סתם משהו

סתם משהו

יצא גם לכם לקבל ביקורת על הדירה שלכם ועל דברים שכרוכים במגורים בשכירות מאנשים שלא גרו מימיהם בדירה שכורה ולכן לא מבינים על מה הם מדברים? אני אסביר - חברה שלי שעדיין גרה עם ההורים מצאה לנכון להגיד לי שלדעתה אני פראיירית אמיתית שבכך שנתתי לשותפים להשתמש במכונת הכביסה שלי (עד גבול מסויים u know what I mean...) ולא גביתי מהם כסף תמורת השימוש. אני רוצה לראות אותה דורשת דבר כזה משותפים שיהיו לה או מסכימה לשלם לשותף שהביא את המכונה. אני יודעת שאני הייתי מוותרת והולכת למכבסה אם היו דורשים את זה ממני, מה גם שאיפה זה נגמר - אולי גם על שימוש במיקרוגל, קומקום או צלחת צריך לדרוש תשלום? מכר אחר שלי שבא לביקור בדירה (וגם הוא עדיין גר עם ההורים), הביע את עמדתו המאוד שלילית על המראה של הארון, השולחן והמדפים במטבח, וכמה פעמים שאל אותי למה אנחנו לא מעיפים את הכל לפח וקונים משהו יותר איכותי ויפה. לא עזר כמה שניסיתי להסביר לו ש: א. אנחנו לא יכולים להעיף משהו של בעל הבית (כשבמקרה הזה הוא גם הבהיר שאין לו לאן לקחת את הפריטים המדוברים אז או שנחיה איתם או שלא נשכור) ב. למה שמישהו מהדיירים, חבר'ה צעירים בלי עודף כסף שבאו לגור בדירה למקסימום שנה, ישקיע סכום כסף די משמעותי בריהוט של המטבח? (ולא הייתה לנו שום סיבה לקנות רהיטים בשיתוף, זה היה מיותר וסתם מקשה עלינו אחר כך כשפירקנו את השותפות). זה שאנשים אוהבים לתת "עצות" ובטוחים שהם יודעים מה הכי טוב בשבילי זה דבר שאני מתעבת מאז ומתמיד, אבל מה גורם לאנשים שמימיהם לא גרו בדירה שכורה ואין להם מושג במה זה כרוך ואיך דברים הולכים, חושבים שהם יודעים יותר טוב ממי שכבר שכר וגר בדירה הזאת?! וכמובן שכל אלו גם יודעים להגיד ששכ"ד מוגזם, וזה כשאין להם מושג מהו שכ"ד הנהוג באיזור המגורים הספיציפי - או בכל מקום אחר.

לקשמי

New member
בהחלט יכול להיות שאני טועה

אבל לי נראה שמדובר באנשים שבעצם לא ממש שלמים עם זה שהם עדיין גרים עם ההורים (במיוחד שהם רואים אותך, חברה שלהם שכבר עזבה את הבית של ההורים) והביקורות האלה הם נסיונות לשכנע את עצמם למה עדיין כדאי לגור עם ההורים. זה לא המכונת כביסה או הריהוט או וואטאבר. זה חוסר הנכונות שלהם לצאת לעצמאות וחיפוש תירוצים לכך. אבל שוב, זאת רק אני ויכול להיות שאני טועה.

כבשה200

New member
גם אני

גם אני מכירה את זה. אנשים שהגיעו ופאתוםפ יש להם המון על מה להגיד. אבל אלה שלא השכירו דירה מימיהם לא מבינים בדברים האלו, הם לא מבינים שצריך להשתתף בהכל , וזה נחמד גם לשת, . בדירתי הקודמת אני ושותפי התחלקנו די בהכל ועזרנו אחד לשני ואף אחד לא הרגיש "פראייר". אלו אנשים שכנראה באמת לא שלמים עם העובדה שהם גרים בבית, או שהם פשוט... מקנאים!

