זהירות ! חפירה לפנייך ! ../images/Emo8.gif
סתם רציתי לומר כמה דברים בתגובה ; ראשית, באמת שלא ידעתי שסטארגייט שברה את כל הסדרות האחרות בחו"ל.. טוב לדעת ! יאפי יאיי ! (*מקפץ ורוקע בקרסוליים באוויר*
) שנית, אז ככה ; כולנו שומעים הרבה מאוד פעמים את ה"דיעה הרווחת" שלסטארגייט אין קהל צופים בארץ, אולם כולנו יודעים טוב מאוד כבר שזה לא נכון. אתחיל ואפתח, שמי שלא יודע, ומי שכן יודע מוזמן לעבור להודעה הבאה או משהו..
, שרק בזכות קהילת חובבי סטארגייט בישראל (ובראשם מנהלת פורום זה אם זכרוני אינו מטעני) שלחצו לחץ אדיר והתעלקו על הנפשות הלא-ממש-פועלות בערוץ 1, קיבלנו בזמנו את עונה 7-8 וסג"א עונה ראשונה. זה לבד אמור להראות שלסטארגייט כן יש קהל צופים בארץ. אע"פ שבפורום זה לוקחים חלק פעיל ותמידי מספר מצומצם יותר של אנשים, ואנשים שמידי פעם מביעים דיעה וכיו"ב, עדיין לא אומר שאלו הצופים היחידים של סטארגייט. כולנו יכולים להניח שיש אנשים שלא מכירים את הפורום הזה (כמוני עד לפני שנה וחצי לערך וכמו כולנו עד אותו יום שהכרנו את הפורום) או פשוט - וכמובן בלי להעליב אף אחד כי זו לא הכוונה, לא ממש מעניין אותם פורומים אלו או אחרים, מכיוון שיש להם עוד דאגות בחיים חוץ מלכתוב בפורום (אישה, ילדים, פרנסה, אם אפופיס באמת מת בכוכב ההוא בתחילת עונה 5 או שהוא רק מחכה לרגע המתאים לקמבק את עצמו..
), אבל עדיין כל יום שבת (בשעה משתנה לעיתים..
) הם יושבים כולם יחדיו באושר ובשמחה לצפות בפרק נוסף של סטארגייט סתם כי זו אחת ההנאות שלהם בחיים ו-45 דקות של שקט, או לא משנה מה, הבנתם את הרעיון..
זה שלא כולם נמצאים פה איתנו לא אומר שלסטארגייט אין קהל. אני יכול לומר לך מניסיוני האישי, וקרוב לוודאי שעוד הרבה מחברי הפורום שלוקחים פה חלק פעיל יכולים לומר את אותו הדבר, שלסטארגייט כיום יש קהל נרחב ביותר בארץ. אני אישית יכול לומר שהרבה מאוד פעמים שיוצא לי להיכנס לנושא זה עם אנשים מסויימים, מכל מיני מקומות בארץ וכד', ולא משנה כרגע מה ההיכרות שלי איתם ומן הסתם לא אתן כרגע דוגמאות ספצפיות מטעמי רלבנטיות לנושא המדובר בו (מי שרוצה דוגמאות שיפנה אליי פרטני
), אני מגלה כל פעם מחדש שיש עוד הרבה אנשים שמכירים את סטארגייט וצופים בה. תזכור למרות הכל, שסטארגייט שייך לז'אנר מסויים שלא כל אחד אוהב, מבחינת דעת הקהל הרחבה, וגם אנשים שלא שמעו מעולם מילה על סטארגייט, וישאלו אותך מה זה ותזכיר את צמד המילים "מדע בדיוני" יש סיכוי סביר ביותר שהם ישר ינידו בראשם ויוותרו על העניין, כי פשוט ככה זה - לא כל אחד זה מעניין. אני אישית לדוגמא ; ניסיתי במהלך חיי להתחבר לז'אנר המד"ב, אך פשוט לא הצלחתי להתחבר לזה. בבילון הרדים אותי, מב"כ על דורותיו לא הצליח לגרום לי לעקוב אחריו,פארסקייפ פשוט שעממה אותי לא משנה כמה ניסיתי להתחבר אליה, אנדרומדה התחילה טוב אבל המשיכה גרוע (אני יכול להמשיך עוד אבל אני מניח שהבנת את הנקודה) וסטארגייט הייתה הסדרה היחידה מהז'אנר שהצליחה לגרום לי לעקוב אחריה. למעשה סטארגייט היא הסדרה היחידה בתחום המד"ב שאני אוהב. חוץ מזה יש לי כמובן אהבה גדולה מאוד לסדרות אחרות שלא קשורות לז'אנר המד"ב (אבל זה לא רלבנטי כרגע אז נשאיר את זה לחפירה אחרת..
. אל תשווה סדרה כמו "תיקים באפילה" לסטארגייט, מכיוון שהיא כוונה למגוון רחב יותר של קהל צופים, ולכן היא גם הצליחה יותר, וכאן למעשה נעוץ שורש העניין ; סדרות מסוימות מכוונות את עצמן לקהל יעד מסויים, ובהתאם גם אחוזי הצפייה. מכיוון שסטארגייט שייכת לז'אנר מסויים שמכוון לקהל מסויים, לכן גם מספר קהל הצופים יהיה בהתאם. על תשווה 2.2 מיליון צופים כל שבוע במדינה שבה יש מעל לרבע מיליארד תושבים, לעומת 2.2 צופים (..
) במדינה של 7 מיליון תושבים. כמו כן, אני לא חושב שזה יהיה חכם לחכות שבערוץ 2 ירכשו את הסדרה, גם מהסיבות שכבר פירטתי להלן וגם בגלל עוד אחרות שכבר אין לי כוח לכתוב אותן כעת (אבל אולי יהיה לי כוח יותר מאוחר אז ראו הוזהרתם !
), בגלל שלערוץ 2 יש דאגות יותר גדולות כרגע (כמו איך לעזאזל הם מצליחים להעלים את דודו טופז כבר, ומי לעזאזל יהיה השגריר הבא, ואחרי זה בטוח יהיה עוד משהו...
וואו זה היה מעייף... אני הולך להרטיב טיפה את הגרון, ולעשות קליקים באצבעות כי החפירה הזאתי עכשיו הרגה אותי...