סתם משהו כדי שתדעו

סתם משהו כדי שתדעו

כי די הייתי בשוק כשגיליתי את זה אתמול הסרט "חומות של תקווה" נקרא באנגלית "Shawshank Redemption" או בעברית תקנית- גאולתו של שאושאנק (האסיר..) אהההההה מי מתרגם סרטים באופן כל כך גרוע?? אתם מוזמנים לשרשר עוד סרטים שתורגמו גרוע לעברית

דיתוּש

New member
אני זוכרת משהו...[כנסו שנייה]

Just married תורגם ל-"ירח דבש מטורף". מה הקשר?! נ.ב. שמו לי היום
... אוף, זה זוועה! זה ממש כואב, ואני צריכה לשים פאקינג רסן עם הגומיה בצוואר 14 שעות ביום... יש לי מזל שאני לא צריכה לשים את זה בלימודים... אבל הרופאה הייתה כזו אכזרית!!! מתחילה להסביר לי "בלה בלה נשים גומית עכשיו בלה בלה טבעות בלה בלה שעווה" לא יודעת כל מיני מילים רפואיות ומעצבנות כאלה... ועכשיו יש לי את זה!!!
זה כזה כואב, וכזה מגעיל, וכזה... בעעעעע!!! איכס... והחוט מתכת הזה!!! היא שמה אותו ממש נורא! הקצוות שלו יוצאים כזה, זה כזה דוקר ומעצבן... נאחס!

עמיתוש

New member
הממ..

מצד אחד כיף להגיד "עברתי את זה", למרות שהיה לי רסן רק לפני שנה וחצי.. אבל.. תאמיני לי.. תוך שנייה זה ייגמר. רסן זה לא להרבה זמן, והאמת, גם תתרגלי מהר.. בהתחלה זה מוזר וכואב.. אני יודע..

דיתוּש

New member
אבל זה לא רק זה-

הם פשוט עשו את זה בצורה גרועה! כל החרטא הכסוף הזה פשוט יוצא מהמקום וזה שורט לי את הלשון
אני צריכה לתקן את זה או משהו... בנוסף-עוד שלוש עקירות יש לי לעשות. די!

עמיתוש

New member
יש מלאאא...

לא רק בלונדינית - legally blonde אני והחבר'ה - stand by me שיגעון בחלל - star balls המממ ויש עוד מיליון דוגמאות אבל לא עולות לי כרגע

דיתוּש

New member
שיגעון בחלל!! חהחהחה../images/Emo6.gif

יווווו זה סרט כזה הורס... חחהחהחהחהחהחחהחהחהחההה

שלומצי

New member
זה ממש נכון!

רק שאם אני זוכרת נכון שושנק היה השם של הכלא, לא ? בכל מקרה, מצד שני, לפעמים משאירים שמות של סרטים באנגלית, למרות שנורא קשה לבטא אותם בעברית, או לקרוא אותם נכון, כמו למשל באד-קומפני, או מונסטר בול...ממש לא ברור מי אחראי על זה, זה מזעזע! דרך אגב, לא מזמן ראיתי את הסרט (המדהים!) המסע המופלא, ובאנגלית קוראים לו בכלל spirited away ובצרפתית קוראים לו "המסע של צ'יהירו" וביפנית לא הצלחתי להבין, אבל בטח קוראים לזה משהו אחר לגמרי...

חשבתי על עוד כמה

"legends of the fall" או בעברית- "רוחות של תשוקה" בעברית תקנית: אגדות הסתיו "virgin suicide" או בעברית- "חמש ילדות יפות" עדיף היה: "התאבדות הבתולות" או "התאבדויות בתוליות" "top gun" או בעברית-"אהבה בשחקים" עדיף היה:טייס מצטיין או פשוט להשאיר את זה טופ גאן "cruel intentions" או בעברית-"משחקי פיתוי" עדיף היה: "כוונות רעות\זדוניות\אכזריות"
"loaded weapon" או בעברית-"מת לצחוק" בעברית תקנית: נשק טעון ממממממ לא עולים לי עוד כרגע

למעלה