החברה של איכסה

תתרחקי ממנה אם היא לא מבינה שבשביל לגור בהרמוניה צריך לשתף היא בבעיה ואת גם אם היא חברתך. מצפה לתמורה עבור כל דבר? אני בעד להפריד מדפים במקרר ושלא יגעו לי אבל מה האלטרנטיבות? שתהיה לכל שותף מכונת כביסה משלו?

oren*

New member
בהחלט, בעלה של דודה שלי שלא מבין

איך אני "זורק" כל כך הרבה כסף על שכר דירה במקום להשקיע במשכנתא ולקנות דירה משלי - ממש אובססיבי בקטע הזה, כאילו הכסף יוצא מהכיס שלו (וזה כשהילדים שלו ירשו מסבתא שלהם דירה גדולה במרכז תל-אביב, מבלי לשלם שכר דירה אפילו חודש אחד). באמת לא ברור איך בגיל 23, אדם יוצא מהבית בפעם הראשונה והולך לגור בשכירות, לפני שהחליט מה הוא רוצה ללמוד, היכן הוא מעוניין לגור (בארץ או בחו"ל) ומה התוכניות שלו מעבר לחמש השנים הקרובות, לא מכניס את עצמו לחובות של 20 שנה קדימה וקונה דירה
וגם הערות לגבי שכר הדירה ה"מוגזם" (רמת-גן) כשהנתונים להשוואה הן דירות בפתח-תקווה, ישנות, לא משופצות וללא מעלית.

הזכרת לי

שיש כמובן גם את אלו שלא מבינים למה אני לא קונה אוטו. מילא אלו שחושבים שהיה עדיף לי להישאר אצל ההורים ולנסוע שעה לאוניברסיטה כל פעם (ולוותר על פרטיות וחיים, אבל נעזוב את זה), יש את אלו שלא מבינים איך זה שאני לא קונה גם אוטו בנוסף לזה שאני שוכרת דירה, וכמובן שזה בא מאנשים שלא יודעים מה זה מינוס בבנק או שההורים לא יכולים לממן הכל. חברה של ההורים שלי קנתה לבת שלה דירה בת"א ליד הלימודים (במכללה פרטית), ובנוסף לגברת הצעירה יש אוטו, ואותה חברה של ההורים מאוד מאוד התפלאה לגלות שאין לי אוטו משלי, וכשאמרתי לה שזה די הגיוני כי איך בדיוק אני יכולה לשלם גם שכר דירה וגם לקנות ולהחזיק רכב, לא נראה שהיא הבינה מה בדיוק בעייתי בזה.

הכל עניין של תפיסה ../images/Emo176.gif

אחד הדברים שיותר אהבתי באבא עשיר אבא עני הוא התפיסה שלפיה רוב הזמן לא צריך לחפש את התשובה לשאלה האם אני יכול לעשות כך, אלא את התשובה לשאלה איך עושים כך
אנשים שעובדים במשרה מלאה ללא השכלה יכולים גם להגיע לשכר של 5, עכשיו אם אותם אנשים בוחרים להוציא את הכסף על שכר
ו
ולהשאר בסוף החודש בלי שום רזרבה זאת דרך אחת לחיות, הבעיה בדרך הזאת היא שקשה להעלות לעצמך את רמת החיים עם הזמן. דרך אחרת היא לסתפק במה שאפשר לחיות איתו, שאצלך את מדברת על
בלי
ולנצל בצורה יותר טובה את הכסף מאשר על דלק וביטוח
אני לא מבין אבל למה הכעס
כלומר רק משום שהוריה משלמים את חשבונותיה של חברתך את לא מחשיבה את דעתה כדעה שווה לשלך?
העובדה שהוריה משלמים את חשבונותיה אומרת ככל הנראה שהם עשו בחירות כלכליות נכונות בחייהם ואולי גם עלה בידם ללמד את בתם לעשות בחירות כאלו, במקומך הייתי מנסה להקשיב לה יותר, אולי תופתעי עם הזמן

לא הבנת

נתחיל בזה שמי שאני מדברת עליה היא האמא של אותה בחורה (שהיא לא חברה שלי, האמא פשוט חברה של ההורים שלי). מה שמפריע לי זה שנראה לאותה גברת (האמא כאמור) מוזר מאוד שאני, סטודנטית צעירה ותפרנית, לא מחזיקה רכב. גם אם ההורים שלי היו יכולים להרשות לעצמם (ושזה לא שהם כאלו מסכנים), הייתי מעדיפה שלא יקנו לי רכב וישלמו את ההוצאות שלי - עברתי את הגיל. אגב, אני לא רואה טעם להחזיק רכב כשאני גרה במרחק הליכה מהאוניברסיטה (וזה התיכנון) ויש לי תחבורה ציבורית מצויינת בשביל הפעם בשבוע שאני צריכה לנסוע לאנשהו, וזאת הסיבה העיקרית שהעדפתי להוציא כסף על שכ"ד ולא על אוטו.

