סתם חשבתי לשתף אתכם...

נצר1

New member
סתם חשבתי לשתף אתכם...

ביום שישי הלכתי לראיון עבודה בפנימיה לילדים שסובלים מאוטיזם. במהלך הראיון שאלו אותי האם אני סובלת מאיזושהי אלרגיה שיכולה להשפיע על העבודה שלי. בדרך כלל על שאלה כזו אני עונה: לא, מה פתאום! כי אני לא מחשיבה את הצאליאק כאלרגיה והוא לא משהו שמפריע לי לעבוד. ובכל זאת, אני לא יודעת בדיוק למה, אמרתי למראיינת שיש לי צאליאק. חיוך נמרח לה מאוזן לאוזן, והיא אמרה בשלווה: יש לנו פה כמה וכמה ילדים על דיאטה נטולת גלוטן, וכשתתחילי לעבוד, תתני את המשמרות שלך למטבח, וידאגו לך לאוכל מתאים. הראיון המשיך כרגיל, והסתיים ב: נהיה בקשר עם התקבלת... איזה כיף יהיה לעבוד במקום שדואג לי לארוחות !!!
עכשיו נותר רק להחזיק אצבעות

Reznik

New member
בהצלחה, גם אני קיבלתי הודעה שהתקבלת

שהתקבלתי לעבודה היום

בהצלחה, אנחנו מכירים את הדיאטה הזו

גם לנו יש ילדון עם אוטיזם, ומאז שהוא על הדיאטה ללא גלוטן וקזאין (מוצרי חלב) מצבו משתפר. נשמח לשמוע, מה אתה חושב על העבודה והתנאים שם. בהצלחה

נצר1

New member
בבקשה תסבירו!!!!!!!!!!

יש לי המון נסיון בטיפול בילדים שסובלים מאוטיזם (ואני עובדת סוציאלית במקצועי), אבל אני לא מבינה את הקשר בין אוטיזם לגלוטן וקזאין
בפנימיה שבה אני הולכת לעבוד ישנם פשוט ילדים שסובלים גם מאוטיזם וגם מצאליאק ולכן הם צריכים דיאטה נטולת גלוטן. זה איננו חלק מהטיפול בהם!

זה לא מקרי שיש להם אוטיזם וצליאק

כי היתה להם כנראה רגישות קטנה שלא טופלה- עד שהפכה למחלה המלאה. רוב הילדים האוטיסטים, הם נפגעי חיסונים. לי אישית יש שניים כאלה- אך לשני שחששנו יותר, נתנו לנסיון רק אחד, ולכן הוא נפגע הרבה פחות. הסיפור של הגלוטן והקזאין, הם שמדובר בחלבונים גדולים שמערכת העיכול המחוררת שלהם, איננה מפרקת ואז הם יוצאים מדפנות המעי המחוררות, ישר אל זרם הדם, מבלי להתפרק, ומגיעות אל המוח ומשפיעות כמו חלבונים אחרים, על המערכת האופייטית, שיכוך כאב, פעילות של חשיבה ותכנון ועוד. הילד שלי, ללא הדיאטה, חטף מכות ו"פתח" את הברכיים וזב דם ולא כאב לו. מאז הדיאטה הוא נראה פחות מרחף ומסומם ומתקדם בלמידה טוב יותר. הפפטידים האלו מעורבים בהרבה תהליכים במוח ומעלים את הסיכוי שהגוף יפתח נגדם נוגדנים, כי הם מגיעים גם למקומות לא רצויים. כך נוצרים נוגדנים דרכם. אגב, המצב של מעי מחורר ודליף, אופייני למחלות נוספות, אך הוא נגרם באוטיזם בגלל נזקי כספית במערכת העיכול. הכספית מגיעה כחומר משמר בחיסונים, בשם תימרוסל. הטיפול באוטיזם, כולל גם פרוטוקול של דיאטות נוספות וטיפול ביו רפואי. פתחנו כאן בתפוז פורום מיוחד לכך. זה על קצה המזלג, הקשר לנושא. אגב, יש לא מעט גולשים מהפורום הביו רפואי, המבקרים כאן ולוקחים רעיונות למרשמים. תודה למי שהגיע עד כאן, תלמה.

shavririt

New member
ראי בפורום אוטיזם כאן.

אחת הדרכים בהן מנסים להתמודד אצל אוטיסטים, היא דיאטה נטולת גלוטן. יש משפחות רבות שמנסות ולעיתים נראות תוצאות חיוביות, גם אם אין צליאק.

והילדים משתפים פעולה?

אם לאחותי היו מגלים צליאק, אני לא רואה מצב שהיא אוכפת את הדיאטה, הילדה אכלנית כבדה וצרכנית פחמימות כבדה ביותר...

dandaa

New member
הבן שלי בהתחלה נעלב מאוד מהדיאטה

כי כל פעם שאמרו לו -אסור- הוא חשב שעשה משהו לא טוב ולכן אסור לו לאכול את המנה כמו כולם. היום הוא השומר הפאנטי כמעט מכולם, אם בטעות אני מוציאה חלב שלנו במקום שלו הוא נוזף בי, בבית הספר ובמועדונית הוא מתקן את כולם ובעקרון לא נוגע בשום דבר חדש אלא שואל - מותר לי-... הוא מאוד שמח כשעושים בשבילו אוכל עם תחליפים, השבוע עשיתי לו עוגת גבינה שיותר טעימה מהמקור, ונראית כל כך דומה לעוגה הרגילה שאני לא עושה את שתיהן ביחד....אז באטרף הוא גומר 5 פרוסות בבת אחת מרוב שהוא נהנה שהיא נראית כמו עוגה רגילה והאמת, היא טעימה יותר.... בעקרון הוא לא מפסיד הרבה, אנחנו כל הזמן על תחליפים לדברים האמיתיים שבחוץ , היצירתיות נשפכת מאיתנו וכשמתרגלים זה ממש קל. מישהו מעוניין במתכון?...

