סתם מתוך סקרנות

TakeOver

New member
סתם מתוך סקרנות

היי, בחיי היום היום אני רואה הרבה ילדים שאוהבים מה שיש אצל אחרים [מדובר על בני 3-5] למשל עושה תספורת רוצים כמוה או גלידה רוצים אותה בקיצור כל דבר הם רוצים כאליו העין שלהם ריקה ולא ראו גלידה בחייהם.. האם זה טבעי ?!

zimes

New member
כן ולא.

כן - די נורמלי לראות משהו, ואז להזכר ש"גם אני רוצה כזה". במידה מסוימת, זה קיים גם במבוגרים (למשל - להזכר ששכחת לקחת את הארנק כשאתה רואה מישהו שמסתובב עם מה שהתכונת לקנות, או אפילו בעניני אוכל...). מצד שני - אני משערת שאחד ה"מגברים" של תגובה כזאת היא אמירות מסוג "עשה/התנהג כך, כי כולם עושים".

TakeOver

New member
פתרון

אין דרך לחנך תילד למשל שלא לבקש למשל גלידה מאנשים אחרים ? כי זה נראה קצת לא יפה

נעה גל

New member
זה באמת לא יפה כשהבקשה באה

ממבוגר, אבל רוב האנשים מתייחסים לבקשות כאלה מילדים בסלחנות רבה (אף אחד לא מצפה מילד להכיר את חוקי הנימוסין וההגיון העומד מאחוריהם). אני לא חושבת שצריך לחנך בענין זה - הם לומדים לבד, עם השנים, מהתגובות של הסביבה.

zimes

New member
מה זה "לא יפה"? באיזה גיל?

מאצלינו: ילדי, עכשיו בני שנתיים ושמונה חודשים. אם הם יגידו שהם רוצים גלידה ויבהו במישהו ליד, אני אתרגם אותם (בשבילם ובשביל ה"מודל") - "אתם רוצים גלידה כמו של - ?", או "גם אתם רוצים גלידה?", ואם זה חבר קרוב - "אתם רוצים ש - יתן לך ביס? בוא נשאל אם הוא מסכים". כלומר - אני לא מאמינה בלחנך "לא מבקשים ...", אלא בלתרגם תחושות "גם אני רוצה את זה" לדברים ראליים: "גם אני רוצה כזה", או "אני רוצה קצת מזה". ולמה שאלתי על ענין הגיל? הנסיון, הפרדה בין "שלנו" ל "לא שלנו", יכולת דחית סיפוקים, יכולת לשתוק מחשבות, הבנת "נימוס", ובטח יש עוד כמה. כל אלה מתפתחים עם הגיל. סתם לסקרנות - מאיזו נקודת מבט אתה שואל? הם קרה מקרה שהטריד אותך, וראית הורים רגועים/אדישים?

אצלנו זה עם שקיות החטיפים

שמביאים(שונאת את זה אבל אין לנו אומץ להגיד להורים לא להביא)בדרכ כלל כשילד יבוא עם שקית כל השאר ירוצו אליו ביד מושטת של תביא ותן לי, אנחנו אומרות להם שהילד בעצמו יחליט אם לכבד ואנחנו צריכים לכבד כל החלטה של החבר או החברה,לרוב הם מכבדים גם בגלל הלחץ החברתי וגם ביגלל שבמשך השנה כבר נוצרים קשרים טובים בין הילדים אז פחות איכפת להם לתת. שלך חנה גונן

למעלה