לפני הכל
סליחה מראש על המילים הקשות
זה ש(יש זוגות ש)הזוגיות נפגמת במהלך טיפולי פוריות, זה דבר ידוע. אני יכולה להבין מריבות, ויכוחים, אי הסכמות, "הוצאת עצבים" אחד על השני ועוד. אבל שבעלך לא יגיע להזרעה??? אני ממש לא יודעת מה הייתי עושה במקומך...
לפני הכל
כמו שורדה אמרה, ידוע שטיפולים יכולים ליצור קשיים בזוגיות, להעמיק בעיות שהיו קיימות קודם לכן, ובמקרה הכי גרוע אפילו לפרק זוגיות. מדובר בתקופה קשה, שבה כל הבית על גלגלים. הציפיה, ההשפעה על שגרת היומיום, תופעות הלואי של התרופות ועוד ועוד- הרי לך מתכון לפיצוצים גם אצל הזוגות הכי מושלמים. מאד מזדהה עם הכאב שלך ועם תחושת הפספוס (אגב: זה יכול לקרות גם עם בעל בבית. בעלות הזכרון הארוך שבינינו, שעוד זוכרות את התקופה שבה האמנו שיחסים מתוזמנים ביום הביוץ יביאו להריון, בואו רגע: שתקום זו שבנזוגה הגיע צ'יק צ'אק לזקפה על פי פקודה ברגע האמת בכל המקרים. כולם יושבים? ידעתי. ומה אם אלו שקרה שהוא היה עייף או סתם לא בא לו - כאילו שלנו התחשק- ולא קרה הריון באותו חודש ובלבנו האשמנו "רק בגללו"?) ולפני שמתנפלים על הבעל המסכן כמו שנטיית הלב של כולנו- גם שלי- תנסו לקחת צעד אחורה ולחשוב שאולי, למשל, בהזרעה שפוספסה כי הוא לא הגיע, נמנע מגה פיגוע, למשל? ומה אני רוצה לומר לך, אמא, אחרי כל הנאום? כמו שחשוב להתחיל טיפולים במצב גופני אופטימלי- מבחינת ויטמינים, סכרת (אם יש ) מאוזנת וכו', גם חשוב לבנות את כל רשתות הבטחון שאפשר לפני שנכנסים למירוץ. תבכי, תתעצבני, תתאבלי, ואחרי זה- ממליצה בחום על יעוץ זוגי. (אגב, בתור איש קבע, בעלך ואת יכולים לפנות בחינם לגמרי ל"מיקום"= מרכב יעוץ וטיפול לאנשי קבע שממוקם ליד בסיס תה"ש, לא בתוך בסיס צבאי וללא צורך בהפניה. הטיפול דרכם מוענק ע"י אנשי מילואים- לרוב- בקליניקות הפרטיות שלהם באזור מגוריכם). איני יודעת בת כמה את ועד כמה מהר מתקתק השעון הביולוגי שלך, אבל לדעתי שווה לקחת מרווח של כמה חדשים ולטפל טיפול מונע. ועוד אגב- פורום כמו שלנו הוא אחלה רשת בטחון (עבורי לפחות). את מוזמנת להשאר. אבל כמו שאף אחת פה לא תשאב לך ביציות או תעשה לך אולטרסאונד- יש דברים שכדאי להניח בידיים של המומחים לדבר.
ובהצלחה.