סתם משהו שמציק...

Nogmor

New member
סתם משהו שמציק...

תראו מה קראתי באתר של RDA איפשהו שם ברשת:
"Currently in production on its tenth original season (its fifth on SCI FI), Stargate SG-1 is now the longest-running sci-fi series on American television, surpassing The X-Files and every iteration of Star Trek. Averaging more than 2.2 million viewers per episode the show is stronger than ever and has led SCI FI Channel to become the #1 cable destination on Friday nights for young adults."​
אבל מה, רק בישראל אין לאף אחד מושג מה זה סטארגייט.. X פיילס כן, אבל סטארגייט, לא. אוף... לא מעיק שמגיע לסדרה שלנו קצת יותר היכרות עכשיו אחרי עשור קטן וחסר חשיבות? שיעשו מרתון מאתיים פרקים בערוץ 2!

זהירות ! חפירה לפנייך ! ../images/Emo8.gif

סתם רציתי לומר כמה דברים בתגובה ; ראשית, באמת שלא ידעתי שסטארגייט שברה את כל הסדרות האחרות בחו"ל.. טוב לדעת ! יאפי יאיי ! (*מקפץ ורוקע בקרסוליים באוויר*
) שנית, אז ככה ; כולנו שומעים הרבה מאוד פעמים את ה"דיעה הרווחת" שלסטארגייט אין קהל צופים בארץ, אולם כולנו יודעים טוב מאוד כבר שזה לא נכון. אתחיל ואפתח, שמי שלא יודע, ומי שכן יודע מוזמן לעבור להודעה הבאה או משהו..
, שרק בזכות קהילת חובבי סטארגייט בישראל (ובראשם מנהלת פורום זה אם זכרוני אינו מטעני) שלחצו לחץ אדיר והתעלקו על הנפשות הלא-ממש-פועלות בערוץ 1, קיבלנו בזמנו את עונה 7-8 וסג"א עונה ראשונה. זה לבד אמור להראות שלסטארגייט כן יש קהל צופים בארץ. אע"פ שבפורום זה לוקחים חלק פעיל ותמידי מספר מצומצם יותר של אנשים, ואנשים שמידי פעם מביעים דיעה וכיו"ב, עדיין לא אומר שאלו הצופים היחידים של סטארגייט. כולנו יכולים להניח שיש אנשים שלא מכירים את הפורום הזה (כמוני עד לפני שנה וחצי לערך וכמו כולנו עד אותו יום שהכרנו את הפורום) או פשוט - וכמובן בלי להעליב אף אחד כי זו לא הכוונה, לא ממש מעניין אותם פורומים אלו או אחרים, מכיוון שיש להם עוד דאגות בחיים חוץ מלכתוב בפורום (אישה, ילדים, פרנסה, אם אפופיס באמת מת בכוכב ההוא בתחילת עונה 5 או שהוא רק מחכה לרגע המתאים לקמבק את עצמו..
), אבל עדיין כל יום שבת (בשעה משתנה לעיתים..
) הם יושבים כולם יחדיו באושר ובשמחה לצפות בפרק נוסף של סטארגייט סתם כי זו אחת ההנאות שלהם בחיים ו-45 דקות של שקט, או לא משנה מה, הבנתם את הרעיון..
זה שלא כולם נמצאים פה איתנו לא אומר שלסטארגייט אין קהל. אני יכול לומר לך מניסיוני האישי, וקרוב לוודאי שעוד הרבה מחברי הפורום שלוקחים פה חלק פעיל יכולים לומר את אותו הדבר, שלסטארגייט כיום יש קהל נרחב ביותר בארץ. אני אישית יכול לומר שהרבה מאוד פעמים שיוצא לי להיכנס לנושא זה עם אנשים מסויימים, מכל מיני מקומות בארץ וכד', ולא משנה כרגע מה ההיכרות שלי איתם ומן הסתם לא אתן כרגע דוגמאות ספצפיות מטעמי רלבנטיות לנושא המדובר בו (מי שרוצה דוגמאות שיפנה אליי פרטני
), אני מגלה כל פעם מחדש שיש עוד הרבה אנשים שמכירים את סטארגייט וצופים בה. תזכור למרות הכל, שסטארגייט שייך לז'אנר מסויים שלא כל אחד אוהב, מבחינת דעת הקהל הרחבה, וגם אנשים שלא שמעו מעולם מילה על סטארגייט, וישאלו אותך מה זה ותזכיר את צמד המילים "מדע בדיוני" יש סיכוי סביר ביותר שהם ישר ינידו בראשם ויוותרו על העניין, כי פשוט ככה זה - לא כל אחד זה מעניין. אני אישית לדוגמא ; ניסיתי במהלך חיי להתחבר לז'אנר המד"ב, אך פשוט לא הצלחתי להתחבר לזה. בבילון הרדים אותי, מב"כ על דורותיו לא הצליח לגרום לי לעקוב אחריו,פארסקייפ פשוט שעממה אותי לא משנה כמה ניסיתי להתחבר אליה, אנדרומדה התחילה טוב אבל המשיכה גרוע (אני יכול להמשיך עוד אבל אני מניח שהבנת את הנקודה) וסטארגייט הייתה הסדרה היחידה מהז'אנר שהצליחה לגרום לי לעקוב אחריה. למעשה סטארגייט היא הסדרה היחידה בתחום המד"ב שאני אוהב. חוץ מזה יש לי כמובן אהבה גדולה מאוד לסדרות אחרות שלא קשורות לז'אנר המד"ב (אבל זה לא רלבנטי כרגע אז נשאיר את זה לחפירה אחרת..
. אל תשווה סדרה כמו "תיקים באפילה" לסטארגייט, מכיוון שהיא כוונה למגוון רחב יותר של קהל צופים, ולכן היא גם הצליחה יותר, וכאן למעשה נעוץ שורש העניין ; סדרות מסוימות מכוונות את עצמן לקהל יעד מסויים, ובהתאם גם אחוזי הצפייה. מכיוון שסטארגייט שייכת לז'אנר מסויים שמכוון לקהל מסויים, לכן גם מספר קהל הצופים יהיה בהתאם. על תשווה 2.2 מיליון צופים כל שבוע במדינה שבה יש מעל לרבע מיליארד תושבים, לעומת 2.2 צופים (..
) במדינה של 7 מיליון תושבים. כמו כן, אני לא חושב שזה יהיה חכם לחכות שבערוץ 2 ירכשו את הסדרה, גם מהסיבות שכבר פירטתי להלן וגם בגלל עוד אחרות שכבר אין לי כוח לכתוב אותן כעת (אבל אולי יהיה לי כוח יותר מאוחר אז ראו הוזהרתם !
), בגלל שלערוץ 2 יש דאגות יותר גדולות כרגע (כמו איך לעזאזל הם מצליחים להעלים את דודו טופז כבר, ומי לעזאזל יהיה השגריר הבא, ואחרי זה בטוח יהיה עוד משהו...
וואו זה היה מעייף... אני הולך להרטיב טיפה את הגרון, ולעשות קליקים באצבעות כי החפירה הזאתי עכשיו הרגה אותי...

