סתם מחשבה

Or Amit

New member
סתם מחשבה

אחד הדברים שמעצבנים בפוסט-אולסטאר הוא הטאנקינג. ברור שיש קבוצות שעושות טאנקינג משלב יותר מוקדם (היי פילי), אבל אחרי האולסטאר - או מנקודת האמצע - זה נעשה מגוחך.
ובגלל זה עלתה לי המחשבה - למה לא לעשות את הגרלת הדראפט כבר בפגרת האולסטאר. זה יקצר את תקופת הטאנקינג עבור רוב הקבוצות (מהמשחק ה-30 עד המשחק ה-50, נניח). יאפשר לעשות טריידים שכוללים בחירות דראפט אמיתיות לשנה הקרובה, יתן לקבוצות החלשות אפשרות לעשות הערכת מצב לקראת השנה הבאה, ויוצא את העוקץ מלהיות לא-תחרותיים אחרי הפגרה.

מה דעתכם?

כל דבר שיפסיק את הבזיון אני אהיה בעד

כיף שאתה כותב, הרבה זמן

אני בעד. אז נראה קבוצות עם מאזן גרוע שממשיכות להלחם כי יש בזה טעם. וקבוצות סף פלייאוף ימשיכו להלחם עד הסוף.
לא בטוח אם זה הפתרון הכי טוב, הייתי רוצה פתרון שיוציא את הטנקינג לגמרי (יש כמה קבוצות שנמצאות עמוק בטאנקינג עוד ממשחקי קדם העונה). אבל מבחינתי חצי פתרון גם הולך.

OrEl74

Well-known member
מנהל
נראה לי שזה יגרום לאפקט הפוך ממה שאתה חושב

במקום 2 או 3 קבוצות שעושות טאנקינג פתאום יהיו 8 כי מה אכפת להם להשבית שחקנים כדי שלא פצוע?
לפלייאוף הם לא יגיעו, את הבחירה שלהם בדראפט הם כבר יודעים אז בשביל מה לשחק בכלל?

Or Amit

New member
כי

הם ירצו לראות את מי הם משאירים לעונה הבאה. שחקנים ישחקו כדי להמשיך להיות חלק מהבניה של הקבוצה.
חוץ מזה יש עניין של בניית קשר עם הקהל (או במילים אחרות הכנסות מכרטיסים), קבוצה שמשחקת רע סובלת מהיעדר קהל במגרשים.
זה גם יכול לדרבן קבוצה כמו מינסוטה, או אפילו פיניקס לנסות לשפר את עצמן עד הדדליין כי הבחירה הגבוהה כבר מובטחת, אז עכשיו אפשר לעשות ריץ' לפלייאוף

זה יכול להפריע בגלל ששחקני קולג' צריכים להכריז שהם יוצאים

לדראפט ואז שחקן יכול לבחור לא לצאת אם הוא צפוי להיות בחירה ראשונה והוא לא רוצה להגיע לקבוצה שהוגרלה לבחור ראשון וכל מיני בעיות מהסוג הזה. אני לא יודע כמה זה קריטי אבל זה עדיין משו שצריך לחשוב עליו...

Or Amit

New member
זה קיים גם היום

כל עוד שחקן לא חותם עם סוכן הוא יכול לחזור לקולג'

אבל שחקן נרשם לדראפט לפני הלוטרי

ואתה מציע שהרישום לדראפט יהיה אחרי הלוטרי וזה בעייתי

Or Amit

New member
לא בהכרח

שחקן יכול לא לרצות להגיע לפילדלפיה, למשל. אבל הסיכון של עונה שתוריד את המניה שלו\פציעה, שלא לדבר על עוד עונה שבה הוא לא מרוויח כסף מכדורסל והנגזרות שלו (חוזי פרסום וכו') לרוב יגבר על זה.
שלא לדבר על זה שקבוצות לא אוהבות לקחת סיכון עם בחירות דראפט גבוהות, ולכן יעדיפו לבחור שחקן אחר\לעשות טרייד דאון עם מי שבוחרת ב2/3 על לקחת בבחירה הראשונה שחקן שבאופן מובהק לא רוצה לשחק אצלהם

tgranot

New member
לא יעצור את הטנקינג

גם כך יש לוטרי על מנת לנסות ולמזער את התופעה, והקבוצות שגרועות עכשיו כבר יודעות שהן יהיו גרועות גם בסוף השנה. חוץ מזה, שחקני הקולג' גם הם באמצע העונה, כך שאינך יכול לצפות מהם שיצהירו על יציאה לדראפט כבר עכשיו לפני שניתן להעריך אותם כראוי בטורניר המכללות.

Or Amit

New member
ועובדה

שקבוצות עדיין מנסות להפסיד יותר, אחרת קבוצות היו 'מסתפקות' בבינוניות.
אני לא מצפה שהם יצהירו על יציאה לדראפט כבר בפברואר. השחקנים בכלל לא רלוונטיים. בחירה גבוהה היא בחירה גבוהה

למעלה