סתם לידע כללי

• פותח הנושא mto
  • פורסם בתאריך

mto

New member
סתם לידע כללי

בדיקת איזון ציפה לציוד חדש <? מזה הדבר הזה אם מישהו יכול להרחיב והאם למישהו יש קישור לאתר של תאונות צלילה ?

sabady

New member
תאונות צלילה

יש כמה כתבות באתר idive על תאונות צלילה. בקשר לשאלה השניה שלך אין לי מושג על מה מדובר, אולי אם תפרט קצת בקשר לאיזה ציוד רכשתה ומי אמר לך את זה... אני לא שמעתי על בדיקה כזו.

mto

New member
לא רכשתי קראתי על

זה באחת מהכתבות על סכנות בצלילה הכתבה עסקה בחוסר איזון עם ציוד חדש ובדיקת איזון הכותב של המאמר התיחס לזה כדבר מובן מאיליו ואני - צולל עם לא ניסיון של שנים לא ידעתי אז פניתי לעזרתכם !

עקרבנון

New member
סתם ניחוש

יתכן והכוונה להשקיע חליפה חדשה (או ציוד מלא, ואז עם מיכל ריק) בעזרת משקולות עמ"נ לדעת כמה משקולות לקחת.

בדיקת מערכת המשקל

מואד מומלץ לבצע בדיקה חוזרת למערכת המשקל לציוד חדש כמו מיכלים , חליפה ועוד . מה בעצם חשוב לבדוק ולמה ? : בשימוש במיכלי אלומניום קיים הבדל משמעותי במשקל המיכל כאשר הוא מלא וכאשר הוא ריק , לכל מיכל יש את תכונות המשקל שלו ולכן מומלץ לבצע בדיקה , ככלל מיכל אלומיניום מלא יהיה שלילי במיים ומיכל ריק ( או כמעט ריק ) תהיה ציפה חיובית ולכן חשוב לשמור על משקל שימנע הצפה לא מבוקרת של הצולל בסוף צלילה . אותו הדבר ( בערך ) קורה עם חליפת צלילה , בעומק החליפה נדחסת וכושר הציפה שלה יורד לעומת סוף הצלילה בעומק רדוד בו החליפה מציפה , תוסיף לזה מיכל אלומניום כמעט ריק והופ אתה נאבק להישאר למטה . במיכלי פלדה הסיפור שונה ואם עברת ממיכל אלומניום לפלדה אז קח בחשבון שהציפה שלו שלילית כל הזמן ואז צריך להוריד קצת משקל .... לסיכום , מה שאתה רוצא זה למנוע עליה לא מבוקרת בסוף הצלילה ויחד עם זה להימנע ממשקל עודף במהלך הצלילה . ולכן כדאי לבצע בדיקת מערכת משקל לציוד חדש ולא מוכר . שלומי

helius

New member
די פשוט למען האמת

בגובה פני הים רוקן את כל האוויר מהמאזן ןתשאף אוויר לריאות. אם הראש שוקע מתחת למים, תוריד משקל עד שתהיה עם העיניים בגובה המים. אח"כ תוציא את האוויר. אם אתה שוקע, תוריד משקל, אם עלית מעל המים תוסיף משקל עד שאתה שוב בגובה המים. יש שיטה נוספת על הקרקעית שהיא יותר נחמדה, לדעתי. שוב רוקן את כל המאזן ושכב על הבטן על הקרקעית. שאף אוויר. אם אתה עולה בחדות למעלה, תוסיף משקל אם אתה לא זז, תוריד. תוציא את האוויר. אם אתה נשאר למעלה תוסיף משקל, אם אתה שוקע בחדות, תוריד. זה מתייחס לעובדה שציוד חדש משנה את הציפה שאתה רגיל אליה. לכן אתה צירך משקל שונה. אני יכול להעיד שעד שקניתי ציוד צללתי עם 2 שמיניות ואחרי הקניה צללתי עם 24 פאונד.

למעלה