סתם לפרוק

סתם לפרוק

תאומים בני אוטוטו שנה.
למה להתעורר בכיף אם אפשר להתעורר בצרחה, להעיר את התאום השני (שישן טוב), להעיר את הגדולה (בת 3+) ולצרוח שניהם עד עכשיו (כבר שעה וארבעים דקות מהשעה 5 בבוקר), ואני רואה בוודאות שהם עייפים שרוצים עוד לישון.

אני ככ עייפה, אני רציתי עוד ילדים ואני עדיין רוצה בראש ובלב אני לא מסוגלת, אני פשוט מותשת. מותשת מהבכי הלא פוסק, מהקיצה הלא נורמלית של 5 בבוקר כל הזמן וזה עוד טוב, זה גם היה לפני. עד גיל 8 חודשים בכלל לא ישנו לילה רצוף.
הם פשוט התישו אותי. בא לי עכשיו רק לבכות ולברוח מהבית.

שלישה6

New member
קחי נשימה עמוקה....

עכשיו תקחי עוד שתיים. זה ממש לא פשוט לגדל ילדים, זה מתיש ומעייף, מרגיז, מעציב, משמח ומספק ואת כל אלה אנחנו מרגישים בחמש דקות* 20 פעמים בשעה 24*7.
&nbsp
ועכשיו לעצות הפרקטיות-
&nbsp
שעה חמש היא שעת בוקר לילדים לכל דבר ועיניין, העובדה שלנו זה ממש מוקדם זה נכון, אבל מה לעשות שזה בא והולך וישתנה עוד כמה וכמה פעמים עד שיגיעו לגיל ההתבגרות ונצטרך דלי קרח כדי להוציא אותם מהמיטות בזמן.... מה עושים כשהם מתעוררים כל כך מוקדם?
&nbsp
1. להוציא מהמיטה.
2. לתת להם לשחק וליהנות- בכי מרטיט את העצבים שלנו הרבה יותר מאשר להיות גמורים מעייפות ולראות אותם נהנים בסלון או בחדר.
3. להחזיר אותם לישון לשנת בוקר כשעתיים אחרי שהתעוררו אם את רואה שהם מאוד עייפים.
4. להכין להם בקבוק, ולך קפה. הכלל הוא שאת לא מפריעה להם לשתות את הבקבוק אם הם לא יפריעו לך....
&nbsp
ואיך לאחר את ההתעוררות?
1. שעון שבת ואליו מחוברת נורה קטנה.
2. לכוון בהתחלה לשעה חמש (קלאסי שלושה, לפעמים לוקח יותר זמן)
* אם מתעוררים לפני הנורה- עכשיו לילה, לישון.
* אם מתעוררים אחרי הנורה- לעשות טקס בוקר, שמתחיל בהצבעה על הנורה- "האור נדלק, בוקר טוב" ולהתחיל את היום.
3. לאחר את השעון ברבע שעה (אלה האינטרוולים שלו) כל 3-5 ימים עד לשעה הרצויה.
&nbsp
לשים לב כמה הילד יישן במהלך היום-
&nbsp
בגיל שנה הם זקוקים לכ 14 שעות שינה, 3 שעות במהלך היום שמחולקות לשני פרקי שינה (בוקר וצהריים), ושנת לילה של כ 11 שעות. תינוק שיישן יותר שעות במהלך היום יסתפק בפחות שעות שינה בלילה, ותינוק שלא יישן מספיק במהלך היום לרוב יישן פחות טוב ושינה קצרה יותר בלילה.... ה"טריק" הוא ששינה מעודדת שינה, אבל....
&nbsp
שיהיה בהצלחה, ואת מוזמנת להתקשר ולהיעזר בי אם תרצי לנסות לפנות לכיוונים שהצעתי.
&nbsp

דורית, 0526-204221.
&nbsp

תודה על העידוד

* איך 5 בבוקר זו שעת בוקר? הגדולה שלי ישנה עד 7 רצוף, כל מי שאני שומעת התינוקות שלהם מתעוררים ב-6 ומעלה. רק אצלי 5. הקטע שגם לא משנה מתי אני שמה אותם לישון הם עדיין מתעוררים ב-5. לפעמים 5 וחצי. 6 בחיים לא קרה לי.

