סתם מאוד חשוב!!!

עומר_

New member
סתם מאוד חשוב!!!

מה חשיבות הסתם בחיי היום יום....בערך ב90% מהעבודות שלי אני מטפל ביצירת במשהו שהוא אינו טעון או בעל חד משמעות, אבל משום מה תמיד זה יוצא יותר מזה זה....כלומר הטענת משהו בכלום היא לכאורה בלתי אפשרית. גם כאשר טיפלתי בעבודות על נושאים זניחים כמו חיי היום יום נוצרה איזו שהיא סיטואציה שחורגת מהם. בקיצור בכל נסיון ליצירת משהו סתמי על מנת להתחמק מזיון שכל מסיבי...שאני רואה בהרבה מהעבודות של האומנות בת זמננו(והדבר גורם לי לבחילה כל פעם מחדש)...אני תמיד נתקל בטעינה כל שהיא. תגובות בבקשה. ואם זיינתי את השכל ולא הבנתם כלום,,,נא להודיע . שאו ברכה. out....

עומר....יש לי תגובה ../images/Emo13.gif

אני חושבת שזה בא להוכיח לך שאין סתם...כל דבר ולו הקטן ביותר הוא בעל חשיבות מסוימת ומה שנראה לנו סתמי הוא פשוט משהו שיש לו פחות חשיבות בסולם העדיפויות.... שאלה מעניינת אגב...
אפרת

SC

New member
את השכל בטח לא ..........

אבל כפי שאמרה לך אפרת, אין דבר כזה סתם, כל סתם מתברר כטעון באיזושהיא דרך. השאלה למה אתה קורא סתם ?

עופר ב.ה

New member
בחיי היום יום יש סתם,

אבל לא באמנות. הרבה דברים שאומרים או שרואים במציאות, הם אכן מקריים וסתמיים. מידי פעם אנו (טוב, לפחות אני
) נתקלים בסיטואציות יומיומיות, וחושבים "כמה זה סמלי" או מחשבות דומות. אולם אנחנו יודעים שבמציאות אין שום דבר סמלי, זוהי העתקה שאנחנו מבצעים מתוך מה שאנחנו יודעים על יצירות אמנות. אבל ברגע שעוברים מהעולם הממשי לאמנות, כל דבר מקבל משמעות. הסיבה היא, שבכל אחד מאיתנו טמונים השקפת עולמנו, הדרך שבה אנו חווים את הדברים, וההיסטוריה האישית שלנו. אלה מתבטאים ומונצחים בכל דבר שאנחנו יוצרים, בין אם במתכוון ובין אם ב"טעות", בין אם במודע ובין אם לא. אני יכול לתת דוגמא מתחום המוסיקה - גם לשירים של בריטני ספירס יש משמעות, במובן שמביאים לידי ביטוי הלך רוח של דור מסוים. או מתחום הקולנוע - "אייר פורס 1", סרט פעולה שגרתי וממוסחר לחלוטין (הריסון פורד משחק את נשיא ארה"ב כגיבור פעולה, מגוחך לחלוטין), הוא אחד ממספר סרטים שנעשו בארה"ב בשנות ה- 90 במטרה לשקם את דמותו של הגבר האמריקאי, לאחר המשבר שעברה בשנות השמונים (שאותו מייצג, למשל, הסרט Fatal Attraction, שאת שמו בעברית שכחתי, וסרטים נוספים עם מייקל דאגלס, מומחה לסרטי "גבר הולך לאיבוד"). אמנם הצגתי דוגמאות שמראות כיצד גם לממוסחר יש משמעות ומסר, אבל זה נכון גם ליצירות שאינן ממוסחרות, אלא סתם שואפות להיות סתמיות. עם זאת, בהחלט ניתן לראות את יצירותיך כחתירה ושאיפה לעבר ה"סתם", אמנם סיזיפית, אך גם זו אמירה
עופר

burger king

New member
אני תומך

לדעתי אתה לא מגדיר נכון את המושג הדבר הוא לא ה-"סתם" יכול להיות שיותר נכון יהיה לקרוא לזה "ריק" (ואקום) אני קורא לזה "TRIVIALITY" חוסר החשיבות של הדברים אפשר לקרוא לזה גם שיגרה באופן מסויים. אני נהנה מאוד מלייצר אובייקטים טריויאלים יומיומים (אני חושב על עצמי כעל יצרן ולא כעל יוצר ) לדעתי הדברים היומיומים הם בעלי חשיבות גדולה ואין לי בעיה עם לייצר דבר שיש כבר אלפים כמוהו (בתנאי שאני נהנה מזה ) אז ישר כח עומר ותמשיך ליצור ולייצר נ.ב. גם אני לא סובל אמנות בת זמננו ובכלל אני לא אוהב ללכת למוזיאונים בשביל לא להתקלקל

למעלה