סתם לפרוק

shiraz027

New member
סתם לפרוק

אז ככה בעלי טוען שבגלל שתשע באב לא נלך לשפיים ואני כן רוצה כי אני לא עובדת וכל השבוע אנחנו בבית אם הילדה ומה פתאום הוא דתי וכ"ו מה אתן אומרים ככה הוא עשה לי אם אילת כי חברים שלו אמרו ואני התעצבנתי מה לעשות נמאס לי ממנו

רחלוש29

New member
גם לי יש מה לפרוק

הרבה פעמים קורה לי שאני צריכה להיכנס למצב של שיכנועים עם בעלי בשביל לטייל בשבת אז צריכה להכין מראש תכנית לשבת לא תמיד מצליחה לפעמים הולכת לבד עם הגדולה בשבת כל שבת לא בא לו לצאת מבית הוא עובד אני עם הילדים בבית

shiraz027

New member
מכיר את זה טוב

בעלי ל הזמן עייף ואין לו כוח אבל בשישי במקום לישון בשעה סבירה הוא נשאר עד אור הבוקר רואה סרטים ולזה יש לו כוח? שיש ילדים צריך להתחשב גם בהאם מצטערת ככה אני חושבת לא צודקת אולי אני משתגעת איך להפעיל כל היום ועד שמגיע יום שישי יוצא הנשמה?

שרונית28

New member
גם בעלי לא ממש אוהב לצאת בשבת בבוקר מהבית

הוא מעדיף לנח. אני לא בעונש אני מעדיפה לנח בשעות הצהריים ולכן יוצאת עם בני ונוסעת לים או בריכה, יורדת איתו לגינה. אני גם נוסעת עם הבן שלי לאילת למשפחה שלי בלעדיו כי הוא לא אוהב את העיר הזו, כמעט כל שנה בסוף אוג' אני יורדת לכמ הימים, והשנה אנחנו יורדים ממש בסופ"ש האחרון. מה שמצחיק אותי שהוא רוצה שאטוס ואני מעדיפה לנסוע באוטובוס בעיקר בגלל המחיר.

shiraz027

New member
דווקא על נופש הוא

לא מוותר נראה לך שהוא יתן לי לנסוע לבד אם אני הולכת לאמא שלי ישר הוא אומר טוב בסדר נלך נראה אולי אני ישכנע אותו ללכת לקיפצובה אם כבר הוא קנה כרטיסים אז לפחות להנות גם זה מותר

אני מבינה שאת כועסת, במיוחד כשמדובר בדבר

שקשור באמונה, ואי אפשר להתווכח על דברים של אמונה, אבל תשעת הימים שלפני תשעה באב הם ימי אבל על חורבן בית המקדש (ובעצם גם על דברים נוספים שקרו בעקבות החורבן כמו היציאה לגלות שבעקבותיה נגרמו לעמנו כל כך הרבה צרות שהשיא שלהם היה השואה, כך שזה לא רק עניין דתי אלא הרבה מעבר לכך). מלבד זה, ואולי בעצם בגלל זה, ידוע במסורת שימים אלה הם ימים לא טובים שבהם נגרמו בעם ישראל הרבה אסונות ויש להיזהר בהם משנה זהירות יותר מבימים רגילים. אבל אלה בסך הכול 9 ימים. אח"כ עוד יש חופש גדול וארוך, תוכלו אז לצאת לשפיים. ובכלל, כן תשעה באב או לא תשעה באב, כשאפשר, לדעתי, כדאי לוותר. למה לגרום מחלוקות שיעכירו את האווירה בבית (גם הילד מרגיש כשהוריו רבים).

כמה פעמים שמעתי טענות מנשים שהגברים לא רוצים

לצאת בסופשבוע וכו'.... ואני אומרת, רדו מהם. סוף סוף הגיע סופשבוע והם רוצים קצת שקט, יש כל כך הרבה פעילות באמצע שבוע שסופשבוע הם פשוט רוצים לנוח- תנו להם. הצרה היא שעושים זאת גם עם הילדים, כל השבוע בלימודים/גן/חוגים ובנוסף לכל זה מטרטרים אותם גם בסופשבוע. בטוח שהם נהנים, לא זאת השאלה אבל נסו במקום זה לייחד את השבתות למשפחה נטו, בלי כל הגירויים החיצוניים האלו. זה כאילו מפחדים מהביחד כמשפחה.

אבל הוא רוצה לנוח

להיות עם המשפחה ביחד זה לא לנוח. זה לשחק, להכין, לעניין, לרוץ, לקפוץ. זה לא לשבת ולקרוא ספר.