בטח אלו שלא אלרגים לחלב ישמחו

אני מניחה שעם ילד קטן יותר קל, אם כי אני לא רואה את אחותי מוותרת על בורקסים ופיתות גם בתור ילדה. מזל שאני הצליאקית ביננו ולא היא...

סביוני

New member
כןןןןן. מתכון....

ובהקשר השרשור, יש לי חברה שלא הצליחה להיכנס להיריון אלא רק לאחר הוצאת הגלוטן כליל מתפריטה. ואין לה צליאק. מדהים... לאחרונה, מכיוון שאני מעצב את גופי מחדש, אני אוכל פחות פחמימות, הארוחות קטנות יותר (לא לירידה במשקל, אלא להקל על עיצוב הגוף). יוצא שכמעט ולא יוצא לי לאכול לחם. מכיוון שזה הדרגתי אני לא מרגיש כל כך בפיתוי או בחיסרון. חייב להגיד שיש פה איזה היבט של שחרור קטן. עד עכשיו הייתי בלחץ תמידי מה יהיה עם לא יהיה לחם אחד במקרר ועוד שניים קפואים בפריזר, ותמיד מרדף אחר השמרית והקמח של מרמולייט וכו'. עכשיו כבר אין מתח כזה.

dandaa

New member
סביוני ופני בובה הינה המתכון (לא

דייאטתי): 4 ביצים מופרדות כוס סוכר 2 חבילות "קרם שמנת סויה" לא חלבי זאת גבינת סויה ממש דמוית גבינה 3 כפות קורנפלור כפית אבקת אפייה קצת תמצית וניל או סוכר וניל אם יש כף מיץ לימון וזהו. להקציף החלבון עם הסוכר, בקערה אחרת לערבב החלמונים עם גבינת הסויה, הקורנפלור וכפית אבקת אפיה, מיץ הלימון ואם רוצים אפשר צימוקים. למזג את שתי הקערות ביחד בעדינות (אפשר במערבל על מהירות הכי נמוכה) לשפוך לתבנית, לאפות 45 דקות בחום בינוני-גבוה (170 בתנור שלי ) להשאיר עוד רבע שעה בתנור. להגיש ולא לספר שלא חלבי לאורחים... דנדה

את פשוט מלכה ../images/Emo47.gif

זאת עוגת גבינה שגם אני יכולה לאכול! איפה דניאלה? אני בטוחה שגם היא תשמח על קבלת מתכון לעוגה שווה שדומה לדבר האמיתי כדברייך! יש לאמא שלי פרוייקט לשבת...

נצר1

New member
נשמע לי יותר כמו צירוף מקרים...

לגבי חברה שלך. ואני מצטערת אבל אני בחורה מדעית, אני רוצה בבקשה קישור למאמר או כתבה בנושא שמסבירה מה הקשר בין גלוטן ואוטיזם, כי הוא נעלם מעיני... בעיני זה הכל צירופי מקרים, גם פריון וגם אוטיזם.מצטערת.

לא יודעת לגבי אוטיזם

אבל לגבי צליאק זה ידוע שמי שלא מקפידה על דיאטה סביר שתיתקל בבעיות פוריות. יכול להיות שהידידה של סביוני היא צליאקית גבולית כמוני, שבדיקות הדם לא הראו צליאק אבל לפי תופעות הלוואי והשיפור המשמעותי בדיאטה הרופא אמר שזה כנראה צליאק (או כדבריו - "עדיף תמיד להקשיב לגוף שמדייק תמיד ולא למעבדה שלפעמים מפספסת").

dandaa

New member
אם תעשה לרגע - נצר - חיפוש בגוגל

על דיאטת CFGF ללא גלוטן וללא קזאין - ואוטיזם, ביחוד באנגלית AUTISM GFCF תמצא כל כך הרבה קישורים , סיפורים, מאמרים, ביחוד של גב' סרוסי קרן בארה"ב (נשמעת קצת ישראלית בשם לא?), פשוט זה לא יכול להיות מקרי כל כך הרבה הורים שמדווחים על שיפור עצום עם הורדת החלב והגלוטן מהתפריט של הילד/ה האוטיסט/ית. אני מסכימה גם שלא עם כל אחד זה מצליח. עם הבן שלי זה הצליח בבירור - הוא קפץ כמה דרגות למעלה עם התחלת הדיאטה, המודעות, העירנות, ההתנהגות, והתפיסה הקוגניטיבית שלו השתפרו מאוד מאוד וזה היה אובייקטיבי כי הרבה העירו לנו בלי שידעו מה אנחנו עושים.

כל הכבוד ובהצלחה ../images/Emo20.gif

גם אני מחפשת עבודה כרגע (אבל זמנית), כנראה במלצרות, כשהכיוון הוא מסעדת סושי - שם אני לא אצטרך להתייסר בלהגיש לאנשים אוכל שווה שאסור לי לגעת בו (כבר הגשתי בעבר פסטות ומאפים...)

למעלה