אמא'לה !!!

רק עכשיו כשזה עלה לדף האתר עצמו ראיתי כמה באמת ברברתי...
אבל בכל אופן, מקווה שהבנת את הנקודה שלי, כי אם לא זה אומר שאני אצטרך להסביר את עצמי יותר לעומק, וחבל...

Chelnak

New member
האמת היא, שאני ממש מרוצה שזה בערוץ

1 - גם כי יש לי רק ערוצים 1 ו-2, וגם כי בערוץ 2 כל פרק היה הופך לשעתיים עם כל הפרסומות. חוץ מזה, שהעובדה שהיא משודרת בערוץ 1, וכל אחד חושב שאין לסדרה הזאת צופים, נותנת לענין הרגשה - לא יודעת איך לומר - משפחתית? קרובה? אבל אולי זו רק אני.

סלמאק

New member
אני מסכים

גם בעניין העובדה של הפרסומות, ולא בגלל משך הזמן. אין יותר מעצבן מלראות את הסדרה עם פרסומות באמצע. וגם בעניין אחוזי הצפייה הנמוכים: לא רק שאני מסכים, אלא אף מוסיף שעצם העובדה כי די נדיר לפגוש בצופה (או על אחת כמה וכמה מעריץ) של הסדרה, רק גורמת לי להעריך יותר את העניין וההתפעלות מכך תהיה גדולה יותר. כמו שכבר הזכרתי, אם תסתובבו בארץ עם סממן כלשהו המעיד על הערצתכם לסדרה, אנשים לא ייחסו לזה חשיבות כי הם אינם מכירים אותה. אבל אם תסתובבו בחו"ל (בעיקר בארה"ב) עם סממן כזה, אנשים לא ייחסו לכך חשיבות כי זה דבר שבשגרה.

