סתם כמה הערות

סתם כמה הערות

מישהו כאן (אני חושב שזה דודי) תמיד טוען שהכיבוש של ברית-המועצות היה נאור, כי הם נתנו אזרחות לכולם, וכך גם של אנגליה בסקוטלנד, ווילס וצפון אירלנד, וגם של ספרד בחבל הבאסקים, וכו´. אז מדוע אנחנו לא יכולים לתת אזרחות לפלשתינים? כי אז יווצר רוב פלשתיני שימוטט את המדינה. בבריטניה אין בעיה כזאת, כי מספר תושבי צפון אירלנד הוא כמספר תושבי לונדון. אין בכלל סכנה שהם יקבלו שליטה על בריטניה הגדולה. בנוסף לכך יש להם פרלמנט משלהם (כמו הרש"פ!) ולכן הם יכולים לטפל בבעיותיהם שלהם. בבריה"מ - סבבה, האוקראינים (ושאר העמים) קיבלו אזרחות במדינה דיקטטורית. בלי אפשרות להצביע, ורק להיות חלק מהמכונה הנוראית של הקומוניזם הרוסי. ספרד וחבל הבאסקים - שוב, מספר תושבים קטן מאוד ביחס לכל ספרד, וגם בית-מחוקקים מקומי של חבל הבאסקים, שעוזר להם להתעסק בבעיות פנימיות. הבנתם את ההבדל?

עצם ההשוואה לא נכון...

וחוץ מזה הפלשתינאים רוצים מדינה משלהם לא אזרחות ישראלית... אני אישית לא הייתי מתנגד בכלל שהם יקבלו אזרחות אם הם באמת היו רוצים... אבל הם נלחמים על עצמאותם לא על אזרחות ישראלית...

אני יודע

רק הגבתי להשוואה בנוסף לכך - אתה מוכן שהפלשתינאים יקבלו אזרחות ישראלית ויהפכו תוך זמן קצר לרוב במדינה, יבטלו את אופיה ויהפכו אותה לעוד מדינה איסלאמית קיצונית?

לא הבנת יובל...

כוונתי היא שאם הם לא ינסו לעשות את מה שהזכרת אז נוכל לחיות במדינה אחת... אבל הם רוצים מדינה משלהם, וזו זכותם, וחוץ מזה אם הם רוצים מדיהנ משלהם לא כדאי לתת להם אזרחות אצלינו.

המוסד

New member
אדון אדון

נכון, הם רוצים מדינה "וזו זכותם" רק שהיא על השטחים של ישראל, ואני לא מוכן לוותר עליהם, וזו זכותי!

המוסד, טלי הסבירה את זה מצוין...

בשטחים הכבושים לא יושבים ישראלים (מלבד מתנחלים המהווים מיעוט זעום), חיים שם פלשתינים תחת משטר צבאי של דיכוי וקולוניאליזם. תתעקש כאוות נפשך על העיקרון של "זו המדינה שלנו", אבל אל תהיה עיוור לעובדות - אנחנו לא יושבים שם, והשטחים האלה הם לא יותר מנטל בשבילנו, מלבד העובדה שעשויה לא לעניין אותך - שהפלשתינים סובלים מאוד מהחזקת אותם שטחים בידי ישראל.

המוסד

New member
מאור

א.תישעים ומשהו אחוז חיים תחת מימשל עצמי ולא צבאי ב.הנטל הוא הלחימה באש"ף שלולא הסכם אוסלו לא היה כמעט מורגש ג.הפשלתינים סובלים מאוד מעראפת ואש"ף אחרי הכיבוש רמת חייהם עלתה מאוד עד שאש"ף הגיע... מי שמדבר על עובדות...

רעות כ-ץ

New member
המוסד.

