סתם משו לממחשבה =9)

THE sky angel

New member
סתם משו לממחשבה =9)

האיש הזה הוא אחי / מאת יאיר לפיד האיש ההוא שאני שונא – העומד בהפגנות עם שלט " מוות לערבים " הוא בעצם אוחו האיש , שאני אוהב – המגיש מימיה לשבוי מפני שגם הוא בן אדם . והאיש ההוא – שאני שונא- שצובע את שמו על פסל בווינה הוא בעצם אותו האיש , שאני אוהב – שמלווה לי 50 דולר באתונה רק בגלל שגם אני ישראלי . והאיש ההוא – שאני שונא – שבשם ערכים דתיים שאפילו הוא לא מבין תובע זכות היסטורית על הפרת והחידקל , הוא בעצם אותו האיש שאני אוהב – שעומד לצידי ביום הכיפורים ומראה לי בסבלנות אין קץ את הקטעים הנכונים . והאיש ההוא – שאני שונא – שחושב ששלום עכשיו הם בוגדים והמערך הוא משוגע הוא בעצם אותו האיש שאני אוהב – שנותן לי את הסיגריה האחרונה שלו בעמדת השמירה בתוך הקור של לילה לבנוני נוסף. והאיש ההוא – שאני שונא – שדוחף אותי באוטובוס וזיעתו נדבקת אלי הוא בעצם אותו האיש , שאני אוהב – שמבזבז יום שלם בשביל להחזיר הביתה את הילד של השכנים שאבדה דרכו . והאיש ההוא – שאני שונא – שנכנס למסעדה החביבה עלי והורס לי את הערב בקולניות המעצבנת שלו הוא בעצם אותו האיש – שאני אוהב – שעבד כל הים במפעל יצוא והתרגל לצעוק כדי שרעש המכונה לא יפריע לו . והאיש ההוא – שאני שונא – שקורא לי אחי למרות שהוא לא , הוא בעצם אותו האיש שאני אוהב , שאם ארצה או לא הוא אחי. כי זה מה שיש , ואתה חלק ממשהו ומעבר לכל ההבדלים , והצעקות , והעניינים , המשהו הזה לא נורא כל כך ואם תרצה או לא תרצה המשהו הזה הוא גם ....א ת ה !!!!! אם חרבנו משנאת חינם נשוב ונבנה מאהבת חינם !! אז באמת , הלוואי שנצליח להתאחד מעל לכל המחלוקות . לאהוב כל אדם באשר הוא אדם !!! (נעעם ישר חשבתי עלייך.. =)

כחילה

New member
ממש יפה

אם כי לא תמיד נכון, ברוב המקרים, האיש שדוחף באוטובוס, הוא זה שצועק במסעדה, ואותו אחד שקורא לך אחי למרות שהוא לא באמת כזה. דרך אגב, מאיפה הבאת את זה?

כחילה

New member
אה, את, בלי התחכמויות.

מן הסתם, ראיתי שיאיר לפיד כתב את זה. השאלה מאיזה מקור: עיתון, אינטרנט, ספר. זה לא שיאיר לפיד כותב מאמרים בהזמנה אישית(העיקר אומרים שלמד"חים אין iq בשביל להיות מד"צים).

דרך אגב...

הקטע הזה היה ביומן בני המושבים לפני שנה...

THE sky angel

New member
שלחו לי באימייל..

אגב נעם מצאת איזה אתר שיש בו את הכל? אני שואפת לחפש.. יש מצב שאיכשהו נמצא את כל הדברים שכתבתנו עליו? כל המאמרים שאיפעם היו פה ממנו?

נ ו ם

New member
לא מצאתי אתר אבל מצאתי כמה וכמה

קטעים. אני מצרפת אותם פה. יש לי עוד כמה במחשב של הצבא אני יכולה להביא שבוע הבא מתישהו. לא כולם משהו, חלק פוליטי מדי. ובכלל אני בד"כ קוראת את הטור שלו בעיתון ולא יותר מדי מתלהבת וגם הקטעים שהם יותר טובים כמו מה ששמים לפעמים פה בפורום או כמו אלה שאני חיפשתי כדי להשתמש בהם, הם טובים לי בשביל השיעורים אבל אני לא הכי אוהבת אותם כי הם יותר מדי נדושים/קיטשיים/"איזה ישראלי אני מגניב אני אוכל פלאפל" (ממה שיש בקובץ הזה כתבתי שיעור על 6 חודשים לחיות ויצא די מוצלח)

נ ו ם

New member
../images/Emo22.gifהבנת הנקרא. כמו בשיעורי אנגלית

שנותנים לך קטע קריאה ודף עם שאלות. ומתוך זה מלמדים גם אוצר מילים או חומר דקדוקי. קאפיש?

Hadas B

New member
נעם,אני בדרך לכך!

העברתי תשעור הראשון שלי לאנטולי והיה מצוין (טוב,רמה ד)

נ ו ם

New member
LOL אנטולי מהבה"ד?? D-:

חח בקורס שלי גילינו שהוא ממש דומה למפקד הבה"ד (לצערי יצא לי לשבת במשרד שלו כמה פעמים) ממש בן המלך והעני. ופעם חברה שלי כמעט הצדיעה לו כי היא התבלבלה ביניהם. והוא כולו נשק קווקזי חחח. נכון שתרגיל סוף זה כיף? יש מצב טוב שמישהי מהקורס שלך תחליף אותי בגולני (אני ביקשתי העברה). ואני גם יודעת שחסרה משקית עליה באחת החטיבות של השריון (בגולן בעיקרון)

Hadas B

New member
ביקשתי חטיבת נחל

ואז השליש: "אצלי לא בוחרים חטיבות"אבל שריון זה אחלה

נ ו ם

New member
זן ואמנות האופנוע - על הרים יש לטפס

מתוך מאמץ קטן ככל האפשר. למישהו יש את הקטע הזה??

הנה...

על הרים יש לטפס מתוך מאמץ קטן ככל האפשר- ובלי התלהבות יתרה. האמת על טבעך העצמי היא צריכה להכתיב את הקצב. אם אתה נעשה קצר רוח הגבר את הקצב. אם אתה נעשה קצר נשימה , האט. יש להעפיל בהר מתוך איזון בין קוצר רוח לקוצר נשימה. אז, כאשר אינך מקדים לחשוב על דברים, פוסקים צעדיך מהיות אמצעים להשגת המטרה, וכל אחד מהם נעשה למאורע בפני עצמו. עלה זה יש לו קצוות משוננים, סלע זה אוחז בהר בצורה רופפת, מנקודה זו רואים פחות טוב את השלג, אף כי היא נמצאת קרוב יותר אליו. אלה דברים שתמיד יש להבחין בהם. חיים הנחים רק למען איזו מטרה עתידית הם חיים רדודים. צלעות ההר הם המזינות את החיים , ולא פסגתו. עליהן מתרחשת צמיחתם של דברים. אולם, כמובן, בלא פסגה לא תוכלנה להתקיים צלעות כלשהן. הפסגה היא המגדירה את מהותן של הצלעות. וכך ממשיכים הלאה... דרך ארוכה לפנינו... אין מה למהר... פשוט צעד אחר צעד...

למעלה