כמה הבהרות ;

אני לא יודע אם מרוב האורך של ההודעה שכתבתי פשוט ויתרת על לקרוא אותה (ואני מבין את זה לחלוטין..
), אבל יש כמה דברים שבכל מיקרה כנראה לא הבנת או לא הבהרתי כמו שרציתי ; בתגובה שכתבתי דווקא -כ-ן- התכוונתי לזה שלסטארגייט יש אחוזי צפייה גבוהים למדי יחסית לשעה וליום (יום שבת בצהריים/אחה"צ, שעה שידועה כשעה מתה למדי מבחינת אחוזי צפייה בגלל הסיבות המובנות ; כל עם ישראל בשנ"צ עם הפופיק למעלה אחרי הצ'ולנעט של שבת..
). עוד דבר שהתייחסתי אליו, והוא קשור גם לנושא אחוזי הצפייה, וזה הקהל שנחשף ומכיר את הסדרה ; במידה ולא הובנתי כהלכה, התכוונתי לכך שלמרות שבעבר "סטארגייט" נחשבה לנישה שמעט אנשים נחשפו אליה, היום דווקא הרבה מכירים אותה. אולי לא כולם צופים בה בדרך קבע, אבל כפי שכבר ציינתי והסברתי, לא לכולם יש הרגלי צפייה כמו לאחרים. יש אנשים שצופים בטלויזיה בצפייה רנדומלית לחלוטין מהסיבות הברורות של אם זה חוסר זמן או חוסר עניין. זה שבנאדם מכיר את סטארגייט אך לא צופה בה בקביעות לא אומר שהוא לא אוהב את הסדרה או לא שמע עליה, אלא כפי שכבר ציינתי, פשוט אין לו את הזמן בגלל דאגות אחרות שיש לו בחיים כדי להתעמק בה. לכל אחד יש הרגלי צפייה והעדפות צפייה שונות מלאחרים. עוד דבר, אבקש ממך בבקשה לא להשוות אותנו לאמריקקים שבמערב, אם כל הכבוד (ויש הרבה, אחרי הכל הם יצרו את ההתמכרות שאנחנו מ_יינים פה את השכל עליה..
), יש להם נטייה לקחת דברים בצורה יותר מידי מוגזמת לעיתים, ובמיוחד דברים שקשורים למה שאנחנו רואים בטלויזיה...

Nogmor

New member
מסכים בהחלט.

זה ממש כיף למצוא פתאום מישהו שמכיר את הסדרה! מתחילים ככה לדבר איזה שעה ומשהו על התוכנית כי פתאום שניכם מצאתם מישהו בארץ שמכיר ורואה את התוכנית. זה ממש ככה.

2Complicated4U

New member
א יודע מה איתכם

אבל לי זה ממש לא נדיר לפגוש מישהו שרואה את הסדרה ... אני מכיר לפחות עוד עשרה אנשים שרואים את הסדרה והם לא נמצאים פה בפורום הסדרה הזו זוכה ל5-10 אחוז רייטנג לדעתי שזה המון... זה שאנשים אל רואים את הסדרה זה היה פעם ועובדה לכך ראיתם שהאתרים של השיתוף קבצים התחילו להעלות קבצים לא חוקיים של הסדרה מה שמעיד על הפופולריות שלה ובנוסף לכך שהיא תורדמה מה שאומר שהיה לכך ביקוש.. פעם זה היה נכון היום כבר לא הסדרה הזו נצפית מאוד...

kinspirit

New member
והשאלה שצריכה להשאל

למה הם לא בפורום? והאם הם יודעים על "סטארגייט ישראל"?