א. תשעים ומשהו אחוז (הרבה פחות למען האמת, אבל מי סופר) נמצאים תחת משטר כביכול עצמאי, כשישראל וצבאה הם אלה ששולטים בפועל בכל תחומי החיים של הפלסטינים: תנועת כלי רכב ואנשים ממקום למקום, מעבר תרופות ומזון חיוניים, אספקת מים, חשמל, גז ושאר משאבים ועוד ועוד. ב. לא הבנתי מה לא היה מורגש לולא הסכם אוסלו, אשמח אם תנסח מחדש את הטענה. ג. יכול מאוד להיות שהפלסטינים סובלים מערפאת ומאש"ף, ויכול אפילו להיות שפרקטית רמת חייהם עלתה מאז תחילת הכיבוש, אבל צריך לזכור שני דברים. אחד: גם אם רמת החיים בשטחים תרד בעקבות יצאת ישראל מהם, זה לא אומר שהפלסטינים מעדיפים שנהיה שם. בארץ, למשל, רמת החיים ירדה מאד אחרי הסתלקות המנדט הבריטי וישראל נכנסה לתקופה ארוכה של צנע, אבל זה לא אומר שמישהו רצה להחזיר לכאן את הבריטים (עד לתקופה האחרונה, כלומר). ושתיים: האינתיפאדה הראשונה, שפרצה בשנת 1987, החלה כהתקוממות עממית לכל דבר, ולכן אפשר להניח שהפלסטינים לא היו ממש מרוצים מהכיבוש ומהנוכחות הישראלית בשטחים, ולא חשו בעליה פלאית ברמת חייהם.

המוסד

New member
רעות.

א. למען האמת הרבה יותר אבל מי סופר (97אחוז בפעם האחרונה שבדקתי) ב.בקשר "לתרופות מים וחשמל", מקורם של אלו בישראל ומובן מאליו שישראל תשלוט בזה בדיוק כמו שארה"ב שולטת בסיוע לישראל, ואם נעשה טרור אנטי אמריקאי לא נקבל את הסיוע... ג.בקשר לאנגליה, אנגליה יכלה להציל מאות אלפי יהודים...אבל לא הצילה ככה שאולי אישית היא שיפרה את איכות החיים של היישוב אבל מנעה הצלה של מיליוני יהודים(אם את שואלת אותי עדיף לחיות בזבל ולהציל מיליון יהודים מאשר לחיות כמו מלך ולראות את בריטניה מונעת ממאות אלפי יהודים להגיע לארץ) ...דבר נוסף, היישוב לא רצה את אנגליה אבל ערביי יש"ע והרשות כן רוצים את "אנגליה" ד.בקשר לאניתפדה ה-1, החלה כהתקוממות נגד קיומנו לכל דבר, חבל שאת לא מבינה את זהף הם פשוט לא היו מרוצים מזה שיהודים יושבים על אדמת פלסטינה הקדושה (והכבושה)

רעות כ-ץ

New member
המוסד. חלק ב

א. טעות. מדובר על השטחים שאותם ישראל "החזירה" פורמלית לידי הפלסטינים, כלומר: עזה, יריחו, 80% מחברון ואחוזים שנויים במחלוקת בגדה. בשום אופן לא 97% מתוך כלל 22 האחוזים משטחי "ארץ ישראל", שנמצאים מעבר לקו הירוק. מיותר לציין שגם באזורים המצוינים לעיל, אין שלטון פלסטיני אלא למראית עין, כשישראל היא זו שמכתיבה את כל ההתרחשויות בפועל. ב. קודם כל, דיברתי על מעבר מצרכים, שירותים ותשתיות לרשות, בלי קשר למקור שממנו הם מגיעים. כלומר, ישראל שולטת גם במעבר של משלוח עצמאי או כזה שאינו מטעם ממשלת ישראל, לתוך שטחי הרשות. שנית, ישראל חוסמת מעבר של סחורות (שאין מקורן בממשלת ישראל, מן הסתם...), ושל שאר הדברים שצוינו לעיל, לא רק בין שטחי הרשות לבין שטחי ישראל, אלא גם בין שטחי הרשות לבין עצמם, בין עיר לעיר, כפר לכפר וכו´. מדובר בחנק שיטתי של החיים הסדירים (או שמא החיים בכלל) של התושבים הפלסטיניים, ולא במניעת הגשת סיוע ישראלי בעקבות טרוריזם, כפי שניסית להציג את זה. ג. שאלת התנהגותה של בריטניה במלחמת העולם השניה וההגירה שהיא אפשרה או לא אפשרה לשטחי א"י היא אמנם מרתקת, אבל לא ממש רלוונטית לדיון, שכן, להזכירך, המנדט הבריטי נכנס לתוקף בסוף מלה"ע הראשונה, הרבה לפני שמלה"ע השניה היתה באופק. הדיון הוא בשאלת רמת חייהם הכלכלית של יהודי א"י בעת שלטון המנדט. לגבי רצונם או אי רצונם של התושבים הפלסטינים בהמשך כיבושם, אני חושבת שניתן להם להכריע בסוגיה. ד. אם אתה כבר מתעקש להיכנס לדיון על נסיבות התפרצותה של האינתיפאדה הראשונה (ובלי להיכנס למטרותיה), אז כדאי שנזכור שהיא החלה מקץ עשרים שנים של כיבוש ושל ממשל צבאי, שבמהלכן סירבה הישות הפלסטינית להכיר בקיומה של מדינת ישראל. האינתיפאדה פרצה דווקא אחרי שערפאת הכיר רשמית בקיומה של מדינת ישראל (אם כי לא בזכותה המוסרית להתקיים), בישיבת האו"ם המיוחדת בשוויץ ב-1987, ואח"כ שוב ב-1988 בפורום של הליגה הערבית. בקיצור, עצם פריצת האינתיפאדה היא ההוכחה החותכת ביותר להכרתם של הפלסטינים במדינת ישראל. ה. הדס ו-ו זה ורד.

