סתם לידע כללי...

סתם לידע כללי...

כולם אומרים כמה שצבא זה חרא וכמה שצבא זה נורא, ורק דופקים אותך שם וזה סבל נוראי. למרות הפז"ם האפסי שלי שעוד אי אפשר לקרוא לו פז"ם. 10 חודשים בצבא סה"כ. הספקתי לעבור קורס מ"כים,ברובו לא נכחתי,כי הייתי בגימלים. הפסדתי ימי שטח,הפסדתי מבחנים,הפסדתי קריעות תחת ועוד כל מיני טחינות. למרות שמהצד זה נראה כאילו עשיתי לעצמי טובה,שמי צריך את זה ומה זה נותן בכלל. אבל לקחתי מזה המון ובעיקר קיבלתי.כמה פלצני שזה לא ישמע. אני קוראת את הספר מחזור ומבינה כמה חוויות הפסדתי,כמה אנשים מגניבים ומדהימים פיספסתי להכיר. כמה צחוקים לא זכיתי לעבור,והכל כי עשיתי לעצמי הנחות. נהייתי מ"כית למרות הכל,למרות תחנוניי הרבים שלא להיות. והעברתי שני מחזורים של ילדים מקסימים, שרק להיות איתם העביר לי את הבאסה,ושיפר לי את היום. פרשתי מהתפקיד ועכשיו אני פקידה. יש את הצחוקים,יש את הכיף והאנשים המדהימים. אבל אני מצטערת על ה10 חודשים שהייתי עסוקה בלבכות,ולרחם על עצמי. אז מה שאני מנסה להגיד בסה"כ,אל תקשיבו לאף אחד,צבא זה חוויה של פעם בחיים.במיוחד לבנות. איפה שלא תהיו,כמה שחרא לא יהיה,קחו מזה את הטוב ביותר. כי תמיד כשמסתכלים לאחורה מתחרטים. בסופו של דבר כולם חוששים מהדבר הזה צבא,אבל זה כלום,סתם מערכת עם הרבה צחוקים ופאנן וכן יש שמירות בדרך-תקשיבו למרות שזה עדיף ממטבח,הכל תלוי בגישה שמסתכלים עליה. אם לא טוב לכם איפה שאתם,תבקשו,תדרשו ותעמדו על שלכם שיעבירו אתכם. בהצלחה לכל המלש"בים, גיוס קל ונעים.

צודקת צבא זה חוויה

כאחד שעדיין לא יצא לו גימלים בשירות,בפז``ם המפלצתי שלי שנה וחודש,נהניתי מרוב השירות שלי ואני אפילו מתגעגע לימי הטירונות והקרוס,לצחוקים והחברה,לי זה חוויה

Shaycus

New member
../images/Emo45.gif

צודקת, לצערנו אי אפשר להיות מרוצים לגמרי מהמצב הנוכחי, תמיד מחפשים משהו יותר טוב, תמיד משהו חסר, ובצבא זה הכי פשוט להגיד "חרא לי" כי הרי לכולם "חרא".. רק במבט לאחור מבינים כמה שלא היה נורא.. לא לחינם הולך המשפט "רק ברגע שאתה מאבד משהו אתה לומד להעריך אותו", ולצערנו זה מאוחר מדי.. לפחות ככה זה לגבי.. הצבא באמת לא נורא כ"כ, המון למדתי, המון השכלתי, כל כך התבגרתי.. וכן, גם סבלתי..

תסלחו לי שאני נדחפת לכם למרות

שמזמן מזמן עברתי את גיל הצבא שלי.... ילדונת שקטה - כמה שאת צודקת
הצבא הוא לא חרטה
והוא לא חרא
כשיודעים שהצבא מאייש חיילים וחיילות לפי הצורך שלהם ולאו דווקא לפי הצורך של החייל ומחליטים מראש שהולכים לעשות את הצבא וכל תפקיד שמקבלים בצורה הטובה ביותר שאפשר -אז הצבא באמת הופך לחוויה. הצבא הוא מקום נהדר להתפתחות אישית, לעצמאות, ללמידה, להכרת אנשים ועוד..... ככה זה בכלל עם כל דבר בחיים.... להנות ממה שיש וממה שאפשר.

Itamarro

New member
אם את אומרת לנו לא להקשיב לאף-אחד

למה שנקשיב לך?

דוש2

New member
היי כנסי רגע

אני חושבת שאת בערך צודקת.. אבל מצד שני קל להגיד את כל הדברים האלו.. שכן מסתכלים אחורה וזה חוויה וכל זה.. אני כרגע בקו"מ כג'...עוד חודש לסיום הטירונות ככה שיש לי עוד הרבה זמן לעבור שם בצריפין..אבל זה קשה ! ואני רואה את האנשים בקרייה ואני אומרת לעצמי איזה חיים קלים יש להם..לא יודעת.. זה פשוט הרגשה מוזרה...אני כרגע בגימלים ואני הכי נהנית שיש..חופש והכל.. בכל מקרה,על מה הוצאת כ"כ הרבה גימלים? ואיך היה הקורס עצמו ולהעביר את שני המחזורים?<

כיף לראות חיוביות שכזאת...

הצבא זו פשוט הזדמנות להכיר אנשים מכל הארץ ולעבור איתם חוויות... וכדי לממש אותה זה צריך להיות פחות מפונק ולבוא ברוח טובה, שזה אומר לא ברוח של "למה אין פה אוכל של אמא?!" במקום לקטר באופן כרוני ולהרחיק ככה אנשים סביבכם תגייסו קצת חוש הומור ותצחקו על המצב... (או תשימו לב מתי אתם סתם משליכים עצבים על אוכל!
)

למעלה