סתם לשתף ט'

jellybelly1

New member
סתם לשתף ט'

פוחדת. עוד כמה ימים מתחילה ללמוד. מרגישה לא מוכנה ושלא רוצה את זה. עם התרופה הקודמת אפקסור הייתי מין רובוט מתפקד ויעיל שעשה דברים כי צריך בלי לחשוב על התועלת שתצא מהם. ועם התרופה החדשה אני מחפשת מוטיבציה לכל דבר קטן. גם לקום מהמיטה ולצחצח שיניים בבוקר. מה שמחזיק אותי לשרוד את היום זה תחנות קטנות ביום שתהיה לי בהם איזושהי הנאה. ארוחה טעימה שבישלתי. סדרה בטלוויזיה, קניות... שום דבר שהוא לא שטחי וחומרני... או אפילו מערב אנשים אחרים... אני מצד אחד כך כך בודדה ומצד שני מזמן מאמינה שיש בי איזה דפקט קשה. וחוסר הנוחות שלי עם אנשים לא תיעלם. אני לא מאמינה לאף אדם שמפגין כלפיי רגש חיובי, חשדנית, והאפשרות השנייה זה להיות בחברת אנשים קרים שלא רואים אותי ולא מתעניינים בי. שזה הפתרון שמצאתי עד היום... מאמינה שגם מי שמחבב אותי בכנות לא יעבור הרבה זמן עד שיגלה מי אני יתאכזב ויעלם. ומפחיד במיוחד להינטש. מעדיפה להיעלם כשעוד הרושם חיובי.

הפואנטה שאני מרגישה ריקה מכל מה שמזין אדם רגשית ורוחנית. ואני מוצאת את הסיפוק הזה באובססיות לאוכל לקניות...
לא יודעת איך לקרב אליי אנשים טובים. למרות שלפני כן צריכה אולי להחליט שמגיע לי.

דבר אחר, ירדתי הרבה במשקל במהלך החופשה. אני לא מצליחה להבין את הראש שלי. אני לגמרי רואה את הכיעור ואיך אנשים נרתעים. והדבר האחרון שרוצה זה לעורר מסכנות. מצד שני מרגישה שזאת עוד קרן אור יחד עם הדברים האחרים. מה שאני רואה במראה מוצא חן בעיניי. לפעמים חושבת שמה שמוצא חן זה שהדמות שמשתקפת היא כל כך לא אני. לא מזדהה איתה. כאילו מתתי בחיים או נחטפתי ע"י חוצנים והחליפו אותי ביצור הזה שכולם חושבים שהוא אני.

הגוף שלי כל כך חלש. מחשבות על מה יקרה אם פתאום אתמוטט ואמות צצות די לראשונה אחרי שנים של מחלה. לא יודעת למה. מזיקה לגוף בדרכים קיצוניות יותר פחות אכפת לי פחות דואגת. אני לא רוצה למות בלי הכנה...
ואיך אתפקד בלימודים? נסיעות ומאמץ פיזי ומתח וחרדה... מדחיקה שהסיוט מתחיל. אלוהים יעזור

levshavur

New member
ג'לי בלי יקרה

שלום לך
קודם כול שולחת לך חיבוק מכול הלב!
אני קוראת אותך פה כבר הרבה זמן ובעיני את אישה מדהימה ורגישה! אני בטוחה שגם אם הייתי פוגשת אותך מחוץ לעולם הווירטואלי זה לא היה משנה את הדעה שלי...אני מסתכלת מה יש באופי של האנשים ולא המראה החיצוני שלהם...וכמו שלי יש רגש כזה, ישנם אנשים נוספים כמוני...

תדעי שלא כול האנשים בעולם הם רעים...אם תפתחי את הדלת של הנפש שלך תוכלי לקבל חום ואהבה של אנשים אחרים, אבל את צריכה לרצות את זה, ולהיות מוכנה לאפשר להם את זה.
לגבי התרופה שלך: זה נשמע לי שהיא פשוט לא מתאימה לך...גם הקודמת לא נשמעת משהו...לי לקח הרבה זמן עד שנמצא השילוב המתאים שאפשר לי חיים תקינים ונורמליים לחלוטין. כן אני עדיין עם נוגד דיכאון ומייצב מצב רוח, אבל אני לא בדיכאון, ואני בלי ה"א ובלי פגיעה עצמית...וגם לך יכולה להיות מציאות חיים כזאת...

