סתם מחשבה

queen helen

New member
סתם מחשבה

אם אני אישה (סליחה - בחורה) שלא רוצה סקס... ואני בחורה (ז"א אישה) שלא רוצה ילדים... אז האם זה בעצם אומר שכל ה"נשיות" שלי (ע"פ ההגדרות החברתיות המקובלות) לא קיימת, ולכן צריך להתייחס אלי כאל בן אדם, ולא חלילה כמו לכוסית, או כאל מכונה ליצירת ילדים?
איזה פחד לכל השוביניסטים/ות. לא פלא שהא-מיניים/אל-הורים כ"כ מאיימים עליהם.

את רצינית?../images/Emo13.gif

יאוו גם אני ככה(כאילו א-מינית וגם לא רוצה להביא ילדים- אבל לאמץ בכייף) אני לא מוכנה לסבול את הקטע של הלידה וזהו. אז את באמת כזו? איזה מגניב לראות שיש עוד כמוני

חלי79

New member
גמני גמני :)

ממש לא מובן לי כל פולחן הילדים הזה
מרגע שעמדתי על דעתי ידעתי שאני לא רוצה ילדודס

את מקצינה לחינם

עוד לא יצא לי לפגוש אף אדם שייחס את הנשיות שלי (מה שזה לא אומר) לזה שאני מינית בלבד או מוכנה להביא ילדים, יכול להיות שזה היה דבר שנחשב בעבורו אבל הוא לא טען שאינני "נשית" בגלל זה. תראי , ההגדרה הכי טובה שמצאתי למושג נשיות היה של ברומבית: את אשה , כי נולדת אשה וככה את מרגישה. ותשימי לב שכשאת מדברת על הסמנטיקה של מושגי קיצון (דהיינו שובניזם מוחלט) ומביעה את דעתך עליהם את את משרישה את ההנחה שהתפיסה הזו קיימת במציאות בצורתה הקיצונית אצל אנשים, וחבל כי היא נדירה הרבה יותר ולרוב יש גווני ביינים- ותגובת האנטי רק תעודד את ההנחה הזו. (או בשפה צחה : יש מעט מאוד "שובניסטים" טהורים שחושבים שאת אשה רק בזכות זה שתביאי עשרה ילדים או שתיהי מינית ומפתה ואם מצאת אחד כזה פשוט תתרחקי ממנו במקום לבזבז את הזמן על חינוך מחדש).

חחחח

להתייחס אליך כאל בן אדם, זו פריבילגיה. לפי הנורמות החברתיות הנוראיות שיש לנו פה, את פגומה. את אפילו לא ראויה ליחס של בן אדם.

queen helen

New member
או - סוף סוף מישהי שהבינה את השאלה

ברור שאני יוצאת מתוך נק' ההנחה שהחברה מתייחסת לנשיות כמשהו "פגום" לעומת גבריות...

רק שאם את גם לא אישה, את פגומה עוד יותר....

רק לגבר בימינו יש סיכוי לקבל יחס של בן-אדם. או אם תרצי מלך שמותר לו הכל...

אני לא מרגישה את זה. (ברומבית כנסי)

אמרת בפורום השני :) , כששאלתי מה זאת נשיות אמרת שאת פשוט מרגישה בת.

ברומבית

New member
אני לא שמה לב למילים כמעט ../images/Emo115.gif

המנגינה והעיבוד משעממים אותי

זה נכון

גדלתי בקיבוץ ולא הייתה קיימת אצלנו התופעה של העדפת מין כזה או אחר , אח"כ מכינה בה עודדו את שני המינים ללמוד ולהתפתח בדרך הרוחנית והאינטלקטואלית שלהם, אח"כ במג"ב ביחידה בה שירתו לוחמות ולוחמים ואם בת הייתה "נהפכת לסיסי" אז זה לא היה דבר חיובי ביותר -לאור העובדה שציפו ממנה לחובות מסוימות כלוחמת, אח"כ כשהייתי בצה"ל היו שם תפקידים "נשיים" שאויישו הן בגברים והן בנשים כמו פקידים או חובשים . בבית ציפו תמיד שאלמד קודם כל ואפתח קריירה, לא שאקים בית וילדים, הבני זוג שלי על פי רוב היו די פמיניסטים בעצמם, חוץ מאחד אבל גם אצלו זאת הייתה "העדפה אישית" לשלם בדייטים ולהתנהג בצורה ג'נטלמנית לנשים כמו לסחוב להם דברים כבדים וכדומה... אני מניחה שמשום שלא עסקתי בתחומים מסורתיים -גבריים, כמו למשל את שאת עובדת בהייטק ובאה מבית דתי , אז לא נחשפתי לזה. כשאני חושבת על זה גם כשהתחלתי להתחזק הבן זוג שלי תמיד דרש שאלמד כמו שהוא לומד, ועודדו אותי ללכת למכינות וללמוד יהדות לא להתבטל או לטפל בילדים קודם, וגם כשדובר בזה תמיד תפסנו את זה כשיתוף פעולה בין שנינו ומעולם לא דובר ש"אני אבשל , אגהץ וכו'..." והוא יעשה ככל העולה על רוחו, להפך מהאנשים שהכרתי הנשים היו מאוד חזקות והגברים למרות שלמדו בישיבה היו באים לבית אם הייתה בעיה ועזרו בגידול הילדים לא פחות מהנשים. למען האמת הייתי צריכה "לחנך" את החבר האחרון שלי לפי העדפות אישיות שלי, למשל מבחינתו אם אשה רוצה לשלם או שהיא זאת שמסיעה אותו ברכב לבית זה מצוין, אני מעדיפה שגבר ייזום- אבל זאת העדפה אישית שלא קשורה לשובניזם או פמיניזם- ככה אני אוהבת. הוא בכלל מבחינתו השתדל שלא "להחליף" מבטים אם נשים כי זה נראה לו מזלזל ולא מנומס- כאילו שהוא מתייחס לנשים כאל אובייקט מיני , כשאני חושבת על זה הוא היה בן אדם מדהים :) , קשה למצוא כאלה. אז נראה שכנראה לא הבנת אותי נכון , לא נחשפתי בחיים שלי לשובניזם של ממש, אולי פשוט תספרי לי מהנקודה שלך מתי נחשפת לזה? למשל בעבודה שלך זה תחום טוב להתחיל בו. אני אישית בגלל הסיפור חיים שלי, לא ממש נחשפת לסיטואציות שבהן אני מרגישה שאני "מקופחת" ובאשר לכל מה שנוגע למשל להנחה שאשה צריכה להיות "מינית ומפתה" או "להביא ילדים" - אז אני לא ממש מעודדת גם כך חוסר צניעות כזה וגם לא חושבת שאשה או גבר צריכים להביא ילדים אם הם לא רוצים או מוכנים :) , כך שזה מעולם לא היה משהו שהטריד אותי, אני לא רואה סיבה להתייחס ברצינות לאדם שאומר לי שאני צריכה להיות "מפתה ומינית" בטח אם הוא לא הבן זוג שלי וגם אם היה... לא סביר שהייתי מקבלת את זה.

למעלה