סתם משתף...

ori 6

New member
סתם משתף...

אני חילוני לגמרי. אבל בתוך תוכי אני מאמין.
כמו כל אדם באשר הוא אדם, פניתי וביקשתי סימן מלמעלה, איזה משהו שיגיד לי - "אני איתך, אני כאן", ולפי התחושה שלי - תמיד קיבלתי.
עם זאת, עדיין הרהורים מפריעים לי להאמין בלב שלם, או אפילו...בחצי לב.
כיצד ניתן להסביר את האסונות שקורים? ואני לא מדבר עכשיו על אסון כמו השואה. ניקח את המקרה של שני הילדים המקסימים שנהרגו כתוצאה מהרעלה בשבוע החולף. משפחה שומרת מצוות ומסורת, נראים אנשים מאמינים, אדוקים וטובים - איך אפשר להסביר את זה? קשה לי לקבל את התשובה של "הכל לטובה", זה נורא קשה תפיסתית. עוד נקודה ש"מקשה" עלי, נצא מנקודת הנחה שיש גוף ויש נפש/נשמה, מה קורה לאדם שהוא במעין מצב ביניים - למשל אריאל שרון, או לחובבי הספורט - מני לוי.
ברור לי שאין תשובה פשוטה, ואין תשובה אחת, ואני מניח שחלק מהמשמעות של אמונה זה לשאול שאלות ולמצוא את התשובות, אני רק מקווה שאצליח למצוא אותם עם עצמי, גם אם זה רק בשביל שאוכל עם עצמי להאמין בלב שלם ולהגיע לשלווה כלשהי בנושא.
תודה לכם על ההקשבה, המשך שבוע טוב :)

yb2011

New member
אני לא מבין כמה דברים

1. אני מכבד מאוד את האמונה שלך אבל אני לא מבין כמה דברים פשוטים. אתה שואל שאלות לגבי אלוקים וזה לגטימי,
אבל מה עם המחויבות שלך? הרי יש לך מחויבות כלפי האלוקים לשמור את חוקיו ולעשות את רצונו ואתה בועט
במחויבות הזו. איפה ההגינות שלך? [קח אותי באיזי] אתה את חלקך עושה שאתה שואל שאלות?

2. עוד דבר שאני לא מבין. מאיפה אתה מצפה לקבל תשובות? האלוקים נתן לעולם ספר בו הוא מסביר ומלמד
על הפעולות והדרכים שלו. איך אתה מצפה לקבל תשובות מבלי שאתה לומד את הספר שנתן האלוקים לעולם?
שמעת מפה ומשם את המשפט שהכל לטובה. איך אתה מצפה להבין ולקבל אותו מבלי שלמדת את הנושא באופן
יסודי?

3. אתה יוצא מנקודת הנחה שהאלוקים הוא ישות טובה ולכן אתה לא מבין למה ילד מת ללא סיבה. אולי האלוהים הוא
רע ואתה צריך לשאול איך יש לחם בעולם? אולי יש 2 אלוקים אחד טוב אחד רע? אולי האלוקים קופץ בין טוב ורע לפי
המצב רוח שלו באותו היום?

4. והשאלה האחרונה שלי. למה אתה מאמין? מה פתאום החלטת להאמין שיש איזה שהוא כוח עליון גדול שמסדר הכל?
אולי העולם נברא מפיצוצים ובן אדם מקופים?

the ror

New member
צריך ללמוד לזחול וללכת לפני שלומדים לרוץ.

מה החוכמה להטיל בו ביקורת כשזה בדיוק מה שהוא עושה?
הוא שואל ומחכה לקבל תשובות שיוכל ללמוד מהם.
לפני שאתה מפציץ אותו בביקורת ושולח אותו לעשות למידה של דור שלם, אולי פשוט תנסה לענות לו לעניין על השאלה הספציפית שהוא הציג?
משהו אומר לי שהתשובות שלך זה לא מה שהוא מחפש ובכלל לא שאל עליהם אבל קשה להתאפק...

ori 6

New member
אני מעריך מאוד את תשובתך הכנה

ואני מסכים עם הביקורת והתהיות. אלו דברים שאני גם שואל את עצמי.
כפי שציינתי בהודעה שלי, זה יותר שיתוף/תהייה/חיפוש עצמי קטן.
לא ציפייה שהכל פתאום יבוא על מקומו.
תודה!

the ror

New member
שלום.

בסופו של דבר, אין לי תשובה ברורה לשאלות האלו שלך.
אני חושב שזה כמו שאמרת בהתחלה, יש סימן ותחושה שמעבירה את המסר. בעיני זו האמונה.
האמונה שאכן יש רוע בעולם אבל לא לשם כך העולם נברא. שבני אדם תמיד יראו יותר את חצי הכוס ריקה אם לא ינחו אותם לחצי המלא.
על אנשים שקרובים לי קשה ואפילו בלתי אפשרי לי להסביר את ה"למה" לדברים כאלה כך שק"ו על אנשים זרים.
שמחתי להקשיב...=)

Wolfinix

New member
אין לי תשובות לתת לכל מה ששאלת אבל

בנוגע למקרה הילדים שמעתי הרצאה של הרב זמיר בנושא אני ממליץ לך להקשיב אליה

בגדול התשובה קשורה באורך זמן לתיקון ובעומק שאותה נשמה היתה זקוקה לתקן, בסוף התיקון - ממשיכים הלאה.

אבל אני ממליץ לשמוע את ההרצאה עצמה בכלל הרצאות הם מקור מעולה לתשובות (לפחות אצלי), הן קושורת לך ידע מתחומים רבים שעדין לא הספקת להגיע אליו כמו למשל חוכמה מתחום המשנה והגמרה והמוסר גם יחד שרלונטים לנושא המדובר.

אישית אני מאוד נהנה מהרצאות הרב זמיר הכהן, אבל אם הן לא לתעמך אני בטוח שתמצא אחד שמדבר בשפה שמתאימה לך.
בהצלחה

הקדוש ברוך הוא נתן לבני ישראל אפשרות

לתקן את העולם על ידי קיום המצוות. אבל אם לקיים את המצוות או לא זאת הבחירה של כל אדם.

אין עונש בלא חטא.

למעלה