לא מסכימה

אפשר לשבת בנחת עם המשפחה ולדבר ביחד, לא חייבים כל הזמן פעילות. צריך לדעת גם להרגע ביחד וכן, גם עם הקטנים זה אפשרי.

shiraz027

New member
זה התחיל בימי המצרים

אז הוא אומר שכל החודש לא נצא וזה הגזמה לא ? תשעה באב בסדר ומתי ימי המצרים באמת כל החודש?

נטלי22

New member
תקופת ימי בין המצרים נמשכת

מצום י"ז בתמוז (שהיה לפני כשבועיים) ועד צום ט' באב (שיהיה ביום חמישי הבא).

רחלוש29

New member
את צודקת אי אפשר לש......

לשבת בבית חודש שלם אני קשה לי מאוד לשבת בבית גם לבנותיי יש לי שאלה את גם שומרת שבת?דתיה כמוהו? כי יש זוגות שאחד רק מבני הזוג דתי ושומר אם את לא שומרת שבת ולא מפריעה לו שתצאי עם הילדים בשבת לבריכה בלעדיו תעשי זאת אני אשאל את אחותי לגבי תקופת ימי המיצרים אם זה כל החודש ואחזור אלייך

shiraz027

New member
הוא רק שומר

ולא אנחנו לא דתיים רק לא אוכלים על האש לא מדליקים גז וכ"ו אבל הוא כן נוסע בשבת וגם לא כ"כ עושה לי טובה כאילו מה

חיבוק יעזור?../images/Emo201.gif

מבחינתנו תשעה באב זה סתם עוד יום, אנחנו לא שומרים ולא מאמינים כך שזה לא ממש מדבר אליי... אבל אם זה משהו שחשוב לו, תוותרי ותכבדי..זו דעתי בכל אופן. ומצד שני... אם זה משהו שהוא חדש וקורה לאחרונה די הרבה ומפריע לך - זה הזמן לשבת ולדבר על זה ואם צריך גם ייעוץ חיצוני.

shiraz027

New member
זה לא חדש לע אבל לא ככה

הוא עובד אם כמה דתיים והם מדברים ואומרים לו וכנראה ממלאים לו את הראש אבל מחר קיפצובה בשביל הילדה

רחלוש29

New member
אני מבינה אותך

תראי נשאר עוד קצת חבל על העצבים על האנרגיות השליליות כן בתשעה באב אם מאמינים או לא קורים דברים אני בדיוק לפני שבועיים נקעתי את הרגל בצקת בכל הרגל צריכה טיפול פיזוטרפי ותאמיני הרגל הזאת הסתובבה הרבה פעמים בחייםאבל בתקופה הזאת חטפה נזק רציני יותר שזה סיפור לפרטו סבלנות זאת המילה וכבוד עכשיו יש לי בקשה אם תלכו לקיפצובה ומאחלת לך שכן תספרי לי איךהמקום מתאים גם לגיל 1.8 וגם6 בהצלחה בשבתות, גם אני לא סובלת את בעלי השבת הזאת הודיע שנשארים בבית אוף נמאס לי מהבית

shiraz027

New member
היינו בקיפצובה אז קצת לספר לכם

מתאים לילדים משעם למבוגרים לא פייר לשלם גם עלינו כרטיס הנסיעה מעייפת ומתישה אולי בגלל שאני בהריון אז הסבלנות שלי קצרה הלך לי התחת שהגענו הבחילות התחילו אז ישבתי לנוח מומלץ לקחת הכל מהבית שתיה אוכל חטיפים יקר יחסית לקחת ארוחת בוקר צהריים המון שתיה יש קולר אבל המים לא טעימים היה בסה"כ נחמד לילדים הילדה מאוד נהנתה ואמרה שזה יותא כיף מימית 2000

רחלוש29

New member
שמחה שהלכתם בסוף

רק חבל שהיו לך בחילות ולא נהנית טוב נבין ככה שחבל שאנחנו עקשניות לפעמים כי בסוף אנחנו אוכלות אותה ולא נהנות כל כך כגודל הציפייה גודל האכזבה קיפצובה מתאים גם לתינוקות בגיל שנה ו 10 חודשים? ולמה לנו אין מה לעשות שם הפעילות רק לילדים אין איזה בריכה

shiraz027

New member
היה נחמד

רק שהנסיעה ארוכה והפיתולים מזכירים את אילת ולא רציתי ללכת ולנו אין בריכה יש בריכת של סירה כזאת נחמד ויש מתקנים לכל גיל אבל לנו זה מאוד משעם טוב שיש בית קפה וכ"ו מקום מוצל וגם מקום אם מזגן

למעלה