סתם מתוך סקרנות...

evilplate

New member
סתם מתוך סקרנות...

תגידו מה נדרש ממתכנת מקצועי באחת מחברות הפיתוח הגדולות בעולם כגון id,konami,valve וכו' וכו'? מבחינת תארים וידע?אני משער שצריך מתמטיקה ברמה גבוהה(אם בעיות מסכנות בפסקל דורשות 5 יחידות לימוד אז אני משער שמשחק מקצועי בעלות של מליונים דורש קצת יותר) אבל עד כמה? ומה המשכורת בערך בתחום הזה? מישהו יודע? סתם מתוך סקרנות זה לא שאני יהיה אחד כזה אפילו איקס עיגול בפסקל אני לא מצליח, אני טיפש מדי... :)

De-Panther

New member
אבל בעיות מסכנות...|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

בפסקל לא דורשות 5 יחידות לימוד במתמטיקה אני ב3 יחידות מתמטיקה ועושה בגרות של 5 יחידות במדעי המחשב(פסקל וכל השטויות האלה) ואח שלי עשה 4 יחידות מתמטיקה ולא היה צריך להשלים כלום כדי להתקבל לאוניברסיטה... והוא לומד מדעי המחשב וכלכלה... בכל מקרה... בקישורים כאן בפורום... נדמה לי בטאגליינס... יש את האתר של האיגוד הישראלי למפתחי משחקי המחשב... או משהו כזה... תכנס לשם... יש שם הרבה מאוד מידע וקישורים לאתר של איגוד מפתחי משחקי המחשב העולמי

evilplate

New member
בבית ספר שלי חייבו חמש מתמטיקה...

בכל מקרה תודה על התגובה. מחכה לתשובה ממי שיודע כי הקישורים לא כל כך עוזרים...תודה בכל מקרה :)

IirionClaus

New member
מה נדרש ממתכנת מקצועי?

ובכן, השאלה שאתה שואל כאן מאוד מורכבת. הרשה לי לענות לך בשלושה רמות: ברמה הבסיסית ביותר, נדרש ידע רב ונסיון מוכח בהפצת כותרים קודמים; כמו כן, רוב החברות דורשות ממך התחייבות לעבור לאיזור החברה, מה שכמובן מחייב אותך להשיג ויזה, במיוחד אם מדובר בארה"ב. חלק מהחברות דורשות תואר ראשון במדעי המחשב או במקצוע קרוב (כגון מדעי המחשב וכלכלה או מתמטיקה). מעבר לכך, אם אתה רוצה מידע נוסף ואין לך סבלנות לקרוא את שאר ההודעה- פנה לחנות הספרים/ דוכן העיתונים/ הקיוסק הקרוב בימי שישי וקנה ידיעות אחרונות או מעריב; שם תמצא את לוח התעסוקה, ובין השאר מודעות לחברות היי טק למיניהם המחפשות תוכניתנים/ ראשי צוות. דרישות העבודה- זהות, כמעט לחלוטין, רק החלף את הנסיון הדרוש בנסיון בפיתוח משחקים. רוצה קצת יותר פירוט? בכיף: 1) הדרישה הבסיסית ביותר היא נסיון בפיתוח משחקים, הנעה בין שנתיים לחמש שנים (ולעתים אף שמונה שנים לתפקידים בכירים יותר). לעתים קיימת התגמשות והדרישה משתנה לתחומים ספציפיים במדעי המחשב- כמו פיתוח בינה מלאכותית, סביבת תלת מימד, מנוע פיזיקלי וכד'. כמו כן רוב החברות "הולכות על בטוח" ומבקשות נסיון *מוכח*, קרי, רשימה מפורטת של כותרים שפרסמת בעבר, המקבילה של עולם המחשבים לספר עבודות של עולם האמנות או ה"בוק" המפורסם של תעשיית הדוגמנות. 2) קישורי כתיבה ושיחה גבוהים. גם המתכנת הזוטר ביותר נדרש להשתתף בישיבות צוות, לנסח דרישות לגורמים האחרים בחברה ולקבל מפרטים דרך שרשרת הניהול. מתכנת (ובייחוד בחברות הגדולות יותר) לעולם לא עובד לבד, ולמעשה ניתן לאמר שהוא נמצא בתחתית שרשרת המזון- מועברות אליו דרישות מפיתוח המשחק, ומצופה ממנו לעמוד בהן. 3) פרגמטיות ויכולת עבודה עם קוד קיים. שוב, מתכנת לא עובד לבד. בהחלט ייתכן שהמתכנת הקודם עזב, או לחילופין שהצוות עובד במשותף על הקוד. במקרה זה עליך להיות מסוגל לקרוא ולהבין את הקוד הקיים, שלעתים קרובות בא ללא שום תיעוד מוקדם וללא שום הסברים. 4) יכולת עמידה בלו"ז וב-deadline ומוכנות לעבוד עד שעה מאוחרת. כל מפתח משחקים מכיר את התקופה לקראת ההשקה של המשחק, כאשר באגים ותלונות צצים מכל מקום ועובדים עד השעות הקטנות של הלילה (ולעתים עד השעות המוקדמות של הבוקר!). מעבר לכך, פיתוח משחק הוא מלאכה מפרכת הן מבחינת הפרט והן מבחינת הנדרש מצוות הפיתוח כולו. בפרט, פיתוח משחקים בחברה גדולה הוא מאוד deadline-driven. מעבר לכך, לכל פרוייקט קיימות הדרישות שלו. לעתים קרובות נדרש גם נסיון קודם עם מנוע מסוים (כגון Havoc או מסדי נתונים למיניהם), נסיון בכתיבה לקונסולות, ידע נרחב במתמטיקה, ידע ברשתות, וכו' וכו'. לסיכום- לא קל להתקבל למשרה בחברות הגדולות יותר. בהצלחה!!

evilplate

New member
תודה רבה לך על ההשקעה ../images/Emo45.gif

לא חשבתי לרגע על לנסות להתקבל דרך אגב,סתם מתוך סקרנות השאלה באה...בכל מקרה תודה :)

IirionClaus

New member
דרך אגב...

...יש הרבה תפקידים בשוק המשחקים מלבד מתכנתים (כגון מעצבים, מפתחים, מלחינים וכו')- למרות שהרבה אנשים המתעניינים בתחום מגיעים לתכנות קודם, כי הוא מאפשר לך לבנות תוצרים לבד.

evilplate

New member
ידוע..

שמשחק זה לא מה שהיה פעם וזה צוות עצום בעל מגוון רחב של תפקידים,אחרי הכל התעשייה הזאת לא סתם שווה מליארדים.

DadleFish

New member
אם תבדוק ב-GameDev תראה

שיש שם הרבה הצעות עבודה, הכוללות דרישות מהמועמדים. בכל מקרה, היום תוכניתני משחקים מתפקסים על נושא מסוים בד"כ - תוכניתן audio צריך כישורים שונים מתוכניתן AI, ששונה מתוכניתן גרפיקה, וכו'.

למעלה