ההורים שלה לא עושים בחירה נכונה

בשבילה כי היא לא תדע איך להשיג משהו בכוחות עצמה לעולם ולעולם לא תדע להעריך מזה כסף או לחילופין לעבוד קשה בשביל משהו. אז נכון שלקנות מכונית זה נחמד מאוד אבל לממן לה אוטו ודירה והפקות זה כבר יותר מדי לדעתי. והדעה שלה "לא חשובה" כי היא לא מבינה מזה לחסוך כל שקל בשביל שכר דירה.

אם לא חוסכים בשביל ילדים אז למה?../images/Emo3.gif

כלומר בתחילת החיים חוסכים
ל
, לחתונה, ל
, ומה שנשאר לחסוך
בשבילו אח"כ זה הילדים
ומי שעושה עבודת חיסכון טובה יכול לבחור לממן לילדו את ההשכלה הגבוהה וגם לממן לו את המגורים באותו זמן כדי שהילד יוכל להשקיע יותר בלימודים ופחות במימון קיומו
ואין בכך שום דבר רע, אלא להפך, ההורה מקדם את הילד שלו מהר יותר לכיוון החופש הכלכלי, אותה אחת שלא צריכה לשלם
על דירה, ולא תשלם משכנתא 20 שנה תוכל לחסוך את אותו
וגם לקנות
לילדיה
ביום בו יעזבו את ה
. אני עבדתי כ 5 חודשים, היום אני לא עובד כבר 3 חודשים, האם היום אני אדם שונה? האם העצות שלי בנושא
שוות פחות מאז שאין לי עבודה?
יש אנשים, אני ביניהם שאם משהו דורש ממני לחסוך כל שקל בשבילו אני פשוט לא רוכש אותו אלא מחכה לזמן טוב יותר מבחינת
.

אני לא אומרת שלא צריך לעזור

לילדים אם המצב הכלכלי מאפשר אני אומרת שלא צריך לממן הכל כי אז הילד לא לומד את מה שהזכרתי הודעה אחת למעלה. כסף בא והולך ומחר הילד יכול למצוא עצמו בפשיטת רגל ולא יודע איך להתמודד עם החיים ועם המילה "לחסוך" וחבל...

נפנפית

New member
ומה עם לחסוך כסף לעת זיקנה?

ההורים לא חייבים לך גרוש ברגע שאתה יוצא מהבית...זה נחמד אם הם עוזרים..אבל הם בהחלט לא חייבים

khrui3

New member
אני ממש לא מסכימה עם זה

אם בעתיד, יהיה לי מספיק כסף כדי לתמוך בילדי בעודם סטודנטים, אני לא אחשוב פעמיים. יהיה להם עוד הרבה זמן להרוויח כסף, לעבוד, ולעמוד על רגליהם מבחינה כלכלית. כשהם סטודנטים, אני, בתור הורה, ארצה שלילדים שלי יהיו את התנאים הטובים ביותר לרכוש מקצוע והשכלה. אם מישהו גר בבית, הוא גם לא "משיג משהו בכוחות עצמו". ויש הזדמנויות רבות בחיים בהן עובדים קשה בשביל משהו. ההודעה שלך לא מבוססת ולא מנומקת. אגב- אני לא חושבת שיש צורך להעריך כסף. אני חושבת שיש דברים אחרים שראויים להערכה. כסף הוא אמצעי, לא מטרה. אמנם רצוי לנהוג בחסכון, אבל זה לא סותר קבלת עזרה מההורים במשך שנות הלימודים.