לגבי הלימודים : את צריכה לחשוב איך להתארגן מבחינת תזונה. באוניברסיטה שלי יש די והותר מסעדות ואני מקפידה לאכול כול יום במקום אחר (תלוי כמובן גם באילוצי מיקום הלימודים שלי) כך שתהיה לי תזונה מגוונת דייה. אם יש לך דיאטנית חשוב שתדוני אתה על הנושא הזה. אני יודעת שישנם גם סטודנטים שמביאים אוכל מהבית, אבל אני לא מוצאת שזה מעשי בשבילי כי התיק שלי תמיד כבד גם ככה...חוץ מזה שבחורף יש לי צורך לאוכל חם...
אני חושבת שהלימודים יכולים למלא אותך. חוץ מזה קיימת תכנית שנקראת "השכלה אקדמית נתמכת" שבה סטודנטים עם קשיים נפשיים זכאים לקבל חונכת שעוזרת עם כול מה שקשור ללימודים, כולל לעזור בעניין המוטיבציה כשצריך... אני רוצה להגיד לך שהייתה לי השנה חונכת מדהימה ובכאב לב אני נאלצת להיפרד ממנה כי היא עוברת ללמוד תואר שני בעיר אחרת...ולא פעם היא הייתה צריכה להתמודד עם הדמעות שלי כשהרגשתי שהלחץ של הלימודים גדול עליי...אז שווה לך לברר לגבי זה. היא גם עזרה לי בדברים פרקטיים כמו לנסח מכתבים למרצים, לארגן את העבודות ואפילו פעם באה אלי הביתה ועזרה לי להתגבר על הבלגן הנוראי שלי (בעלי סובל נורא מאי הסדר שלי...)
שיהיה לך בהצלחה!
לבשה.

jellybelly1

New member
לבשה
ט

תודה על החיבוק והמילים החמות! ידוע לך בשלב זה שזה הדדי :) מאוד מעריכה ומחבבת אותך.
ותודה על כל המידע והעצות. כן, אני צריכה להתארגן מבחינת תזונה במיוחד בימים ארוכים. וזאת רשלנות פושעת כלפי עצמי שלא מזיזה את עצמי בכיוון. יש בי מין יהירות עקשנית שאני יכולה להיות דיאטנית לעצמי. אני חושבת שגם ככה יש בי משהו שמרגיש צורך למרוד כשכופים עליו מבחוץ ואולי יש סיכוי טוב יותר לעמוד בתפריט כשאני מחליטה מה יש בו. ולאפשר לעצמי גם כמה תחליפים שאני רוצה. רק שעד היום אני לא ממש עומדת בהחלטות שלי... והתפריטים שלי בעיקר מקשטים מקררים. (עד שנופלים קרבן לתסכול ולייאוש של אימא שקורעת אותם בזעם). אני לוקחת אוכל ללימודים ואפילו בתיק אוכל צבעוני ויפה ששימח אותי מאוד לקבל אותו. אבל כשיש לחץ של זמן אני הרבה פעמים מוותרת לעצמי. וכמו עכשיו חוזרת הביתה מורעבת ולא משנה כמה הארוחה תהיה גדולה יחסית ומזינה. היא לא תספק אחוז קטן מהצורך שלי לבלוס. ועדיין יש תחושת ניצחון מטומטמת שהעברתי כמה שעות טובות בלי לתת לגוף שלי אוכל. למרות שברור שזה גורם לנזק ולנפילות... לא יודעת מה עושים איתי...

...שיהיה לך רק טוב!

ג'לי.

אני מאמינה שכנראה יש סיבות טובות לחשש שלך מבני האדם. בלי להכיר יותר מדי, אני לא חושבת שהפחדים נולדו בך סתם.כנראה שקרו דברים בחיים שלך שגרמו לך להסס לתת אמון באנשים. כואב לחשוב שעברת דברים כאלו, וכואב לחשוב על הצלקות שנשארו בך עד היום ועל ההתמודדות הזו והבדידות שאת מתארת.

