סתם משהו שחשבתי עליו.

iceviper

New member
סתם משהו שחשבתי עליו.

אשמח לקבל תגובות. אז ככה: לדעתי צריך לעשות סטים שונים לגמרי של קסמים לדמויות השונות- כוהן,קוסם,פלאדין,ריינג'ר,דרואיד וזמר נודד. אפשר להתפשר על קסמים בודדים שמשותפים לכל האסכולות,אבל הם יהיו שונים מאסכולה לאסכולה. סתם דוגמא: ריפוי פצעים בינוניים כוהן:10 נקודות + 1 לכל רמה קוסם:2 נקודות לכל רמה,שיורדות מהנק"פ של הקוסם\מכשף דרואיד: 20 נקודות. פלאדין: 2 נקודות לכל רמה+חצי מבונוס הכריזמה ריינג'ר:1 נקודה לכל רמה לזמר נודד אין צורך בקסם כזה.

הרעיון הזה חביב מאוד

אבל מגביל מאוד בשביל הדמויות,ובכלל כול העניין של סוגים או נקודות מאוד לא לטעמי....אבל אם כבר אז יש כבר שיטה כזאת-שפועלת כמעט אותו דבר כמו שתיארת...ואני לא זוכר איפה קראתי עליה\אותה...

ננסק

New member
אתה -חייב- לעזוב את D&D

יש שיטות הרבה יותר טובות, מבחינת ההתעסקות שלהן עם לחשים. חלקן משתמשות בשיטת הניקוד שהצעת.

Ferenheit

New member
בפועל מתקיים דבר דומה

שהופך את השיטה למיותרת. שהרי הסייר ואביר הקודש מתקדמים בדרגת המטיל בקצב שונה מהמכשף האשף והכהן (לדוגמה) ז"א יעילות הריפוי שלהם שונה. בנוסף, עדיין קיימות השפעות קסומות שמקצועות שונים משיגים בצורות שונות: היעלמות מעין (כלחש מאגיה) הופכת את היצור לבלתי נראה, ואילו העלמות מעין (מנטאלית - כיכולת פסיונית) גורמת למטרה לא לראות את היצור. אלה שני לחשים שונים. בכל מקרה - יש לכל מקצוע רשימת לחשים משלו ויש חפיפות (לפעמים לחשים מופיעים בדרגים שונים למקצועות שונים - לדוגמה: הלחש רעל הוא לחש דרואיד מעוצמה 3 וכהן מעוצמה 4. אם אתה רוצה לכתוב השפעות שונות ממש - תעשה לחש חדש למקצוע ספציפי. ואם אתה רוצה ליצור מצב שאין חפיפה בין המקצועות - תמחק לחשים של מקצועות ותוסיף אחרים (חדשים שלך או ממקורות אחרים). דוגמה: אתה יכול לקחת את ריפוי פצעים קלים (לחש כהן, 1ק8+ 1\דרגה (מקס' 5+)) ולקבוע שדרואיד יוכל להטיל את הלחש "ליטופה הרך של השמש" שאינו הופכי ל"גרימת פצעים קלים", מרפא 2ק8+ 1\דרגה (מקס' 10). אבל ניתן להטיל אותו רק תחת אור השמש והוא מרפא את כל הנק"פ בקצב איטי (1 לדקה). תמשיך עם "מגעה העדין של השמש", "נשיקתה הרחומה של השמש" ו"חיבוקה המזין של השמש" ותהפוך את הדרואיד למרפא מסוג אחר. תהפוך את כל הלחשים לגרסאות "ירח" - וקיבלת הזדמנות לשלושה סוגים של דרואידים -אחד של יום, אחד של לילה, ואחד שמשלב. ואם אתה משחק בעולם עם יותר משמש אחת או יותר מירח אחד וכו' וכו' וכו' תהנה מהמשחק.

Ice ? זוכר אותי מחופש ? ../images/Emo8.gif

לא ידעתי שגם אתה שחקן

iceviper

New member
אהההלן איפה נעלמת?

לא,אני רק עושה קולות של שחקן,לצערי. אין לי עם מי לשחק.
אבל עדיין זוכר היטב את החומר!

לא נעלמתי ../images/Emo13.gif

פשוט מצאתי את התשובות שלי לגבי הנושא ההוא ואני לא מרגיש שיש לי צורך יותר בדיונים ההם.. ומבחינתי כל אדם צריך להגיע למסקנותיו בעצמו.. כל מה שנשאר מאז זה.. הכינוי
וחבל שאין עם מי לשחק.. לי בוטלה היום פגישה
ואני לא שמח מזה בכלל.. ממתי לשהמים יש דייטים ??? הא ? גרררררר...

Deathatred

New member
בשום אופן לא

היכולת של הריפוי הקסום חייבת להיות של כהן בלבד (ואולי גם פאלאדין). סה"כ, הלחשים של הקוסם הרבה יותר חזקים מאלה של הכהן, ומה היתרון הגדול של הכהן? לחש הריפוי. צריך גם לשמור על איזון בין הדמויות, למשל: כל הבונוסים שיש לאלפים יוצרות חבורה שכמעט כולה אלפים ולעומת זאת בחבורה שלי אין אפילו גמד אחד בגלל כל המגבלות הרציניות שלהם.

iceviper

New member
או,שלום ../images/Emo140.gif

גם אני הזדעזעתי קצת כשראיתי קסם ריפוי לקוסמים,אבל לפי השיטה שחשבתי,אז שים לב שהקסם הזה הוא לא ממש ריפוי אלא העברה של נק"פ.

Deathatred

New member
עדיין

אחד הייחודים של כהן הוא שהוא הדמות היחידה (למעט פאלאדין) שיכול לבצע ריפוי. צריך שיהיה גיוון בין הדמויות, אחרת המשחק יהפוך למשעמם.

Ferenheit

New member
מאוד לא מסכים

אני חושב שזו טעות של המהדורה השלישית שהטרובדור מטיל לחשי ריפוי, אבל אין שום חובה שכהנים ירפאו. ההבדל בין האשף לכהן מהותי הרבה יותר מקיומם או חסרונם של לחשי ריפוי. שימו לב לרשימת לחשי הטרובדור, האשף, ווהרוצח -גם אם מתעלמים מלחשי הריפוי עדיין מקבלים רשימות שונות בעלות אופי שונה, וכל זה לפני שנגענו במכשפה מהספר לשה"ם... כולם לחשי מאגיה. אכן, צריך שיהיה גיוון - אין שום חובה שהוא יהיה בתחום הריפוי. אני מביא כדוגמה מיוחדת את Arcana unearthed של מונטה קוק ( או אולי (Unearthed Arcana) - שם כל המקצועות מטילים לחשי ריפוי (כל מי שמטיל חשים ז"א, אבל יש הבדל גדול בין מקצוע למקצוע. מי מטיל לחשים פשוטים ומי מורכבים, מי זקוק לפוקוס ומי יודע להפעיל עליהם מניפולציות (כשרונות על קסם).

Deathatred

New member
בסגרת המהדורה השנייה

זה לא יהיה הוגן לתת גם לקוסם לחש ריפוי ולשלול מהכהן את אחד הדברים המיוחדים שלו. אם מבצעים שינוי עמוק ויסודי במקצועות שמטילים לחשים אז מילא, אבל לקחת את הקוסם של מו"דם2 (AD&D מהדורה שנייה) ופשוט לתת לו גם לחש ריפוי זה פשוט לא הוגן כלפי הכהן, כי הלחשים של הקוסם, באופן כללי, יותר חזקים.

למעלה