סתם מחשבה

lucidity

New member
סתם מחשבה

אנחנו חושבים במלים, המושגים שאנחנו תופסים מתבטאים במחשבה כמלים. לכן המחשבה היא בעצם תלוית שפה, וגבולותיה מוגבלים ע"י השפה. יתכן שבתרבויות שונות קשה יותר השתחררות מתפיסות מסוימות מכיוון שהשפה פותחה מראש לבטא את תפיסות התרבות וחוסמת את האנשים.השאלה שלי היא האם כמה הרעיון מוכר והאם ישנו מחקר כלשהוא בתחום?

וואו...מחשבה באמת מדהימה...

אני חושבת שמחקרים יהיה אפשר לעשות רק עם אדם שגדל ומתפתח ללא שפה או לימודים או תקשורת עם סביבה ולהשוות את גלי המוח שלו לגלי מוח של אדם ממוצע שגדל והתפתח לפי הנורמות הסביבתיות של ידיעת שפה ולימודים ושאר ירקות. אני חושבת שאנחנו יכולים לחשוב ללא מילים. אנחנו חושבים עם מילים כי זו הדרך שלנו לפרש את הרעיונות או המחשבות למה שאנחנו מבינים. ואם תוכל לענות...איך הגעת למחשבה הזו? מה גרם לך לחשוב על זה??

ממוגבלות השפה נובעים הפרדוקסים

היו פילוסופים שדיברו על זה בהקשרים של פרדוקסים והתפיסה של האדם. אני חושב שדקארט דיבר על זה...

Henryf

New member
שפה - מחשבה

עניין פיתוח מחשבה - שפה הינו לדעת רביפ פאראדוכס. הבלשן חומסקי חקר בעניין.

erezsh

New member
הרעיון מוכר

לדעתי המחשבה אינה תלוית שפה. לדעתי השפה היא רק כלי שעוזר לך למקד את המחשבה בצורה מסוימת ולהגיע למסקנות טובות יותר, אך ניתן לחשוב ואפילו להסיק מסקנות פשוטות בלעדיה. בצורה זו ניתן להשוות שפה למתימטיקה - גם בלי זה ניתן לדעת ש 2+2=4 (עם האצבעות
) אך דברים מסובכים יותר דורשים לדעת אותה. כמובן שהיתרון הגדול ביותר של השפה הוא תקשורת בין אנשים. וכאן ניתן להכניס פאראדוקס כלשהוא - כיצד אנשים בעלי מחשבה מוגבלת יכולים לפתח שפה? הרי היא לא הייתה קיימת מאז ומעולם...

point618

New member
יותר ממילים

הדעה שאנו חושבים במילים בלבד (ידוע כהיפותיזה של (sapir-Whorf), אינה מקובלת יותר. מוסיקאי המלחין קטע ג´ז לבטח אינו חושב במילים. גם פסל או צייר אינו עושה כן. אני עבדתי שנים רבות בתכנות מחשבים. אני די משוכנע שהשתמשתי אומנם במילים אך במקרים רבים מילים אינן מספיקות. אפילו חייל בפעולה צבאית נדרש ליותר מאשר מילים בסערת הפעולה.

Get up kids

New member
אני חושב ש...

מילים הם לא כלי לתקשור עם עצמך. מילים הם כלי לתקשור עם אחרים, אני מתכוון שמילים הם סימנים להרגשות וחפצים. זה שאתה קורא לחפץ מסויימם בשם זה רק דרך להתמקד עליו. וגם מחשבות-אתה תרגיש אותם לא משנה איך קוראים להם..

jazzcat

New member
תנסה ויטגנשטיין

אכן המחשבה אודות מוגבלות השפה והקבלתה למוגבלות החשיבה נכונות לגבי דרכי ההבעה שלנו. כמובן שזה נכון לא רק לגבי שפה אלא גם לגבי מראות שאנו רואים בחיינו, כלאמר אינך יכול לדמיין מראה של חוצן כיון שלא ראית מעולם חוצן, או בפשוטת יותר, בחלום איננו יכולים להמציא דברים שאינם לקוחים ממראות המציאות (אע"פ שלעיתים החלום מעוות את המראות בגרוטסקה). לודוויג ויטגנשטיין עסק רבות אודות השאלה שהעלת, הספר שמסביר הכי טוב לטעמי הוא "חקירות פילוסופיות" בהוצאת "מגנס". כדאי לשבת עם הספר כמו עם חוברת הפעלה, כלאמר, להקדיש זמן רב לכל אמרה וטענה, אולי כמו משחק מחשבה. תהנה.

Zipadidoda

New member
האין זה מקביל

לרעיון של מקוריות? יצירתיות? לדמיין חייזר יהיה כמו רעיון חדש אנשים דמיינו חייזירים ועכשיו יש דעה רווחת לכיצד חייזירים נראים. אףאחד לא אמר שהם יראו כך או אפילו דומה לכך. לפי דעתי אפשר לדמיין חוצן כמו שאפשר להמציא המצאה חדשה או רעיון חדש בין אם זה בהתבסס על דברים קימיים או לא. יצרנו משהו חדש המצאנו משהו חדש