* כשהם מתעוררים אני שמה אותם בסלון לשחק. או שהם משחקים קצת בסבבה או שהם בוכים כמו היום ואני רואה שהם עייפים, כאילו פשוט התעוררו ולא מצליחים להרדם שוב ואז הם נודניקים ושום דבר לא כיף להם.

* לגבי השעון - מזה שעון שבת עם נורה? ככה קונים את זה? ואיפה קונים?

*הם ישנים אצלי לילה 10 שעות בערך. אני שמה לישון בסביבות 19. הם לא מגיעים אצלי ל14 שעות ביממה. אולי במקרים טובים 12 שעות.

להיות מותשת....

תראי, זה באמת נורא מתיש, את צודקת, לישון מקוטע כבר שנה שלהמ, לחלק את עצמך למספר ילדים, לקום מוקדם.

כמו דורית, אני מסכימה שלפעמים חמש נשמע לנו מוקדם אך המון ילדים קמים נורא מוקדם. אני זוכרת את זה עם הילדים שלי,
אחכ כשהם גדלים, תאמיני לי, צריך לגרד אותם מהמיטות לקום לגן ולבית ספר

אני מבינה שהם נגמלו מהנקה ועכשיו רק על בקבוקים? האם הם רעבים כשהם קמים בחמש? מה את עושה איתם כשהם קמים בחמש?
הם במיטת מעבר או מיטת תינוקות?
כי אם הם בשקט במיטות, שימי להם משחקים במיטה, "שיעסיקו קצת את עצמם" ותמשכיי לנמנם...
הם איתך בחדר או בחדר אחר? את יכולה לסדר לך מזרן ליד המיטות שלהם ולישון שם כשהם קמים מוקדם?

האם יש לך עזרה? אם לא, את יכולה לארגן עזרה כזאת ופשוט לקחת לך כמה שעות מחוץ לבית בלעדיי הילדים?
זה נורמלי לגמרי שאת מרגישה חצויה בעניין עוד ילדים, כן ולא, רוצה ולא רוצה. חכי עוד קצת...
האם יש מישהו (בן זוג?) שיכול להאכיל או לתת בקבוק או לשים אותם לשחק קצת בחמש בבוקר ואת תמשיכי לישון?

הי יעל

אני בשלבי סיום הנקה, תכננתי מראש להניק שנה. לא נותנת בקבוק אלא אוכל רגיל.
אולי אני באמת צריכה לנסות לשם משחקים במיטות. מה שקורה זה שהבת מתעוררת בצרחות בין אם התעוררה ראשונה או אחריו, הוא עוד איכשהו יכול לחזור לישון או להיות רגוע אבל היא...
הם ישנים במיטת תינוק כל אחד, יש לי מזרן שמשמש למשחקים והוא בסלון. אני פשוט לא מסוגלת להקים את עצמי מהמיטה ב5 לסלון.
אגב היום לקחתי את שניהם למיטה איתי, הילד רגוע והילדה לא כ"כ, היא כאילו מנסה לישון ולא הולך לה ואז היא מתעצבנת ולא רגועה.

בעיקרון בעלי מוכן ויכול להיות איתם עד שהוא הולך לעבודה ב-6. אבל עד שהוא מסתדר ולוקח אותם יוצא שהוא איתם כולו רבע שעה ולי כבר הלכה השינה, ואז אני במצב שלא לא לפה ולא לפה. לא יכולה לחזור לישון אבל עוד לא עירנית לחיים.

מה הם אוכלים כשהם קמים?

לפי מה שאת אומרת הקטנים הולכים לישון ב 19:00 וישנים לך רצוף עד 5...? לי זה נשמע גן עדן... זה רצף אדיר של שעות, לגיל הזה!!
אמרת שאתם בשלבי סיום הנקה - מה זה אומר בפועל: כמה פעמים ביום, מתי יונקים, מתי אוכלים אוכל רגיל?
אולי פשוט לתת לאכול איך שקמים או לתת הנקה איך שהם קמים. הרצף של השעות שאת מתארת הוא טוב וגדול מאוד לגיל הזה.
הבת הגדולה שלך היא שונה, היא טיפוס אחר, צרכים אחרים...
אני מנסה לחשוב אם יש צרכים אנרגטיים של מזון שגורמים להם לקום... איך העליה שלהם במשקל?
האם הם יונקים לפני שהם שוכבים לישון? האם את נונתת להם לינוק כשהם מתעוררים?
הבת שצורחת - האם היא יונקת ב-5 בבוקר כשהיא מתעוררת? או שהיא מקבלת ארוחה?

