סתם לשתף...

A GIFT OF LOVE

New member
סתם לשתף...

במשך ראש השנה עלו בי המון מחשבות.... חשבתי על כל מקרי המוות שקרו במשך השנה... זה התחיל בסבא שלי, אבא של קארין, אמא של שיר והסתיים במותם הטראגי של הסבא אסבתא של זוהרית. בתחילת השבוע הם מתו במוות מזעזע... הם חזרו מחתונת ביתם והבן שכניראה היה שתוי ונהג עבר לנתיב השני. הסבתא מתה במקום והסב מאוחר יותר. ולחשוב שהמשפחה המורחבת נסעה באוטובוס מאחור וראתה הכל... ולחשוב שילדה בת עשר איבדה הורים בין רגע וראתה את הכל בעיניים קרועות... ולחשוב שהכל נקבע בראש השנה שעבר.... "מי יחיה ומי ימות".... מזעזע....

eshkolit32

New member
גיפט תוכלי אולי להסביר

למה כוונתך שהכל נקבע בראש השנה שעבר, מי יחיה ומי ימות? תסלחי לי על הבורות....

A GIFT OF LOVE

New member
אני אסביר

בתור אדם מאמין, ר``ה מסמל לי יותר מחג רגיל. אני מאמינה שבר``ה אלוהים דן את כל ברואיו וקובע מי יקרה במשך השנה. ומה שהורג אותי במקרה ההוא, שאותו זוג וודאי חשב לעצמו ``עוד שנה עברה בשקט`` הוא לא חלם שהוא לא יגיע לראש השנה. אבל ממש מעט זמן לפני ר``ה הוא מצא את מותו. ולחשוב שהכל נקבע בר``ה שעבר... הבנת אותי?

eshkolit32

New member
הבנתי

מאיפה האמונה הזאת, כלומר, איך אני אנסח את זה...האם זה חלק מהאמונה אצלך בבית או בכלל של אנשים מאמינים?

סליחה שאני מתערבת...:

בענין הקביעה שנגזר עלינו מלמעלה ע``י אלוהים זה דבר מוכרח שפותח את ענין הבחירה החופשית של האדם. בר``ה נפתחים 3 ספרים לפני הקב``ה; ספר צדיקים, ספר בינוניים וספר רשעים. שמעתי השנה ממקור רבני שאמר שהיום כולנו נכללים בספרם של בינוניים, שאז כל מעשה קטן מכריע את הדין לטובתינו/ לרעתינו. בעצם זוהי יותר מהשקפה, יותר מאמונה. זה כתוב בגמרא;``ארבעה ראשי שנים הם...`` (ראש השנה)

A GIFT OF LOVE

New member
הלוואי שזה היה משהו שקשור

רק לבית... כלל המאמינים מאמינים בכך. לכן יש גם תקיעות שופר- לעורר את העם לתשובה ועוד מינהגים שונים...

גיפטוש,

רק לחשוב על כל מקרי המוות שהיו ב``בין הזמנים`` מפחיד, תוסיפי את שיראל ורעיה שנפטרו מהשריפה בצפת, את סבתא זוהרה שאיבדה את חייה בחזרה מהחתונה,אגב, את מכירה את המשפחה? כל התאונות דרכים שאנשים מתו בהם... מזעזע! שיהיו בשורות טובות!

A GIFT OF LOVE

New member
כן.. בבין הזמנים זאת בכלל סכנה

אני מכירה את הנכדה הבכורה של הסבתא. היא לומדת איתי...

``שנשמע בשורות טובות...``

זה דברים שקשה לעכל..! ה` ישמור. במיקרה חלק מהמשפחה המורחבת גרימ לידי... אז העיר פה הזדעזעה!

sivosh

New member
דווקא תקופת החגים ובמיוחג ראש השנה

גורמת לנו לחשוב. אני חושבת שלמישהו שלא איבד מישהו יקר לליבו בשבילו ראש השנה מסמל שנה חדשה. אצלנו זה מסמל עוד שנה בלי/חג הראשון וכמובן על אילו שנפטרו שניה לפני שהתחילו לחשוב מה יהיה בשנה החדשה. דרך השאלות הבנתי את המשמעויות של המשפטים וזה מדהים ומזעזע אותי כאחד.

למעלה