סתם מוזר ש...

GRAND DARK MAGE

New member
סתם מוזר ש...

אבל בספרים לא כל כך מתמקדים על רומח הדרקון (כמו שר הטבעות) אז אם למישהו יש שם חלופי שיציע.

סרינה99

New member
גם בשר הטבעות לא ממש מתמקדים

בסאורון ואני דווקא חושבות שרומח הדרקון הוא שם ממש יפה

SaberTooth

New member
מה../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

המפ... סימני פיסוק התעללו בך כשהייתה קטן...

DARK PROPHET

New member
חחחחחח

בי הם התעללו..........הם היו נוהגים להגיד לי שאם אני ישמור על נקודה אני יקבל סימן שאלה אבל קיבלתי במקום זה סימן קריאה...............ואז פסיק היו משסע בי את הסוגריים שלו

python 4

New member
אל תצחקו, יש בזה משהו -

הרי קראו לסדרה רומח הדרקון, שמופיע בספר השני שלה, עוד לפני שידעו שיהיה המשך לסדרה מעבר לרשומות. והרי רוב הספרים בכלל לא מזכירים את הרומח. אבל אי אפשר עכשיו להחליף את השם! אולי "עלילות קרין"? "דרקונים בשמי אנסלון"? לא, "רומח הדרקון" נשמע הכי טוב...

SaberTooth

New member
לא נכון...

דרקונים של דמדומי הסתיו נכתב כדי להיות הספר הראשון בטרילוגיה, הוא לא נכתב כדי להיות ספר בודד וכשראו שהוא הצליח החליטו לכתוב את ההמשכים. שנית, גם בדרקונים של דמדומי הסתיו מוזכר הרומח כבדרך אגב פעם או פעמיים כשמדברים על הומא. ולבסוף, מכיוון שידעו שרומח הדרקון הולך להוות חלק משמעותי בפיתרון הבעיה שמוצגת בדרקונים של דמדומי הסתיו (זהו הנשק היחידו שיכול לחדור את קשקשי הדרקון בלה בלה בלה...), החליטו לקרוא לסידרה על שמו. זו גם הסיבה שלא קראו לסידרה "בועת הדרקון", מהסיבה הפשוטה שלמרות שנראה בדרקונים של ליל חורף כי זהו הולך להיות הפתרון לבעיה, הוא התגלה ככישלון גמור. יש לזכור כי שם תפקידו גם לגרות את הקורא הפוטנציאלי לקחת דווקא את הספר הזה בחנות ולא את הספר שיושב מדף מתחתיו. רומח הדרקון מעורר תהיות אצל הקורא הפוטנציאלי. הוא לא מובן ומעלה בקורא שאלות לגביו, מה שלבסוף גורם לו לקחת את הספר. "דרקונים בשמי אנסלון" הוא שם פשוט מידי, ולא מעורר שום תגובה אצל הקורא. "עלילות קרין" לא מתאים לספר, מכיוון שכשכתבו את הרשומות לא חשבו בכלל על כל שאר הסדרות שיבואו מסביב, והרשומות היו אמורות לעמוד לבדן כטרילוגיה עצמאית. הרשומות לא מספרות על קרין כעולם, אלא על מלחמת הרומח בלבד. אני חושב שרומח הדרקון זהו שם הולם ביותר, ועדיף בהחלט על "דרקונים בשמי אנסלון" או "עלילות קרין".

python 4

New member
הא? בכלל לא הבנת אותי...

כתבתי שב- 1984 לא ידעו שיהיה המשך לרומח מעבר לרשומות, והתכוונתי לטרילוגיית הרשומות.. ברור שהספר הראשון מראש לא נכתב להיות ספר בודד! מראש זו היתה אמורה להיות טרילוגיה. הספר השני היה מן הסתם כבר כתוב עוד לפני שהוציאו את הספר הראשון לשוק, בגלל שההפרש בניהם הוא של כמה חודשים בלבד, שזה הזמן שלוקח להוציא ספר לשוק. רק בעקבות הצלחת רשומות ואגדות המשיכו לייצר סדרות נוספות בקצב רצחני. ואז כבר רומח הדרקון נדבק. מה גם שאז כבר היו משחקי תפקידים של רומח הדרקון וכל אלה. ואם תשים לב טוב בהודעה שלי, אני הסכמתי בסוף ש"רומח הדרקון" זה השם הכי מתאים...

SaberTooth

New member
לא נראה לי שאת הבנת את עצמך... ../images/Emo12.gif

"הרי קראו לסדרה רומח הדרקון, שמופיע בספר השני שלה, עוד לפני שידעו שיהיה המשך לסדרה מעבר לרשומות."

python 4

New member
מישהו פה צריך שיעורי עזר בהבנת

הנקרא?
רומח הדרקון מופיע לראשונה בספר השני, כלומר בדרקונים של ליל חורף (נכון שהוא מוזכר קצת בראשון, אבל את ההופעה שלו הוא עושה בשני). בזמן שוייס והיקמן כתבו את דרקונים של ליל חורף - וזה היה לפני שדמדומי סתיו יצא לשוק בכלל - הם עוד לא ידעו שיהיו 120 ספרים בסדרה. הם מקסימום התחילו לגבש רעיונות לאגדות. הם קראו לסדרה רומח הדרקון בגלל שהוא הארטיפקט המרכזי של הסיפור שהם כתבו - הסיפור שקוראים לו "רשומות רומח הדרקון" הכולל שלוש ספרים וכמה מודולים נלווים. הם לא חשבו "רגע, בעוד 10 שנים יצא ספר שקוראים לו the dargonesti שרומח הדרקון לא מוזכר בו בכלל" זה מה שאמרתי!

python 4

New member
אופס.. שלוש ספרים=שלושה ספרים...

מישהו פה צריך גם שיעורי עזר בלשון..

למעלה