אם שאלת שאלה זו ברצינות ולא בציניות

אז כפי שכבר אמרתי בהודעה-הלא-ארוכה-בכלל-שלי טיפה למעלה, יש אנשים שאוהבים את התוכנית סתם כי זה רגע של אתנחתא בשבילם ביום שבת, ולא רואים לנכון להתחבט בקטנות בנושאי התוכנית, או סתם אנשים שלא מתחברים לפורומים בנושאים אלו או אחרים, או סתם אנשים שבכלל לא מתחברים למחשבים. אני יכול לתת דוגמא מאוד פשוטה מהבית שלי ; בביתי אני זה שהתחיל לצפות וכבר מהפרק השני בערך מיכרתי את אבא שלי ואחותי התמכרה מהשלישי (אחותי השנייה היה טיפה יותר קשה, רק בעונה שלישית בערך היא הצטרפה..
), ועדיין אף אחד מהם לא רואה לנכון לחפש פורומים בעניין וכו' פשוט כי זה לא מעניין אותם עד כדי כך כמו שזה מעניין אותי. הם סתם אוהבים לשבת פעם בשבוע ולא להתעמק יותר מידי אלא סתם ליהנות מהסדרה, כי אחרי הכל, עם כל הכבוד לעומק העלילה והפרשנויות שניתן לתת לה, זה קודם כל בידור להמונים את יודעת.. ולגבי שאלתך, במקרה שלי, כן, הם יודעים...

מ א ג ר ט

New member
מסכימה

זה שאנשים אלרגים למד"ב זה ידוע (לדוגמא חברות שלי שנהנו מדו"ח מיוחד, למשל, ולא מוכנות לשמוע אפילו על סטארגייט כי זה מד"ב והן שונאות). מצאתי שיטה כדי למצוא מעריצים אחרים- פשוט כל פעם שפוגשים מישהו חדש/ישן להזכיר את זה בדרך אגב ופשוט לבחון את התגובה. כי אני לא הייתי מתמכרת לסטארגייט אחרי שלושה פרקים אם לא הייתי מגלה שחברה שלי מכורה.

STING3ER

New member
זה בגלל שמשדרים את זה בערוץ 11

ומי בכלל רואה את הערוץ הזה?

subatoi

New member
כל האנשים שרואים סטארגייט,

והאנשים שלא שבויים בקונספציות ובדיעות קדומות על הערוץ.

בדיוק !!!

אין לך מושג כמה אני מסכים איתך בזה, בניגוד לבדיחות שלא מתיישנות אף פעם, ההלצה המאוסה הזאתי כבר על ערוץ 1 ש"מי צופה בו בכלל ??" וכו' כבר טיפה מאוסה. נכון שלערוץ 1 לא חסרות מגרעות ומה שהולך ברשות השידור זה פשוט בזיון מתמשך, אבל העובדות שמדברות בשטח מדברות בעד עצמן מבחינת אחוזי צפייה לא רק של סדרות הרכש אלא גם הפקות מקור.

Dark Storm

New member
ערוץ 1 הרבה יותר טוב מערוץ 2

מבחינת רכש. מתי פעם אחרונה שראיתם סידרת רכש נורמלית בערוץ 2? לערוץ 1 לעומת זאת יש את סטארגייט, אטלנטיס, חוק וסדר, CSI על כל בנותיה ולאס וגאס.

מ א ג ר ט

New member
כמו שכבר אמרנו בעבר

בשרשור זה או אחר... ערוץ 1 מעולה, רק הבעיה היא בפרסום- למרות שלCSI אני רואה הרבה פרסומות, ךסטארגייט מעולם לא ראיתי פרסומת בשעות השיא. שזה די מוזר. אותו הדבר קורה, דרך אגב, גם עם פיירפליי ופארסקיפ שמשודרות באקסטרה הוט, ואף פעם אני לא ראיתי פרסומות לסדרות האלו (בניגוד לפרומו של 24 שיש כל שניה בערך והרס לי את הסדרה)

יש לסטארגייט פרומואים. אני ראיתי.

וגם בשעות השיא. תכלס זה לא שהפסדת יותר מידי, אבל סתם שתדעי..

subatoi

New member
שנים לא ראיתי פרומואים.

מאז שהעונות החדשות התחילו, אני חושב.

neboris

New member
שכחת את משפחת סימפסון

וגם את "הנוכלים". ובאמת כשאני מסתכל על הרשימה אני רואה שבעצם אני אפילו לא זוכר מתי פעם אחרונה ראיתי סדרת רכש ששודרה בערוץ 2, לעומת זה אני צופה קבוע בכמעט כל הסדרות שהוזכרו כאן בערוץ 1.

למעלה