סתם לשתף בקשר לזה...

studentit15

New member
סתם לשתף בקשר לזה...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4377480,00.html

אני כמבן נגד רוב הגזירות הללו שלדעתי פגעו בחלשים (לאו דווקא בחרדים) ואני כמובן שצד שנגד לפיד!

חשבתי שיביא לשינוי אחר. לא כזה דורסני וגיבור על חלשים. לקחת כסף לקופת המדינה צריך לקחת ממי שיש, לא ממי שאין.

בכל מקרה תגובה 57 אומרת הכל. אחת התגובות היפות שקראתי.

אני מצטטת אותה :

מה יקרה, ממשלה יקרה, אם אנחנו כעם נפסיק לשלם לכם?
הרי אנחנו משלמים לביטחון ואנחנו תמיד במלחמה, אנחנו משלמים למשטרה כדי שתתן לנו דוחות, אנחנו משלמים לתחבורה ולא יכולים להרשות לנו רכב, משלמים לשיכון וגרים בשכירות, משלמים לבריאות ואין תרופות, משלמים לפנסיה שלא קיימת, משלמים לתשתיות כשיש מונופול על חשמל, משלמים למשרד החוץ אבל בקושי רואים את קפריסין, משלמים לחינוך ויש אנאלפבתים, משלמים לדתות ואין משיח, משלמים למשרד הפנים והמדינה חורבה, משלמים לאוצר ונשארים עניים, משלמים למעמ אבל אין ערך, משלמים לביטוח לאומי וגם לפרטי, משלמים אגרה ואין מה לראות.

על מה לעזאזל אנחנו משלמים?

אהבתי.

Sophalin

New member
טוב - תגובה

אני לא יודע, אני זוכר שכשלפיד נבחר אנשים פה אמרו כל מני דברים
אני אמרתי שהתפוח לא נופל רחוק מהעץ וכנראה שצדקתי
אבל... אני עדיין מחכה... בתקווה שטעיתי ובגדול... בינתיים אני מאוכזב

לאונידס

Active member
כמובן שטוקבק חייב להיות שטחי

פשוט גם אם רוצים אין מספיק מקום להעמיק.

נתניהו ושטייניץ חילקו צ'קים דחויים לרוב ועל סכומים עצומים.
רק כדי לסבר את האוזן כבר היום לשנת 2015 (!!!) יש גרעון של 12,000,000,000 (!!!).
להדגיש, זה לא הגרעון לשנה זו וגם לא לשנה הבאה, זו לשנה שאחריה.

אין מה לעשות כי צריך לכסות את הסכומים האלו (לכן הממשלה הקודמת נפלה) ומי שבחר בלפיד כי חשב שיש לו איזו קופה קטנה (לא כל כך קטנה) סודית שממנה הוא יכול לשלוף סכומי עתק למימון הגרעונות האלו פשוט שיקר את עצמו.
לפיד לא בסדר בקטע שעזר לאנשים להשלות את עצמם ובהחלט מגיע לו לחטוף, אבל היום כשר אוצר האפשרויות שלו מוגבלות.

בפינות אני לא מסכים עם לפיד בחרישה הרוחבית שלו, אני חושב שדברים צריכים להיות פרוגרסיבים.
למשל מע"מ לא צריך להיות זהה לכל המוצרים, למוצרים בסיסיים אפשר שהמס יהיה נמוך וליוקרה גבוה.
או שקיצוץ בקצבאות לא יהיה רוחבי אלא פשוט לבטל עליהן את הפטור מהמס, למשל בקצבאות זיקנה. כך שזקן עם הכנסה מאוד נמוכה לא יפגע.
אבל בתמונה הכוללת אין ברירה ולפחות השלוש שנים הבאות הולכות להיות קשות.

Sophalin

New member
אני לא מסכים איתך ואני אגיד לך גם למה

כשלפיד התחיל לרוץ הייתה השאלה הגדולה שהוא שאל: "איפה הכסף?"

עכשיו כשהוא שר האוצר הוא יודע איפה הכסף - אז לאן הכסף נעלם? למה הוא לא מוכן להגיד לנו?
ויודע מה? אנחנו יודעים טוב מאוד שהשקעות הגז במדינה הזו שיכולות להגיע לשיעור מס של 90%!!!! פאקינג 90% וזה עדיין יהיה פחות מרוב המדינות שיש בהן השקעות גז, ואצלנו משום מה החליטו לקחת מס רק בגובה 60%!!!
אז תגיד לי, איפה הכסף?
למה לפיד לא אומר לנו איפה הכסף?

אם אתה שואל אותי, אז אני מריח שוחד או איזשהו מסית אחר בסביבה (לא'דע אולי איום מרומז או משהו כזה)

לאונידס

Active member
על השקעות הגז יש חוק שאוסר הגדלת מיסוי

וגם המיסוי שנקבע נקבע כך שמתחילים לגבות אותו רק אחרי שהיזמים מחזירים את ההשקעה של עצמם, יענו יקח שנים עד שנראה שקל מהעניין הזה.

