סתם משהו שחשבתי עליו...

hollypop girl

New member
סתם משהו שחשבתי עליו...

כמה מכם סלחו לדמבלדור על זה שהוא היה "רע" בצעירותו כי כשהתבגר הוא היה הבנאדם הכי פחות אנוכי שפעל לטובת הכלל. וכמה מכם סלחו לקונדסאים שהתייחסו כמו שהם התייחסו לסנייפ (וכניראה גם לאחרים)? תמיד הייתה לי תחושה שאפילו שאנשים מחבבים את הקונדסאים הם לא לגמרי סלחו להם, אז החלטתי לבדוק

HassiD

New member
אני סלחתי

אם לא הייתי סולח לכל מי שעשה שטויות כשהוא היה צעיר - כפי הנראה הייתי בלי חברים בכלל (לא שעכשיו יש לי יותר מידי...) כולם עושים שטויות בתיכון. אני הייתי אחד ממעט האנשים שהשקיעו משהו בלימודים בבית-ספר, רוב החברים שלי בתיכון דגלו במשפט "בגרויות אפשר להשלים - נעורים לא"....

מסכימה בהסתיגות

אני מוכנה לסלוח לדמבלדור על מה שהוא עשה ומאותה סיבה ללופין ו(אולי)לג'יימס. העניין הוא שנכון, גם דמבלדור וגם הקונדסאים עשו דברים מזעזעים בתור נערים אבל דמבלדור למשל התבגר והשתנה המון מאז, הוא בבירור מתחרט על מה שהוא עשה ומודה שזו הייתה טעות. כמוהו גם לופין מתחרט ("האם אי פעם אמרתי לכם לעזוב את סנייפ? האם אי פעם העזתי לומר לכם שאני חושב שאתם מגזימים?" (ספר חמישי, מצוטט מהזיכרון)) וגם ג'יימס שאנחנו לא מכירים כל כך התחרט כנראה על המעשים שלו והודה בטעות, אחרת לילי לא הייתה מתחתנת איתו. בניגוד אליהם יש את פיטר שעליו אין שאלה בכלל, הוא בוגד והוא רוצח (אפילו אם לא הרג אף אחד במו ידיו) ואין שום דרך לסלוח לו על זה. ויש גם את סיריוס שפשוט נשאר תינוק ולא אני לא סולחת כי הוא בכלל לא מודה שהוא טעה.

Shiri from the block

Active member
לא.. אני פה כבר שנים, עוד מימי הספר החמישי אבל לא כותבת פה בתדירות גבוהה :)

hollypop girl

New member
אה, ידעתי שהכינוי שלך מוכר לי אבל

לא הייתי בטוחה מאיפה כי אף פעם לא שמתי לב שאת כותבת פה ועכשיו הבנתי שזה מוכר לי מבריטני ספירס ופופ.

GolanBerlin

New member
תשובתי

בס"ד דמבלדור אכן היה אדם נורא בתחילת דרכו. לחשוב שדמבלדור האהוב תכנן לשלוט במוגלגים ביד רמה ובחוזק יד? היטלר משהו. אבל הוא התחרט כל כך, סבל כל כך מהגעגוע למשפחה והשקיע את חייו בעזרה לחלשים שאני סלחתי לו. הקונדסאים - טוב... כעקרון זה ממש לא בסדר מה שהם עשו לסנייפ. מי יודע, אולי סנייפ לא היה אוכל מוות אם החיים שלו לא היו כאלה אומללים בגלל הקונדסאים. אני אישית סבלתי מהצקות בנוגע למשקל שלי ולאיך שאני גרוע בספורט כשהייתי ילד קטן, ולכן אני מזדהה עם סנייפ מאד ואני שונא ילדים שצוחקים על אחרים בבית ספר. ללופין אני 100% סולח כי הוא לא ממש היה קשור לזה וגם הוא הדמות האהובה עליי, לסיריוס אני סולח, אבל עדיין קצת מאוכזב, ג'יימס כנ"ל כמו סיריוס ופיטר פטיגרו? שימות.

Shiri from the block

Active member
שאלה טובה האמת שמאוד איכזב אותי לקרוא את ההיסטוריה של דמבלדור, ואני מודה שזה כן הוריד לי מהאהבה של הדמות שלו. נכון שכמו שכתבו מעליי, הוא התחרט נורא ומאז הוא ניהיה הקוסם הכי טוב והכי מקסים שיש, אבל לא בטוח שאיפשהו בראש היה חלק ממנו שרצה להמשיך בזה.. לגבי הקונדסאים- לא סולחת בעליל! הם היו ממש רעים לסנייפ, ואני בכלל לא אוהבת התנהגות סנובית כזאת של "אני יותר טוב ממכם", מסכן סנייפי פו שלי!

Rumbleroar

New member
המצבים מאוד שונים פה... |:){|

סלחתי לדמבלדור בגלל שהוא פעל מתוך אידאולוגיה, מתוך מחשבה שמה שהוא עושה זה באמת הדבר הנכון שיביא טוב לכמה שיותר אנשים, ובסופו של דבר לא מימש את התוכניות הסופיות שלו לפגוע באנשים על מנת לקדם את המעמד שלו. לעומת זאת, הקונדסאים פעלו מתוך בריונות ואכזריות נטו. הם היו פשוט חבורה של נערים מתבגרים, בראשם של ג'יימס וסיריוס "המקובלים", שנטפלו לילד חלש מהם. אני בטוחה, עם זאת שגם סנייפ התגרה בהם וגם הוא מלא בדיוק היה צדיק גדול, אבל ההבדל העצום בין דמבלדור לקונדסאים הוא שהקונדסאים פגעו באנשים. ועל זה קשה לי מאוד לסלוח... במיוחד אחרי שסיריוס לא בדיוק הראה חרטה שנים אחר כך.

אני לא חושבת שאפשר להכליל את הקונדסאים

אם ג'יימס ולופין התבגרו והתחרטו על מה שהם עשו אני לא אתיחס אליהם בשנאה כמו לפיטר שרק הפך גרוע יותר עם הזמן

GolanBerlin

New member
נכון?

לא יודע למה... אני לא ממש אהבתי אותו. לופין יותר מגניב, והייתי מעדיף שלופין יהיה הסנדק (מישהו זוכר את המחזמר? שלופין כל הזמן רוצה שיגידו שהוא החבר הכי טוב של ג'יימס? הלוואי). ובכלל, הקטע הזה שהוא לא התחרט על מה שהוא עשה לסנייפ. ושוב - איפה כתוב שג'יימס התחרט?

hollypop girl

New member
אני לא זוכרת שכתוב שג'יימס

התחרט, יותר מזה אני זוכרת שהארי שאל אם הוא הפסיק לקלל אנשים בלי סיבה וסיריוס אמר שכן, ואז הארי שאל ספציפית על סנייפ וסיריוס אמר שלא.

לא כתוב שג'יימס התחרט

רק הנחתי שאם הוא היה ממשיך להתנהג ככה לילי לא הייתה מתחתנת איתו והארי לא היה נולד. ולגבי לופין אני מסכימה שהוא היה יכול להיות אחלה סנדק אם לא לוקחים בחשבון את "הבעיה הפרוותית" שלו.

למעלה