סתם מתוך סקרנות...

strix butleri

New member
סתם מתוך סקרנות...

דוד שלי צילם את התמונה הזו על חלון ביתו בקיבוץ עין-גדי, בחודש יוני 2003. מישהו מכיר ? זו לא אחת מ'מניפניות הבית' הקבועות, מה שגורם לי לחשוב על שלוש אפשרויות: 1. הסבירה ביותר- איזשהו זוחל נפוץ שצולם בזווית חריגה, או שאני פשוט לא עברתי מספיק טוב על האנציקלופדיה ( "החי והצומח" ) ועל המגדיר של פיניה ועמוס בוסקילה. אם זה אכן מה שקרה אז אני מתנצל מראש- פאשלה, קורה... 2. אפשרות נוספת- איזשהו גקו שברח למישהו בקיבוץ ? 3. והאפשרות הפחות סבירה אבל הכי מעניינת מבחינתי ( מה לעשות, צפר- תמיד מחפש את הדברים הנדירים )- אולי יש מין שמתאים לתמונה בצד הירדני של ים המלח, בדומה לשממית שצילמה סאקרה לאחרונה ? מישהו מכיר אתר עם צילומים של זוחלים ירדנים ?

ינאי 15

New member
זו לא שממית בתים רגילה מכיוון ש...

לשממית בתים אין: א. זנב "קוצני" כמו של חרדון. ב. אין אצבעות רגליים "כריות". ולכן אני חושב שזאת סוג של מניפנית כלשהי.

אתה טועה

לשממיות בתים יש זנב קצת קוצני למרות שבתמונה הוא נראה קצת יותר מהרגיל אבל כריות הדבקה בטוח יש. אחרת איך הן יטפסו על זכוכית?

ינאי 15

New member
אצלי בבית השממיות נראות אחרות

הזנב אינו קוצני,כריות הדבקה קטנות מאוד ואף הצפירורניים בולטות וזה לא נותן מראה של כריות עגולות כמו שיש בתמונה. ואני חושב שמצאתי את התשובה, והיא גקו ענק, שמצולם בספר "מדריך לחיות מחמד בישראל" של פנחס אמיתי.

ינאי 15

New member
אבל אני לא פוסל את אפשרות מספר 2

שלך. יכול להיות שזה באמת גקו... כפות האצבעות לא נראות כמו של מניפנית אלא יותר של גקו כלשהו.

ינאי 15

New member
מה אתם אומרים על גקו ענק?

כפי שציינתי. יש תמונה שלו ב"מדריך לחיות מחמד בישראל" של פנחס אמיתי.

אתה מתכוון לGecko gecko

קשה לי מאוד להאמין. הוא מגיע מהמזרח הרחוק וצבע הבטן שלו בכלל אפור כחלחל. אני מציע שתסתכל טוב יותר על כפות הרגליים של השממיות בסביבה שלך ותסתכל על זנבות של שממיות שלא נקטעו בעבר, זנב קטוע צומח ללא עצם וללא דוגמה או מבנה קשקשים טבעי.

ינאי 15

New member
שמע כל יום אני רואה שממיות במרחק של

סנטימרים ספורים ממני. ולפעמים אני תפוס אותם אבל משחרר אותם כמובן. אני יחפש תמונה של הגקו שאני מתכוון אליו אולי אני טועה ואולי לא

שים לב שיש לה כריות הדבקה

ואני לא בטוח אבל אני חושב שמדובר על פרט צעיר בתמונה ויתכן שלוקח להן זמן לפתח את ה"קוצים" שרואים על הזנב.

הנה כמה תמונות של נקבת Gecko

geckoעם זנב שנקטע בעבר. שים לב לבטן המנקודת ולגודל כריות ההצמדה. כשהן טופסות את האצבע עם הרגל שלהן ממש קשה לשחרר אותן.

שים לב לשיניים הקטנטנות שיש לה

השיניים לא כל כך מכאיבות אבל הלחץ כשהיא נושכת בהחלט לא תענוג גדול. האישון מכווץ בגלל האור שהדלקתי לצורך הצילום.

weinman

New member
השערה נוספת כדי להלהיב את הדיון

ע"פ המידע המוגבל שהתמונה מספקת נראה שמדובר בסוג Hemidactylus אליו שייכת שממית הבתים שלנו (Hemidactylus turcicus). הפרט המעניין הוא המופע של הזנב והפרופורציות של כריות האצבעות. אלה לא אופייניים כ"כ לשממית הבתים היותר מעודנת. גם הגודל יחסית לגודל חורי הרשת נראה מוגזם ביחס לשממית בתים ממוצעת (גם זכר). ומכאן עולה אופציה נוספת. האם יתכן שמדובר ב hemidactylus flaviviridis המכונה ב"חי והצומח" שממית ירקרקת או באנגלית Yellow-bellied House Gecko? שממית זו שמקורה באזור הודו והמפרץ הפרסי הינה מין פולש/מתפשט המוכר לאורך חופי ים-סוף ומפרץ סואץ. אזכור לכך מופיע במאמר של פרופ' ורנר (ראו קישור) וב"החי והצומח" בקטע העוסק בשממית הבתים. לי נראה שמדובר בכל זאת בשממית בתים והמופע מוגזם משהו בגלל תנאי הצילום והרשת שמגדילים לכאורה את פרופורציות הגוף. אבל האופציה השנייה בכל זאת מעוררת תאבון למשהו חדש. http://www.herpseeker.com/worldspecies/Sauria/gekkota/hemidactylus.htm מקור נוסף על תפוצת הhemidactylus flaviviridis http://elib.cs.berkeley.edu/cgi/img_query?query_src=photos_browseimgs_reptile_sci&enlarge=0000+0000+0502+0641 עוד תמונה

למעלה