סתם מחשבה

morphy1

New member
סתם מחשבה

אני רכבתי על אופנועים המון שנים ובשנה האחרונה התחדשתי בקטנוע איך מתרגלים לאין בלימת מנוע של קטנועים .כל האטה חייבים ברקסים הקטנוע שלי לא מהחזקים שבסיגמנט אז איך מסתדרים עם כלים הרבה יותר חזקים .נניח ירידות חזקות או בלימות חירום בחורף זה ממש נהיה סרט באוטו אפילו אוטומט יש את האופציה של נעילת הילוך בקטנוע זה רק אתה והברקסים ואיכות של הצמיגים לכן צריך להחליף ברקסים כמו גרביים

xfwind

New member
"ברקסים כמו גרביים"

אני עם 24 אלף ק"מ על הרפידות המקוריות של ה-JM בחיפה (מכיר הטופוגרפיה בחיפה
).

אז אם יש מישהו שמחליף גרביים כל 27000 ק"מ ושלוש שנים......לא הייתי מתקרב אליו.

איך אהוד כתב
, יש כנראה מה ללמוד......

Shpritz

New member
לפי מה שאני מבין

מחברים שלי שהם קצת יותר מבינים.. בלימת מנוע היא לא במקום בלימה אלא אפקט משנה ולכן כדי לבלום צריך פשוט לבלום בעזרת הבלמים.
אם הגעת למצב שבו אתה רגיל לבלימת מנוע כנראה שאתה צריך להרגיל את עצמך אחרת כי זה יכול להיות גם מסוכן.

morphy1

New member
יש מצב

שחיפה יותר בעייתית מירושלים בקרוב מתוכננת החלפת צמיגים לצמיגים יותר איכותיים (דורו זה חרא צמיגים) ואז נקבל יותר ביטחון בהשכבות ובבלימות על רטוב .בלימות מנוע של אופנוע יעילות מאוד בירידות ארוכות עם סיבובים מפחידים ,אני מברר על האפשרות לחזור לאופנועים מחפש אפשריות מענינות CB500\GS500\XT600 נראה אני לא בלחץ אולי נשאר עוד כמה חודשים עם הגרנד ואם כן מתכנן כמה שיפורים ושיפצורים

jekyll1

New member
יש מצב אולי

שבמהירות נמוכה אשר מתגברת בירידה המנוע בעצם מנותק מהגלגלים. צריך לתת מעט גז ואז המנוע שוב מתחבר ומסייע בבלימה

למעלה