סתם הערה...

ענבאך

New member
אבל למה לצעוק?../images/Emo4.gif

גמני לא ידעתי מה זה, כי אין שיעורי יהדות בבית ספר [לא שאני מתלוננת..]

סליחה

ושוב אני מתנצל! לא הסברתי את עצמי ברור. ואני חושב שצריך קצת רקע ליהדות, זה לא דבר מזיק!

ענבאך

New member
כמו שצריך רקע לכל דבר אחר,

אני מניחה. אני מצטערת לפעמים שאני לא מבינה בכל זה, כי אני שונאת לא לדעת, לעומת זאת, כשלימדו אותנו את התנך בצורה דתית זה די הרתיע אותי וחבל

ענבאך

New member
מבחינת כל האמירות ששם,

מאוד קשה לי עם הרבה דברים שנאמרים שם. יש לי רתיעה קשה מאוד מדת, ובעיקר מהיהדות, ויש שם חלקים שזה ממש בולט, ואי אפשר להתייחס לזה כאל סתם סיפור [כי אף אחד לא יאהב אם אני אגיד שהתנך זה ספרות ולא רק דת]. לא יודעת איך להסביר, עם המורה הקודמת שלי הייתה הרגשה קצת שהיא מלמדת אותנו ומנסה לשכנע אותנו במשהו. בכלל אני חושבת שזה צריך להיות מקצוע בחירה בתיכון, אבל מן הסתם לא יקשיבו לי, הא?

תראי,יש משהו בדברייך...

נכון,שאולי יש שם דברים קשים. אבל אני למשל לקחתי את זה בצורה של ספרות וכך גם ראיתי דברים על הדת. וזה לא כ"כ הרתיע אותי, כי יש בחירה חופשית בדת,ואת לא חייבת לקבל עלייך משהו שלא נראה לך. אגב! ואני חושב שחייב ללמד את התנ"ך,כי זה קשור לדת שלך ושל כולנו. תחשבי לרגע! הקוראן-הערבים לומדים אותו,גם את מי שזה מרתיע. למה?! כי הם חייבים לדעת את הדת שלהם. אז למה שגם אנחנו לא נדע דברים שקרו על הדת שלנו?

the ror

New member
תיקון- גמרא זה פירושים על המשנה.

ומשנה זה בגדול התורה שבעל פה שנכתבה בעקבות חורבן בית המקדש. תלמוד שהוזכר זה ביטוי לטקסט שמכיל גם את המשנה וגם את הגמרא. ובקשר לסוהרסנים אם היא היתה רוצה לקחת את הרעיון של השדים אני חושב שהוא מופיע גם בנצרות ולכן סביר יותר להניח שהיא תיקח אותו משם מאשר מהיהדות...

לפי הגמרא והיהדות

אין כיום שדים בארץ.. כולם גורשו ע"י חכמים לפני מאות שנים יש עוד משהו מעניין (זה גם לפי כמה גירסאות יהודיות) שלפני חוה הייתה אישה אחרת. קראו לה לילית..ובגלל שהיא הייתה מרדנית (לילית המרדנית ^^) חוה נוצרה מאדם. בגלל שלילית לא אכלה מפרי עץ הדעת היא נשארה אלמותית והרבה טוענים שיש לה גוף של אשה עד המותנים ומהמותניים מומטה רגליים של ינשוף :\ ברגע שבן מוציא זרע לבטלה הלילית לוקחת אותו ומחדירה אותו לעצמה, ככה נוצרת ההמשכיות שלה. לפעמים יוצאים זכרים והם מפתים נשים
סתם נקודה למחשבה XD

../images/Emo31.gif הסיפור המלא הוא...

אוך, כתבתי את זה בפוורם פעם ואין לי כוח לחפש אחרי זה, אז אני אתמצט (?) את מה שכתבתי שם... לילית היא השדה הראשונה שנוצרה ולכן כשהיא ראתה ביופיו של אדם - היא ניסתה להזדווג איתו, אך לא יכלה, משום שחוה הייתה "דבוקה" בצלעותיו של אדם וכשראתה את יופיה האלוהי של חוה - היא נסוגה לאחור ונמנעה יותר מלהתקרב לאדם. לאחר מכן - היא ניסתה להזדווג עם הכרובים, מלאכי-העל, אך ה' העניש אותה וסילק אותה למצולות הים. לאחר שאדם וחוה חטאו - ה' אישר לה לצאת ממצולות האוקיינוס והתחתן עם סמאל, מלך השדים ולהיפך למלכת השדים, אמם של כל השדים אשר נולדו ע"י זרע לבטלה שמוציא האדם. [זה מה שאתה אמרת] מאש ומעולם הייתה לילית כאויב ואורב להזדווגותם של בני-האדם, ולכן היא מנסה כל פעם להכשיל את הגבר שיוציא זרע לבטלה כדי שהם יעשו איתה ילדים. לפי הקבלה ישנו לחש אחד אשר מסוגל להרחיק אותה, ואני זוכר אותו בע"פ: "העטופה בקטיפה, האם כאן הינך? מותר. מותר. לא תכנסי ולא תצאי, לא משלך ולא מחלקך, שובי, שובי, הים רוגש, גליו אלייך קוראים, בחלק הקודש אני אחוז, בקדושת המלך נתעטפתי." אני זוכר שרציתי להזכיר פה משהו שגיא אמר לי,
אבל אני לא זוכר מה באתי להגיד... לא משנה, כשאזכר אכתוב אותו...
לילה טוב לכולם.

*את :]

כמו שאמרתי..יש כמה גרסאות לסיפור הזה. גם את מה שאמרת קראת איפשהוא

your avi

New member
הממ...

אני אישית למדתי יהדות, וכל מה שאני ידעתי (עד שקראתי את ההודעה שלך) על הגמרא שזה משהו שקשור ליהדות ושיש לזה שם מצחיק... יש אנשים שפשוט לא ממש מתלהבים מהדת, והידע הכללי שלהם לא נרחב בנושא- כי הם פשוט לא מתעניינים. אני מהאנשים האלו, אבל אני לא מזלזלת באלו שכן מתעניינים בדת... סתם רציתי להגיד. ויותר אני לא אגיד כלום, כי זה צריך ללכת לחברתי.

Rockamora

New member
גלית מופיע גם בנצרות..

אל תשכח שהברית החדשה והתנ"ך זה פחות או יותר אותו ספר.. את הברית החדשה פשוט ערכו בצורה אחרת.

rds15

New member
המ, לא.

הברית החדשה זה הסיפורים של ישו והתלמידים שלו. התנ"ך זה נחשב לברית הישנה בנצרות.

למה ללכת רחוק?

רוב הסיכויים שהיא לקחת את הרעיון לסוהרסנים מהנזגול שבשר האבעות.

באמת סביר להניח ש...

ההשראה שלה נבעה משרה"ט, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שהיא חי בעולם של שדים, אולי באמת היא לקחה את השראתה משם... נכון, לא מהצד היהודי שבו, אלא מהצד הנוצרי שבו.
לילה טוב...

למעלה