סתם מעצבן.

סתם מעצבן.

אתמול רציתי לקנות כוסמת בסופר מרקט (שפע שוק). היו שם שני מותגים - של סוגת ושל שפע שוק (ארוז נדמה לי על ידי חברת מיה). על אחת האריזות היה כתוב "עלול להכיל גלוטן" ועל השניה "מכיל גלוטן". נתמלאתי כעס גדול באותו רגע. האכזבה הגיעה אחר כך.

עוד דבר מעצבן

ישבתי אתמול עם חברות בג'ירף ולמרות שאמרתי להן מראש שזה בסדר מבחינתי כי אני בכל מקרה אגיע אחרי ארוחת ערב [הן דווקא יצאו ממש בסדר בקטע הזה] זה היה ככ מבאס לשבת שם ולשתות קולה=\ כל הריחות מהמנות שלהן שגעו אותי וזה היה ממש עצוב. פעם הבאה אני אדע שזה סתם מבאס, גם אם ממילא לא התכוונתי לאכול...

ravit2b

New member
אני הייתי שם ביום חמישי

וראיתי שיש להם אטריות אורז...

הבעיה עם ג'ירף

שלמרות שאפשר להחליף את האטריות באטריות אורז, הרוב המוחלט של המנות שלהן הן על בסיס סויה או טריאקי ואין אפשרות אחרת. אאל"ט יש שתי מנות שאנחנו יכולים לאכול שם. האמת שלפני כמה ימים השותפה שלי הלכה לג'ירף והציעה לי להצטרף וכשסירבתי היא שאלה אם להביא לי משם משהו וכשאמרתי שאני לא יכולה לאכול שום דבר משם היא התחילה לשלוף רעיונות מהתפריט ולבדוק למה זה לא טוב ולמה זה לא טוב... נחמד מצידה, אבל לפעמים כשאני אומרת שאסור לי ואנשים מנסים לשכנע אותי שאולי "את זה מותר" זה מעיק (היא גרה איתי שנה וחצי ועדיין לא אוריינית צליאק מסתבר).

מה הבעיה עם סויה?

את חולת צליאק ולא יודעת שרוב רטבי הסויה במיוחד אלו שמשתמשים בהם במסעדות מכילים יותר חיטה מאשר סויה?

ravit2b

New member
קודם כל - אני לא חולת צליאק

אני מחכה לביופסיה. אבל ככל הנראה אכן יש לי צליאק

אוקי, אז עכשיו את יודעת

ואם אכן יש לך צליאק, נשמח לענות לך כאן על שאלות וכדאי שתלמדי לשאול על כל דבר ולקרוא את הכתוב על אריזות של מוצרים. לפעמים בהתחלה חוטפים בעסה כשמגלים שאסור לאכול דברים שמאוד אוהבים, אבל אז מגלים שכמעט לכל דבר אפשר למצוא תחליף ומגלים גם הרבה דברים טעימים אחרים שלא הכרנו מלפני הצליאק (ובפורום הזה יש כמה בשלנים מובחרים).

לאח שלי זה גם לא עוזר

ותאמין לי שאם הייתי מכירה מישהו שיכול להתאים לך הייתי עושה משהו.

ravit2b

New member
אח, אם היה לי אח...

אבו אל בנת, 4 בנות ואף לא בן אחד. אפילו הכלבה היתב נקבה...

גלוטן "סמוי" במוצרים תעשייתיים

תעשייני מזון "רגיל" מאוד אוהבים לשים גלוטן במוצרי המזון התעשייתיים שלהם מכה סיבות: 1. הוא זול. 2. הוא מוסיף נפח למוצר (קצת רמאי כלפי הלקוח, אבל 15-20% אבקת גלוטן או קמח בתוך 80% חומר גלם אחר, במקום למכור 100% מוצר בלי שום תוספת גלוטן) - וכך חוסך ליצרן עלויות. 3. הוא מקשר בין כל רכיבי המוצר וממצק אותו. את חלבון הגלוטן מפרידים בכל מיני תהליכים כימיים, ונוצרים מימנו כל מיני נגזרות, שעלייך להכירן כדי להיות "אוריינית צליאק". שמות גלוטניים כאלה הינם: 1. עמילן (מבלי לציין את סוגו) 2. עמילן מעובד (מבלי לציין את סוגו) 3. חלבון צמחי (מבלי לציין את סוגו) 4. הידרוליזט חלבון צמחי 5. סיבים תזונתיים (מבלי לציין את סוגם)

ענתלו

New member
מרגישה מתוסכלת

לפעמים אחרי הודעה כזו אני מרגישה תיסכול (לא ממך חס וחלילה) אלא מהמעט שאני יודעת על חיפוש רכיבים מחשידים.

ravit2b

New member
../images/Emo2.gif זה לא הוגן!

ניסתי פעם להעביר חוק נגד עקירת ציפורניים בחתולים(הנסיון נכשל) וכעת יש לי קצת נסיון בזה, אולי אפשר לעשות סיעור מוחות ולנסות להעביר חוק אזרחי המחייב סימון של נוכחות גלוטן? אפשר לעשות את זה רק צריך לאסוף מספיק אנשים עם מוטיבציה גבוהה לתמיכה בחוק... ולא צריך להכיר אף אחד, צריך לדעת למי לפנות. גם אם יצא שאני לא חולת צליאק אני אשמח אם החוק הזה יעבור וברור שאשמח לעזור באופן אקטיבי כך שיקטין את חוסר הצדק אפילו בקצת.

CATS7

New member
חבל שלא היכרתי אותך אז ../images/Emo108.gif

לגבי נוכחות הסימון זה באמת הדבר הכואב והרציני ביותר כאן בפורום .

ravit2b

New member
אני עוד אנסה להעביר את החוק הזה בעתיד.

ובהחלט אפשר לנסות להעביר את החוק

למעלה