סתם משהו שחשבתי..

G e n o c i d e

New member
סתם משהו שחשבתי..

יש 2 אנשים, נאמר תאומים זהים אם נפריד בין שני התינוקות בלידה ונשים אותם בשני מקומות זהים, זהים, אותם תנאים זהים (לדוג´ אדם אחד מרגיש משב רוח, אז גם השני, או אדם אחד יש כאב בטן או עקץ אותו יתוש אז גם לשני באותו זמן), ההורים יהיו זהים, כל מילה שההורים אומרים לתינוק אחד ההורים השניים הזהים אומרים בצורה זהה לאדם שני, ממש שיעתוק של התנאים.. אז השאלה שלי היא האם אתם חושבים ששני התינוקות יצאו אותו דבר, ממש זהים? ולדוג´ אם הם יפגשו אבל ממש כל צעד שלהם עד שהם נפגשים זה כמו מראה, האם הם יגיבו בדיוק אותו דבר יוציאו אותה מילה באותה שנייה וימשיכו להגיב באותה צורה ויחשבו באותו אופן? (מקווה שהבנתם מה שניסיתי להסביר..)

ritarita

New member
הכל תלוי בסביבה...

ולא יתכן ליצר סביבה זהה אלא אם מדובר באנדרואידים מתוכנתים יש כזה דבר ניסוי מבוקר אבל אי אפשר ליצור שתי משפחות זהות אנשים אינם גדלים אותו הדבר לא משנה איך נולדו בגלל הסביבה אני לא פוסלת תחושות דומות או הרגשה סתם מחשבה:אולי תאומים זהים מרגישים אחד את השני למרחקים כמו שמרגישים איבר שנקטע ..משום שהם הגיעו מאותה ביצית...אולי... אבל ברגע שהפרדתם ביניהם אין כזה דבר שיגדלו אותו הדבר הם יהיו אנשים שונים אם החינוך דומה הם יהיו אולי דומים אבל זה לא תלוי רק בהורים יש בית ספר חברים אי אפשר להעתיק את הכל ואין אדם אחד שדומה לשני בכל. אין! ובנוגע לקטע עם התינוקות אחד מול השני הם לא יכולים להיוולד עם אותן מחשבות בעיקר אם נולדו מנשים שונות אם בכלל המחשבות נוצרות כבר ברחם

G e n o c i d e

New member
את לא מבינה...

ברור שבמציאות אי אפשר אבל אני אומר נגיד ואפשר..... תדמייני לך שאלוהים יוצר משהו כזה בסדר? אז מה היה קורה................

ritarita

New member
טוב, אני לא יכולה להתווכח עם אלוהים

אבל למה לשאול שאלה לא מציאותית זה מה שאני לא מבינה

sivanuna

New member
לדעתי

אני חושבת שהם יהיו בסך הכל אותו בן אדם מפני שמה שבעצם יוצר את האדם ואת האישיות שלו היא הגנים והסביבה ובמקרה הזה שניהם זהים ולכן הם יהיו בדיוק אותו אדם שיגיב בדיוק באותה צורה לכל מצב

לוגית, לא יתכן

ולמה? כי הדרך היחידה, שהם יהיו "אותו אדם", ע"פ הגדרה, זה קיום באותו זמן ובאותו מקום במרחב. כאמור, 2 אנשים לא יכולים להיות באותו מקום ובאותו הזמן, כי בנקודת זמן מסויימת, יכול להיות רק אטום אחד של חומר במקום מסויים במרחב. אז כבר מבחינה לוגית יש הבדל ביניהם. רק אם הם היו חיים בשני מימדים נפרדים, שיש ביניהם הקבלה מוחלטת, אזי היה אפשר לגרוס אפשרות שהם היו יוצאים זהים לחלוטין בכל פרט בחייהם ובכל חוויה שהם עברו. אבל אם הם כן חיים באותו מימד, באותה מציאות, באותו יקום, אז די פשוט לראות שהם לא יכולים להיות זהים. הדוגמה הכי פשוטה היא זו: מכיוון שהחוויות וההחלטות שלהן זהות לחלוטין, אז נניח שכשהם מגיעים לגיל 20, הם מחליטים (כמובן במקביל) ללכת לטייל בתאילנד. אחד מגיע לתאילנד ממקום אחד, ואחד ממקום אחר. בבקשה. כבר נוצר הבדל בין החוויות שלהם, הרי אחד רואה נוף מסויים מחלון המטוס, והשני רואה נוף אחר. את זה אתה לא יכול לשנות. וכמובן שזה נכון בפרט אם הם נפגשים.

למעלה