אני חושבת שמקוריות זה דבר מוגבל

בע"ה מוגבל בסביבה, מוגבל בידע שנרכש אני אנסה להסביר את עצמי בדוג´ אדם עיוור מלידה, לא משנה עד כמה הוא יהיה מקורי, לא יוכל להבין את המשמעות של הצבע. לעומתו, נניח, אדם שראה בחייו אך ורק את הצבעים שחור לבן וגוון יחיד של אפור אם הוא מאוד מקורי,לדעתי, הוא יצליח "להמציא" <כל המצאה שלנו היא בעצם מציאה של משהו שכבר קים ורק חיכה שימצאו אותו:)> את הגוונים הנוספים של האפור. טופ הלכתי לאיבוד:] אז מה שרציתי לומר בקיצור הוא א. אנחנו לא ממציאים אנחנו מוצאים. ב. אנחנו לא יכולים למצוא דברים שלא קיימים... יום טוב אנשים:)

מצאתי :)

בע"ה אחח.. איך הוא מצליח להכניס במשפט-שניים תיאוריות שלמות:) *~*~* "אתה מבין, הסיבה שמעולם לא עלה על דעתם כי הם בודדים ביקום, נעוצה בכך שמעולם לא ידעו על אודות היקום. עד לערב זה." ..."שער בנפשך," אמר, "לעולם לא לחשוב: ´אנחנו לבד´ פשוט משום שמעולם לא עלה על בדעתך שאפשר אחרת." <דגלאס אדמס, מתוך "החיים, היקום וכל השאר">

Zipadidoda

New member
המף

אני מתנגד! :p אנחנו ממציאים ועוד איך אולי כדאי שתלכי לחפש את ההגדרה במילון של המצאה ליצור משהו חדש מדברים קיימיים להעלות רעיון חדש לכתוב מוסיקה חדשה או שיר חדש בנוגע לאדם עיוור - בנתיים לא תוכלי להוכיח לי זאת. לא יכולים למצוא דברים שלא קיימים??? למה, המכונת כתיבה הייתה קיימת? אומנם , המצאה שהשתמשה בידע קודם (שגם הוא הומצא, נלמד, ו-נמצא), אך הרעיון החדש בפני עצמו. ח-ד-ש. לא היה קיים קודם בלי קשר על מה הוא מבוסס ומאיפה הוא יצא

The_Mighty_Perr

New member
תגובה

בס"ד 1. ואדם שלא יודע לדבר? ותינוק? הוא חושב בשפת התינוקות? חושבים במחשבות...! 2. חושבים במילים, כי את רוב המחשבות שלנו אנו מעוניינים לחלוק ולבטא במילים(בע"פ או בכתב), ולכן נוח לנו לחשוב מלכתחילה במילים... 3. תרגיל מעניין: תגיד מילה מסויימת("דלת", לדוגמא) הרבה פעמים... הרבה מאוד פעמים. ושים לב כיצד אתה מאבד את המשמעות של המילה, איך היא הופכת להיות ריקה מתוכן, איך המילה הופכת לצליל בלבד, חסר כל משמעות. התרגיל מדגים, לדעתי, עד כמה מילים הם מוסכמה חברתית, ותו לא. 4. השפה מוגבלת ע"י הדימיון האנושי, ע"י החברה, וע"י עוד הרבה דברים... בעברית אין מילים(ולא "רשמקול" זו לא מילה נורמלית), לטללויזיה, רדיו, טלפון, וידיאו, הומו, האוס(מוסיקה...לא אומרים "אני שומע בתים"...). המילים העבריות שקיימות כתחליף לטלפון, טלוויזיה או רדיו אינן נפוצות... 5. סטיתי מהנושא קשות... נו טוב... בברכה...

איזו מחשבה עמוקה זו.. האם זה אומר

בע"ה שאנשים חרשים <מלידה> חושבים באותיות?:) או בתחושה מדומה..?

mor-co

New member
וידוי קטן..

לפעמים, אני חושבת באנגלית... ומהיכרות שלי עם אוצר המילים שלי, זה בהחלט מראה שהמחשבות לא מוגבלות בגלל המילים.... לדעתי - המילים - הם ביטוי למחשבתנו, אמצעי תקשורת. לא ההיפך. המחשבות הם דבר בלתי מוגבל. כמו גם הדימיון. מה שמזכיר לי, עוד מחשבה בנוגע למחשבות - המוח שלנו - הוא בעצם מימסד תקשורות ע-נ-ק! תחשבו על זה. אני שואלת, הוא עונה. אני שואלת. הוא עונה. אולי יש איזה עולם חיצוני כזה, שאחראי על התקשורת עם בני האדם - והתקשורת עוברת דרך, המוח האנושי בכבודו ובעצמו! שווה חשיבה... מוריה.

onetylerdurden

New member
וחרשים\אילמים מלידה לא חושבים??

הקשר בין שפה למחשבה נידון רבות בפילוסופיה בת זמננו(המאה ה-20).זרם פילוסופי מסוים (הפוזיטיבים הלוגי)טען שכל מה שלא ניתן לבטא במילים הוא ´לא חשוב´ ולכן למעשה חסר חשיבות ואינו בר דיון.הלוגיקה המודרנית(עשיתם פסיכומטרי??) מנסה ליצור שפת סימנים מתמטית ליצוג משפטים-כך שכל משפט שנאמר יבוטא כנוסחה הדומה לנוסחה מתמטית. אני די ספקן לגבי כוחה של השפה-כמה פעמים מצאתם את עצמכם מנסים להעביר במילים חוויה מדהימה שעברתם(בתאילנד הייתם??)וכמה שהתאמצתם לא מצאתם את המילה?כשילד נולד,האם באמת יש מילים היכולות לתאר את ההרגשה של הוריו? This is your life,and it´s ending one minute at a time tyler durden fightclub

למעלה