סתם משהו...

ה-שונית

New member
סתם משהו...

``כשתלכי``/אביב גפן כשתלכי אני אשים את השיר הכי עצוב עולם ואקרא למותי שיבוא במהרה ואשנא את האיש שיבוא ויאמר לי שזה יעבור ושזה לא נורא. השמש תחסוך מראשי את קרניה ציפורים ייסרבו לזייף את שירן בכל עץ שאגע יהפוך לשלכת הפרחים יקמלו לשקיעה אדומה. אני ארכיב משקפיים כהות ושחורות לא אכיר את העיר שידעתי מזמן ארקום לך שבילים של דמעות לרגלייך והלב שוב יזכיר לי איך שהוא נעזב ובלילות אני אחלום שאני לוקח את ידייך ואומר לך טעיתי, מבקש ממך סליחה ואת סולחת ואת מחייכת ואומרת אני אוהבת אותך. ואז אנו פורשים את כנפינו כמו מלאכים לבנים ויפים ויוצאים לטייל על שביל החלב בלילה מלא כוכבים אבל האבירים כבר לקחו את כל הנסיכות ודהרו אל עוד אופק מתוק הסופים הטובים נסגרו בספרים אגדות נשארו אגדות ואם תראי פעם קבר שעליו חרוט ``אני מתגעגע`` תדעי שזה אני ושהפסקתי לבכות. ____________________ ועכשיו תגדנה לי, מי לא היתה רוצה שהשיר הזה יושר לה? שונית (ברגע רומנטי)

יפעת*

New member
את האמת שונית....

אני!!! מצהירה בזאת, שחלק מגרושיי נגרמו דווקא בגלל עודף אהבה (=תלות) של בן זוגי, מצאתי את עצמי מרגישה חנוקה מצד אחד, ואשמה מצד שני. אבל השיר רומנטי ויפה ללא ספק.

אהבה אינה תלות

אהבה זה נפלא ומפתח מאד את האישיות. תלות זה חרא ומנוון מאד את האישיות. אהבה ותלות הם שני הפכים ולערבב ביניהם זה מסוכן. אוריאנה

taltallim

New member
אוריאנה...

הי הי רגע... עכשיו תורי (נדמה לי...) לשאול אותך האם את קצת חושבת לפני שלוחצת על ``שלח`` כי תלות זה לא מילה גסה... ובאהבה יש גם רכיב תלותי במובן הזה שהיא איננה כללית וגורפת אלא מיועדת ומיוחדת לאנשים מסוימים כך שמיטבה ומהגדרתה דווקא יש בה מן התלותיות-הספציפית. אך נכון הוא שכשהאהבה באה לידי בטוי אך ורק ברכיב התלותי שלה, יש בעיה (לשני הצדדים אגב...!!!!) אז תלות זה לא רע... רק שלזכור שכל החיים אנחנו למעשה מטיילים על הקו העדין הזה שבין תלות ועצמאות. והכי טוב זה בדר``כ לנסות לשמור על האיזונים הנכונים. תלתלים (בהרצאת מבוא....)

על ההבדל בין המצוי לרצוי

כשאוהבים קיימת תלות. זה נכון או במילים אחרות: זה המצוי. אני לא אוהבת תלות ולא רוצה להיות תלויה באדם אחר. זה הרצוי. אני אתן לך דוגמא: לפני כמה שנים אבא שלי הסביר לי כמה תלות זה רע. שאלתי אותו מה, אם מחר אמא שלי תעזוב אותו, הוא לא יישבר? והוא ענה - לא. המשכתי ושאלתי, ואם פתאום תיזרק מהעבודה? - גם לא. הוא הסביר לי שתלות, כל תלות, היא רעה. ואת יודעת מה? הוא צדק. אוריאנה

ילד אחד בלבד

וכן, אני תלויה בו. אולי הרבה יותר מדי. אבל הוא שאמרתי, זה לא רצוי, זה מצוי... אוריאנה ואגב, אם זו היתה הרצאת-המבוא אז אני נרשמת לקורס.

taltallim

New member
חחחח אוריאנה...

נא לעמוד בתור... ולהזמין מקום מראש... אבל למה לחשוב שזה רק המצוי ולא הרצוי???? זה גם כייף להיות תלויים באלה שאנחנו אוהבים אותם והם אותנו!!!! תלתלים (בהתמקדות...)

אור-לך

New member
אצלי...

זו מילה גסה מאוד! זו הסיבה שאני תמיד מוצאת לי את בני הזוג הכי לא מתאימים שיש... כמובן שהם נעשים תלותיים ואז יש לי תרוץ לברוח... אור (שהעצמאות היא אצלה בנשמה) נ.ב. אחלה הרצאה תלתלולה, ברוכה השבה.

taltallim

New member
טוב...

אז יש לך גם את השאלה וגם את התשובה - במכה אחת... ועכשיו השאלה היא פשוטה... למה? תלתלים (שמודה על המחמאה!!!!)

אור-לך

New member
לפחות...

יש לי גם את התשובה...זו כבר חצי הדרך, את לא חושבת? למה - גם אני שואלת את עצמי. אולי כי אני מתה מפחד לאבד את החופש שלי, אולי כי אני פוחדת לההפך לתלותית, אולי כי אני פוחדת להיפגע... התשובה היא בטח כל הנ``ל. אור (שלא מבינה למה צריך לרשום פה כל הודעה פעמיים).

taltallim

New member
כן...

ההסבר של הפחד סביר להניח שנכון וממצה אבל... פחד - גם הוא לא מילה גסה... למעשה זהו רגש שמטרתו לשמור עלינו (מבחינה אבולוציונית - למטרות השרדות...) רק שאצלנו בני האדם... הכל כ``כ מורכב... אולי כדאי גם לתת לו מקום של כבוד ולא לברוח ממנו וגם לנסות להבין אותו (את הפחד...) ואז - הוא פתאום מתמוסס לו ונעלם... תלתלים (שעוד מעט... ופותחת כאן כיתה...)

אור-לך

New member
מנסה...

להבין אותו ונותנת לו אחלה מקום... רק שהוא לא בדיוק מתמוסס לו ונעלם... אור (שחושבת שפתחת פה כיתה למופת)

taltallim

New member
מנסיון...

בדר``כ הדברים שלא מוכרים הם הכי מפחידים כמו למשל לחשוב על פירוק בית... או פרידות אחרות למיניהן... אך משום-מה כשכבר בפנים... יש קשיים יש כאבים יש התרגשויות... אבל נדמה לי שכבר אין כ``כ הרבה פחד... או שאני טועה לגמרי??? תלתלים (שמעדיפה דיאלוג על פני הרצאה...)

וואלה?

אנחנו חברות כבר הרבה זמן והנה משהו חשוב שמעולם לא עסקנו בו אוריאנה

למעלה