס את קיטיארה). "אהבה אובדת באפילה. אהבה שלא במקומה, שלא הובנה כהלכה, כי האוהבים לא ידעו את אשר בלבבם" - זה קל, אהבתם של תניס ולאורנה.

תודה

התשובה הראשונה היא הגיונית. האהבה הראשונה שחשבתי עליה היא של הומא והדרקונית, אבל שלך יותר מתקבלת על הדעת. האהבה השנייה היא האפשרות היחידה שאני יכול לחשוב עליה, אז אני אקבל אותה. אבל השלישית היא לדעתי (ספויילרים בקטע לרשומות והאודיסאה של גילתנאס, ואני לא בטוח אם גם לדשל"ק) האהבה של סילברה וגילתנאס. כי בסופו של דבר תניס ולאורנה הכריזו על אהבתם והתחתנו, וחיו באושר ועושר (טוב, יחסית, בואו לא ניכנס לספויילרים של מלחמת הנשמות גם כן). לעומת זאת... סילברה וגילתנאס.... עד עצם היום הזה הוא לא מצא אותה.

SaberTooth

New member
תחשוב על זה... ../images/Emo58.gif שחר האביב.

"אהבה אובדת באפלה" - תניס נשחף למערבולת ים הדם
אובד באפלת המערבולת. "אהבה שלא במקומה, שלא הובנה כהלכה" - תניס ולאורנה תמיד חשבו שחצי עלף ונסיכה עלפים לא הולך ביחד. "כי האוהבים לא ידעו את אשר בלבבם" - אף פעם לא הבינו שהם באמת אוהבים אחד את השני. תניס אפילו ברח לקיטיארה לזמן מה.

Palass

New member
"אהבה שניסתה להתגבר על הגאווה ותאוו

אולי זה רייסטלין וקריסטניה.. או שזה בדיוק ההפך..

EverMan

New member
הציטוט של פיזבן לגדיל

בנוגע לאנשים גדולים ואנשים קטנים. לא זוכר אותו כבר. משהו בסגנון של : תן לאנשים הגדולים לעשות מעשים גדולים. ולאנשים הקטנים , דברים קטנים. כל אחד תורם את חלקו.

Arana

Well-known member
מנהל
זה לא היה פיזבן, זה היה אביו של

גדילן, וזה מופיע בדשד"ס עמ' 431: "דע לך," אמר בקדרות שלא היתה שכיחה אצלו, "פעם שאלתי את אבי מדוע הקנדרים כה קטנים, מדוע אין אנו גדולים כמו בני האדם והאלפים. האמת היא שרציתי להיות גדול," הוסיף חרש והשתתק. "ומה אמר אביך?" שאל פיזבן בשקט. "הוא אמר שאנו הקנדרים קטנים משום שנועדנו לעשות מעשים קטנים. 'אם תתבונן היטב בכל דבר גדול שבעולם,' אמר אבי, 'תראה שלמעשה אין הוא אלא הרבה דברים קטנים שחוברו יחדיו.' (...)" ובמקום אחר נאמר (מצטערת, לא זוכרת את המקור) : and it's a small thing to make a differece...

Moondust

New member
המממ../images/Emo26.gif../images/Emo41.gif

זה מה שאסטינוס אומר לרייסטלין בשחר אביב: אני? הפכתי עורף לעולם? אני הוא העולם, כידוע לך היטב, ידידי הוותיק! פעמים לאין ספור נולדתי! מיתות לאין ספור ידעתי! על כל דמעה שניגרה - קלח מעיני נחל! על כל טיפת דם שנטפה - דמי שלי הוקז כליל! כל צער וכל שמחה שחש מי מן היצורים החיים אי פעם, אני הייתי שותף להם! אני יושב וידי על כדור הזמן, הכדור שאתה יצרת למעני, ידידי הוותיק, ואני חוצה את קרין לאורכו ולרוחבו ורושם את קורותיו. אין מעשה שפל שלא עשיתיהו! אין קורבן נאצל של הקרבתיהו. אני אדם, אלף ותפלץ. אני זכר ונקבה. ילדתי ילדים. רצחתי ילדים. אני רואה אותך כפי שהיית. אני רואה אותך כפי שאתה. לא יודעת מה איתכם - אני אהבתי. את כל השאר הציטוטים האהובים עלי סייבר כבר כתב בהודעה שלו.

ברינסלי

New member
במקור זה כמובן Ogre, הגזע השלישי

שנברא בעולם, יחד עם העלפים ובני-האדם. בספרי הרומח המרכזיים לא זכור לי שראיתי תרגום הולם לשם הזה (בספרים אחרים הוא הופיע לפעמים כ"אוֹגְר").

סנדרין

New member
הו, אני אוהבת את הטופיק הזה!../images/Emo142.gif

אין לי את הספרים כרגע, אבל השבוע אשאל את 'דמדומי הסתיו' שוב. אז אביא עוד. אחד שאהבתי במיוחד - רייסטלין, על התקווה, בסוף דמדומי הסתיו. זה, שהיא כמו הגזר שתולים לפני החמור כדי שימשיך ללכת.

למעלה