סתם משהו שעלה לי בראש..

סתם משהו שעלה לי בראש..

איך זה שממתי שהתחלתי להתעניין בכל הקטע של השוחרות.. ז"א מהימים הפתוחים ועד היום הראשון שהתחלתי ללמוד בבצפר.. נתנו לנו את הרושם שמגמת מכונות היא המגמה של כל הטיפשים ושל כל אלה שבפוקס קיבלו אותם לבצפר? ביום שנרשמתי לבצפר ואמרו לי שהתקבלתי למגמת מכונות הרגשתי עלובה וטיפשה והדבר הראשון שרציתי זה לעבור.. אבל אחריי שהיה לי שיעור בכל מקצוע של המגמה הבנתי שזה ממש לא לטיפשים אלא ההפך,צריך ראש בשביל זה וסבלנות והרבה יותר מזה.. חוץ מזה זאת המגמה הכי פעילה והכי מעשית לפי דעתי. אני אישית מאוד מרוצה מהמגמה. מה דעתכם על הנושא הזה? ד"א הגעתי בפוקס לפורום.. אז נעים מאד.. אני מעיין,מהולץ :\

היי

הסטיגמה נוצרה כתוצאה מהעבודה שמיועדת לך בחיל האוויר. מכונאים, עובדים הרבה יותר קשה מאלקטרוניקה וחשמל. מעבר לעבודה הקשה, אצלם העבודה מלוכלכת - שמן, גריז, וכו', ויחסית למקצועות האלקטרוניקה לדוגמא - דורשת פחות מחשבה ויותר התעסקות פיזית.

יש הרבה מעבר

המקצוע העיקרי הוא לאו דווקא לתקן מנועים.. אפשר לעסוק בעוד הרבה דברים אחרים מעבר לזה עם הידע והבגרות בשרטוט בלוגיקה ובשאר מקצועות המגמה שאנחנו לומדים וזה גם לא תמיד מלכלכך. למרות שאני מתה על הקטע של זה,אין על שיעורי סדנא.

shimonev

New member
כאלקטרונאי

שטויות כל מה שאומרים על הממסניקים!!! זה סתם סטיגמות אני עכשיו משרת ביחד עם ממסניקים בטייסת ואחרי שראיתי את העבודה שלהם. הבנתי שאסור לזלזל בהם הם לא טיפשים וכן צריך להשקיע הרבה כדי ללמוד את המקצוע כמו שצריך בהצלחה בהמשך הלימודים!!!! וכמו שאומרים אציל בטייסת "למה להיות טייסת אלוף, בוא לממ"ס ינשוף" ואבל בכל מקרה אין על חמ"מ!!!

mayanit

New member
זה באמת קשה לפעמים..

אבל אצלי במקצועות הטכניים הציונים יותר גבוהים מהשאר. תודה לך :]

Melvina

New member
מסכימה איתך ואם כבר

אז הקורס שלי נחשב לבין הטובים ביותר שהיו אי פעם בטכני מכל הבחינות, אנחנו מכונות. והתקבלתי למגמה עם ממוצע 90+ בכיתה ט', וכן גם שאר התלמידים בכיתה שלי. אז זה הכול שטויות, מן הסתם אלק' וחשמל נשמעים יותר מכובד אבל השאלה היא מה יותר מעניין וכשזה מעניין אותך את גם מצליחה בזה.

בגלל שנתנו לנו רושם מוטעה

התבאסתי מזה ששמו אותי במכונות.. אבל שאני מסתכלת על זה עכשיו אני שמחה ששם שמו אותי.. גם אני באתי לשם עם ממוצע די גבוה של 85. וכנראה בגלל המבחניי אופי בעיקר שמו אותי שם. והם קלעו בול כי זה באמת מתאים לי הרבה יותר מאלק' וחשמל. ועוד סטיגמה שיש אצלנו היא שי'3 י"א 3 וכן האלה... זה הכיתות של הבעיתיים יותר.. עם בעיות בלימודים ובעיות התנהגות..אבל אותי שמו שם רק כי המנהל לא רצה שאני וחבר שלי נהייה באותה כיתה. והוא לא התביש להגיד לי את זה.

Melvina

New member
מוכר מוכר,

זה היה מצחיק, סוף הלימודים היה ה-17.06 ביום ההולדת שלי ובידיוק נסענו לדרוזי מהכיתה שלי, שם קיבלתי את ההודעה שאני בכיתת מכונות, אני לא זוכרת שאי פעם בחיים שלי בכיתי כלכך! זאת היתה היסטריה נוראית, כלכך החדירו לי לראש שמכונות זה אידיוטים שרציתי לקבור את עצמי. שיגעתי את השכל לכל ההנהלה שאני רוצה לעבור לאלק' (מה שהיה לי מוזר כי חברה שלי התקבלה לשם עם ממוצע 70), עם המפקד שכבה שהיה לי ב-ט דיברתי והוא אמר שאפשר להכניס אותי לאלק' אבל צריך שהמד"ר יחזור מהחופשה. נשארתי במכונות ואני לא חושבת שאי פעם היתה לי כיתה כלכך מדהימה, גם מבחינת האנשים (חוץ אולי מאיזה אחד או שניים מנאייקים, השאר פשוט זהב), וגם מבחינת הלימודים. כלומר, כולם בשביל אחד ואחד בשביל כולם וגם מדובר באוסף של אנשים נורמאליים שאין להם איזה יצר לקפוץ בשיעורים ולסתום למורה את הפה אלא אפשר ללמד וללמוד ולהבין בכיתה הזאת. לעומת כיתות אחרות שנראים כמו אוסף של אידיוטים הפראקטיביים.

אדיוטים הפיראקטיביים, לא יכולת

להגדיר את הכיתה שלי טוב יותר. ואצלנו זה אחד שניים נורמאליים והשאר קקות רציניים.

maxlvo

New member
סתם מידע נוסף

לפי הסטטיסטיקה, רוב הסיכויים להגיע לאלקטרוניקה הם לתלמיד עם ציונים גבוהים יותר מאשר לתלמיד עם ציונים נמוכים יותר (אם שניהם רוצים אלקטרוניקה)

יש בזה משהו...

אבל תחשוב כמה אנשים רוצים להתקבל לאלקטרוניקה רק בגלל הרושם שנתנו לנו על מכונות. בגלל זה הם מתייחסים לציונים הגבוהים יותר אבל של המבחני כניסה ולא של התעודה.

Pikachuu

New member
אהמ..

הבעיה היא שגם בבגרויות האלקטרונאים מקבלים ציונים יותר גבוהים. וגם בצבא אלקטרונאים נחשבים לקצת יותר ממכונאי או בכלל חשמלאי.

למעלה