הרבה פעמים אנחנו "סותמים חורים" על ידי אכילה או דברים אחרים, בלי להיות מודעים לכך שאנחנו עושים את זה, או בלי לדעת מה הדבר שחסר לנו. ונשמע שאת יודעת שחסר, ויודעת גם מה, וזו מודעות מרשימה, גם אם לא קלה לשאת.
החוסר, בבני אדם, בדברים רגשיים וממלאים, הוא כואב,
אבל הוא גם יכול להיות סוג של מניע,
מניע ליצור לעצמך את הדברים האלו שחסרים לך.
אני מאמינה ביכולת של טיפול לסייע בכל הדברים האלו שתיארת,
וחושבת שאולי תוכלי להרוויח מטיפול קבוצתי- שבו אפשר גם לעבוד על יצירת קשרים וגם למצוא חברים טובים,
אבל גם באופן פחות מאיים מטיפול, אפשר להיעזר במסגרות חברתיות אחרות. אולי חוג באומנות כלשהי? זה יכול לתת תעסוקה, משהו רגשי ויצירתי להתעסק בו, עיסוק שיכול למלא אותך, וגם לשמש כר להיכרות וקשרים חדשים. מה את אומרת?

jellybelly1

New member
כתבת משהו

שמתחבר לי לתגובה הראשונה אי פעם שלך להודעה שלי. במילים מתומצתות להפוך את הכאב לגורם מניע. ומה שחסר לנסח מחדש בתור חלומות ומטרות. יש בי משהו שמטפלים באופן סדרתי העירו לי עליו. והוא נורא מעליב אותי. אמרו לפעמים במפורש מתמסכנת ומתקרבנת. או שיש לי הנאה מלהישאר בעמדת הקרבן. אני לא יודעת כמה אני כנה עם עצמי. אבל מרגישה שאני מתמודדת עם קושי אובייקטיבי גדול מצד אחד ונפש שיש לה כוחות עלובים להתמודד עם המשימה של לשרוד את הקושי. מודה שאני חלשה. וההארה היא שאף פעם לא העזתי אפילו לדמיין את עצמי אחרת או לזייף התנהגות של אדם חזק קל לי להראות לאנשים שאני נשברת, שאני בוכה. אני לא מרגישה מבוישת מזה כמו אנשים נורמליים. האומללות היא הזהות שלי אפילו יותר מהפרעת אכילה. וגם סוג של עונש שאני מקבלת על כך שאני אדם לא מספיק טוב. או לא טוב כמו אנשים אומללים אחרים בבית שלא מגיע לי לעקוף אותם ברמת האושר.

עושה מאמצים למצוא טיפול...
קשה למצוא את המקום שקודם יסכים לקבל אותי ואז גם ארגיש חיבור ויכולת להיעזר

רעיון של חוג הוא נחמד. אין לי ממש תחביב יצירתי. חוץ מאפייה ובישול... אצטרך לחשוב על משהו

תודה על התגובה...

ג'לי בלי יקרה

מזדהה עם המילים שלך...
"נפש שיש לה כוחות עלובים להתמודד עם המשימה של לשרוד את הקושי" "האומללות היא הזהות שלי אפילו יותר מהפרעת אכילה. וגם סוג של עונש שאני מקבלת על כך שאני אדם לא מספיק טוב. או לא טוב כמו אנשים אומללים אחרים בבית שלא מגיע לי לעקוף אותם ברמת האושר"
פשוט מזדהה, לא אומר יותר...

jellybelly1

New member

היי... הרבה מאתנו עוברות דברים דומים וגם די דומות במבנה הנפשי שלנו (ביקורת עצמית, נטייה לחוש אשמה...) טוב איפשהו שיש מישהו שמזדהה ומבין. למרות שכמובן לא שמחה שגם את סובלת...
הלוואי ויכולנו לקבל את הפגמים והטעויות שלנו ביותר חמלה. ולהרגיש יותר ראויות לטוב. בטח לא מגיע לנו להזיק לגוף שלנו ולפגוע בבריאות. גם לא לאנשים הכי גרועים...
אם אי פעם תרצי לדבר עם מישהו אני כאן.

למעלה