יש בעיה עם חוקים רטרואקטיבים, גם המיסוי שקיים היום (ועדת ששינסקי) נקבע רטרואקטיבית.

כל אחד מאיתנו יכול להציע הצעות איפה יפגעו ובעיקר שיפגעו באחרים
אבל בשורה התחתונה יש חור עצום בתקציב והתחייבויות עצומות לשנים הבאות. השתוללנו בארבע השנים האחרונות והגיע זמן תשלום.

אשמח לראות את החוק הזה

מה שאני יודע הוא שלפי הזכיון מדינת ישראל היתה רשאית לשנות את המיסוי כראות עיניה.

לאונידס

Active member
לא שלחתי אותך לכלום, ביקשת לראות את החוק

וקיבלת בדיוק את בקשתך.
מי שעכשיו שולח לחפש את המחט זה אתה אותי.

ואני לתומי חשבתי שאתה מתכוון להוכיח את טענתך

נו שוין, כפי שאילן כתב זה לא כזה משנה.

לאונידס

Active member
אז לדעתך באחריותי לנחש על מה אתה חושב

נהדר, יש לך עוד משימות להטיל עלי?

בכל מקרה לשאלתך תביט בסעיף 54 סעיפים קטנים ג' ו-ד' לחוק.

Sophalin

New member
אז מה?

א. חוק אתה יכול לשנות.
ב. זה לא עניין של להציע - זה עניין שיש שני סוגים של אנשים שאתה יכול לקחת מהם כסף - כאלו שיש להם וכאלו שאין להם. ונראה שממשיכים לקחת יותר מאלו שאין להם ולא מספיק מאילו שיש להם. (וזה לא משנה כמה לוקחים מאלו שיש להם)

לאונידס

Active member
א. נכון, גם שינו את המיסוי רטרואקטיבית ב 2011

אין חולק על כך שאפשר, השאלה אם כדאי וחכם שמדינה תפר חוזה בצורה חד צדדית פעם אחר פעם.
ב. גם אני לא מרוצה מסדר העדיפויות של לפיד בנט ונתניהו.
אני גם לא מופתע ממנו, לכן לא בחרתי באף אחד מהם.
אבל רוב אזרחי המדינה חשבו אחרת ממני ולכן כולנו צריכים להנות יחד.

Sophalin

New member
תפר חוזה? תפר חוזה?

ומה עם החוזה (הכאילו לא רשמי) בין הממשל לתושבים?

לאונידס

Active member
אתה עורך את המו״מ איתי?

אז מבחינתי סבבה, תקבל מה שרצית
זה עזר לך במשהו?

העם החליט לבחור בלפיד בנט ונתניהו שקיבלו את האוצר הכלכלה וראשות הממשלה, לא אותי ולא אותך.

Sophalin

New member
נו באמת

אתה מדבר על הפרת הסכמים אבל הממשלה כל הזמן מפירה הסכמים אז מה העניין של נראה טוב או לא נראה טוב.

הממשלה לא עשתה הסכם בחוק. היא עשתה הסכם וקבעה חוק. אלו שני דברים נפרדים.
עכשיו את החוק אפשר לשנות ולהחליט שהחוזה היה דרקוני ולכן לא תקף.

לאונידס

Active member
נו באמת, כולם הסכימו איתך שהממשלה יכולה להפר

הסכמים ולשנות חוקים.
אפילו הביאו דוגמאות כדי לעזור לך להבין שכולם הבינו.

העניין הוא שנבחרי העם הבינו כבר מזמן שאין בעיה להפר הסכמים מול העם,מלהיפך העם רוצה שיפרו איתו הסכמים ולכן הוא מתגמל את מי שמפר את ההסכמים איתו.
לכן העם בוחר את המפלגות שהפרו את מכסימום ההסכמים איתו, ראה את מקרה הליכוד ועיירות הפיתוח כדוגמה. מספרים בעיירות הפיתוח שיוסי שריד היה שר החינוך הכי טוב שהיה בשבילכם אי פעם אבל הם בוחרים ליכוד.

לעומת זאת חברות יזמות לחיפוש גז, בעיקר הבין לאומיות יש סיכוי שמשום מה יפעלו אחרת אם ימשיכו להפר איתן הסכמים.
בהחלט יכול להיות שחברות כאלה פשוט יעדיפו לא לעבוד עם ישראל אם היא תתנהג כך.
כנ״ל תמיכת ועד עובדי הנמלים וכל מיני דוגמאות דומות.

לאור הנתונים הנ״ל צריל לבוא נבחר ציבור ולהחליט, מסתבר שהוא החליט.

עכשיו תסביר לי שהוא היה יכול להחליט אחרת? הנה אני חוסך לך וכבר מסכים. אז מה? ההגיון שלו אומר לפעול בצורה מסויימת לאור הנתונים הנ״ל.

למעלה