שותים מים

הי יעל,

ישנים רצוף עד 5 זה אחרי תלאות קשות, אבל כן עכשיו זה כבר לרוב קבוע עד 5 בבוקר.
אני מניקה אחת ליומים בערך כי אני רוצה לסיים. כך שהנקה כבר לא ממש נחשב. אני מאכילה אותם אוכל רגיל (אין פורמולה) כל 3 שעות בערך, ומים חופשי שותים כשרוצים זה כל הזמן בנמצא.
כשהם מתעוררים אני נותנת מים ויותר מאוחר דייסה.
הבת תמיד מתעוררת בצרחות/צווחה "וה". הבן קם דווקא בסבבה, משמיע קול. היא ישר צרחה.
הם שוקלים בסביבות 7 קילו לדעתי. הם נראים בסדר, אוכלים הכל ויש תאבון (בטיפת חלב הם מתחת לאחוזון).
אתמול שמתי אותם לישון בשעה 20, אמרתי נראה מתי יתעוררו. היא התעוררה כרגיל ב5 עם צווחה. ז"א לא משנה מתי אני שמה לישון - 5 היא מתעוררת. לקחתי אותה אלי למיטה היא מתכרבלת עלי ומדי פעם משמיעה צווחה. אין לי מושג למה.
היא גם ישנה מעט במהלך היום, שנת בוקר זה חצי שעה. לפעמים ישנים צהרים לפעמים לא.

לדעתי

מים חופשי זה טוב אבל זה לא יכול להחליף ארוחות.
בגיל הזה לדעתי, אם את מורידה הנקות, את צריכה משהו במקום.
זה ממש לא חייב להיות פורמולה, זה יכול להיות דייסה מזינה או אוכל קלורי אחר.
תראי, בלי לקחת אחריות כי אני לא רואה את הילדים ולא בדקתי מקרוב,
יש לי תחושה שאת צריכה לתת להם לאכול כשהם קמים מוקדם.
התינוקות שלך כמעט בני שנה, שוקלים 7 קג שזה אומר שהם קטנים יחסית, כלומר לא יזיק להם לקבל עוד קלוריות.
יש מצב שהם זקוקים לארוחה טובה אחרונה לפני השינה, ארוחה מזינה שהיא לא מים.
וכשהבת קמה, אולי היא פשוט זקוקה לארוחת דייסה או מה שלא יהיה ולא למים.
הם ישנים לך רצף שעות מאוד יפה לגיל הזה, לדעתי. ביחס ליונקים אחרים.
בהתחשב בזה שהם בשלבי פרידה מההנקה, יכול להיות מאוד שזה חסר להם.

התארגנות עם אוכל

מצטרפת לדעתה של יעל, תאומים בני שנה עדין זקוקים לאכילה של תחליף לחלב האם. לפני השינה ובבוקר שמתעוררים. חבל שלא יממשו את הפוטנציאל שלהם לגדילה (אגב האם היו פגים? באיזה משקל נולדו?)
תמ"ל לדעתי יהיה המתאים ביותר כי הוא מכיל את כל אבות המזון והרכיבים התזונתיים שהם זקוקים לו. גם הדיסות אינן מלאות למרות שיש בהן רכיבי מזון רבים.

אהה.. ולגבי ילדים נוספים

אני בת 40 וחצי אז אם אני עושה אני צריכה עכשיו, ועכשיו אין לי כוח.

רינת1200

New member
צודקת.

אני מה זה מזדהה.
מזל שעוד לא נולד (המנייאק, כמו שאומרים גברים במילואים) שיעצור את השעון - והם יגדלו יום אחד.

שולחת חיבוק גדול

רציתי להגיד לכן תודה רבה על העידוד

כבר יומים שאני קמה רגיל ב5 אבל כבר לא כזו מבואסת.
אני לוקחת אותם איתי למיטה והם שוכבים איתי, אומנם אני לא ישנה אבל נחה ולא קמה ומתחילה את היום. ביומים האלו קמתי מהמיטה בסביבות 6 והיה לי הרבה יותר קל ונעים, מקווה שימשיך כך.
תודה.

למעלה