יש קבלת עזרה

ויש מימון טוטאלי מצד ההורים גם של דברים לא הכרחיים. אני מדברת כאן על הורים שקנו לבת שלהם דירה - לא משלמים לה שכ"ד אלא קנו לה דירה קטנה כדי שלא תצטרך להסתבך עם בעל בית. בנוסף הם קנו לה גם אוטו, אפילו שהדירה היא מרחק הליכה מהמכללה שבה היא לומדת (שזה לגיטימי שישלמו את שכר הלימוד בה). ומה שהפריע לי זה לא שההורים שלה ממנים לה הכל, אלא שאמא שלה מצאה לנכון להביע ביקורת על כך שאני לא מחזיקה רכב. גם אם ההורים שלי היו יכולים להרשות לעצמם, הייתי מעדיפה שיעזרו לי בדרכים אחרות ולא שיקנו לי רכב. וכבר עכשיו האמת הם עוזרים לי מספיק בדרכים לגיטימיות - כמו סיוע בתשלום חשבונות ודברים ללימודים.

khrui3

New member
בערך

הגבתי להודעה שמעלי באופן כללי, לא התייחסתי לבחורה הספיציפית שהזכרת. אני מסכימה, שההתערבות של האמא לא הייתה במקום. עם זאת, אני לא מסכימה שיש דרכים לגיטימיות לעזור (לדבריך: סיוע בתשלום חשבונות ודברים ללימודים.) ודרכים לא לגיטימיות לעזור. כל הורה עושה מה שהוא רואה לנכון, וכל ילד רשאי לבחור שלא להיעזר בהוריו, למרות נכונותם. חוסר ההסכמה שלי הוא עם הדיעה, לפיה לעד נחרץ דינו של מי שנעזר בהוריו, והוא לעולם לא ישיג דברים לבד, יעבוד קשה וכיו"ב.

בקטע הזה אני מסכימה איתך

לצערינו הרב, בימינו קשה מאוד להגיע לאנשהו בחיים אם ההורים שלך לא אמידים מספיק. אני לא מכירה אף סטודנט שלא נעזר בהורים בכלל, וזה כולל כאלו שעובדים במשרה כמעט מלאה.

כואב לו בשבילך ../images/Emo7.gif

הוא מניח שאתה מתכנן ללמוד בישראל ואם כך כואב לו שאתה בוחר לשלם
על שכירות במשך השנים הבאות במקום לשלם משכנתא על קניית
. תחשוב שאפילו אם בעתיד לא תרצה לגור ב
שלקחת עליו משכנתא לא תהיה שום בעיה כי תוכל תמיד להשכיר את ה
ובכסף לשלם את המשכנתא כך שבפועל לא תשלם גם שכירות וגם משכנתא. כמובן שזה תלוי בך, אם אתה רוצה להשקיע גם לעתיד, אם אתה בוחר בעתיד בארץ, ואם אתה מוכן לקחת את הסיכון שכרוך בקניית
ולקיחת משכנתא. לגבי ההערות על שכר ה
, הייתי מציע לך לקחת מקומון עם מחירי דירות ולהראות לו, אולי הוא יניח לך
ובנוגע לסבתא שנפטרה, אני בטוח שהם היו מעדיפים שהיא תאריך ימים, ובכל אופן יכול להיות שהוא מדבר מנסיונו שלו שלדעתו רלוונטי אליך יותר מאשר לגבי ילדיו שכאמור לא משלמים שכירות

NightElf

New member
קיבלתי ביקורת דומה מאחי הקטן

כולו בן 18 בצבא (ומורעל בצורה מגעילה
(, ללא מושג על החיים אחרי הצבא, אבל להטיף לי שלא כדאי לי לגור בת"א כי זאת "לא עיר לגור בה", או ששכירות זה בזבוז כסף, אלה דברים שהוא "מומחה" בהם. לדעתי לאנשים פשוט קל לומר דברים שכאלה, הם עצמם לא מתנסים ולא יודעים איך הדברים "בשטח". קל לומר מהצד "תעשי ככה", ו"תאמרי ככה", אבל דוגרי, לא תמיד אפשר לעשות כל מה שרוצים או לעשות מה שרוצים, קל וחומר כאשר גרים עם שותפים "זרים" שהם לא חברים מהעבר. לדעתי צריך להקשיב למה שיש לאנשים לומר, ולסנן לפי שיקול הדעת שלנו, כי כל אחד (שבריא בנפשו) יודע מה הכי טוב בשבילו.

momi2004

New member
אני חושב שזה אנשים ממורמרים מהחיים

בלי קשר לדירה שכורה או לא דירה שכורה? ממתי לגור בדירה שכורה זה מדד להבין בדירות או לא בדירות שכורות? קשקוש. חברים שלך סתם אנשים ממורמרים חסרי חיים. חפיף.

למעלה