שחר להב

New member
השטחים שלא מוכנים לוותר עליהם...

לא רק העיניין שאנחנו לא יושבים בשטחים האלה, אלא יותר מזה... להזכירך ולידיעתך: עזה, שכם, ורמאללה, לא שלנו, ואין לנו, או לפחות לי, כל עיניין בהם. שיקחו אותם, וירקבו שם- יפרחו שם, לא אכפת לי. אתה לא רוצה לוותר?? איזה מזל... אתה לא זה שצריך לוותר.

המוסד

New member
לשחר החכם

על השטחים ההם כבר וויתרנו, אגב סתם לידע כללי, תזכיר לי למי היה עניין ב"אחוזת בית"

הכיבוש

הפלשתינאים אינם נלחמים נגד הכיבוש - כי אם למען השמדתה המוחלטת של מדינת ישראל וגירוש ( ואולי יותר נכון שחיטת ) תושביה היהודים . אם אנשי מרצ לא יבינו עובדא בסיסית זו - הם ימשיכו לגרום נזקים עצומים לעמם - ומעשיהם בגידה .

אה?!?!

האם לעם שלם רצון אחד??? תסתכל בארץ שלנו? האם כולם בעלי אותה אידאולוגיה??? אל תכליל, תחשוב...

המוסד

New member
בחייך

לעם בישראל או לפחות ברובו יש רצון לשמור על המדינה יהודית, ואילו אצל הערבים ביש"ע יש רצון (לפחות לרובם) להרוס את אותה מדינה, למזלנו ניתן לעקור שאיפה זו מרוב ערביי יש"ע ובשאר ניצטרך להלחם עד הסוף

gallup

New member
skarim be reshut

karata et ha skarim al ha tsorekh le piguim neged ezrakhim she neerkhu be reshut?? ele khad mashmaiim karov le 80%ken tomkhim tomkhim be piguim neged ezrakhim az takhshov ata ve al titalem tamid min ha metsiut ha tsorakhat

gallup

New member
ezraarel

ata shafui she nikhnas le beit kholim psychiatri ve menasse lerapot et kulam im mishpat amiti ,aval lo yail ki ha emet lo meanien otam

אלון גל

New member
אין דבר כזה יש"ע

ואם תמשיכו לדבר במושגים התמהוניים האלה לא תבוא עליכם ישועה ולגופו של עניין מי שמדבר על הפלשתינים בהכללה גסה הוא פרנואיד בחתימה על אוסלו רובם חגגו בפיגועים האחרונים רבים מהם צהלו נה המכנה המשותף? התנגדות לכיבוש

המוסד

New member
כנראה שפיספסת את המכנה המשותף...

באוסלו הם חגגו את תחילת תהליך השמדת ישראל, בפיגועים הם חוגגים את את ביצוע התהליך אגב התנגדות לכיבוש, ערביי יש"ע מעולם לא התנגדו לשום כיבוש, רק לקיומנו אנו, תצא מזה חבר תצא... ואתה עוד מדבר על תמהוניות

למעלה