סתם הערה...

סתם הערה...

הי לכולם, אז אתמול אח שלי סיפר לי שבחלקים של הגמרא שמסופר על שדים כתוב שמתי שהם קרובים אליך אז מיד נהיה לך ולסביבה שלך קר וגם שהם משמיעים חירחורים כאלה...אז זה הזכיר לי תסוהרסנים חחח מוזר אהה? רולינג לקחה הרבה מושגים מהמיתולוגיות השונות אז אולי היא לקחה גם משלנו בלי ידיעתה(לא נראה לי שהיא יודעת גמרא...) אז ביי לכם!

ToryMaster

New member
היא אמרה מאיפה זה נובע

מתקופת דיכאון שהיא עברה, כל השדים האלה בעיני הם פשוט מטאפורות לדיכאון. הנזגול בשרה"ט, השדים שתיארת בגמרא, הסוהרסנים...

תראי

היא בטח שלא יודעת גמרא,אבל זה דבר נכון שבארצות אחרות יש אותם. ומזה היא לקחה את הרעיון של הסוהרסנים.

Artoo Detoo

New member
מה זה גמרא? ו...

רולינג מושפעת מהרבה אגדות, הרבה יצורים ורעיונות ליצורים הם מאגדות ומיתולוגיות. אפשר לקרוא על זה בספר ''העולמות הקסומים של הארי פוטר''. יש אפילו בקלפי הקוסמים המפורסמים בקטגורייה ענקים מפורסמים את גלית (גוליית), בערפדים מפורסמים יש את דרקולה ועוד מלא.

תשובה

גמרא זה תלמוד של העם היהודי מתקופת בית שני! ומסופר שם מנהגים והלכות ומעשיות שהיה בארץ ישראל. סלח לי על השאלה, לא למדת יהדות?! ובקשר לסוהרסנים: אני חושב שרולינג לקחה את הרעיון מהשדים שיש אותם היום בארצות אחרות(לא בישראל).

mjlk

New member
אני שואלת אותך../images/Emo118.gif

האם אתה למדת יהדות? עד כמה שזכור לי, אין שיעור כזה במערכת הלימודים. אין מה להאשים אותו (אם הוא חילוני) ולא יודע מה זה גמרא. זה רק עצוב, אבל לא אשמתו....

אוקיי,אני מתנצל

לא ידעתי שזה לא מופיע במערכת שלכם. כי חשבתי שזה דיי ברור לכולם (אני לא רוצה להשתמש בביטוי חילוני",כי כולנו אותו הדבר). אני למשל דתי שגם למדתי את זה. ובהחלט,אני מסכים איתך שזה לא אשמתו ולא אשמת אף אחד. אני מקווה שלפחות קיבלת קצת יידע על הגמרא.

mjlk

New member
אין בעיה ../images/Emo8.gif../images/Emo118.gif

אזמה../images/Emo35.gif ../images/Emo12.gif ../images/Emo4.gif

אני לא נוצרי, אך אני יודע ש"התנ"ך" שלהם הוא הברית החדשה... האם אני קורא אותה? האם אני לומד אותה? האם הביה"ס שלי מלמד אותה במע' הלימוד שלה? האם, בכלל, משרד החינוך מחייב ללמד אותו במע' החינוך? לא. אבל אני מכיר אותה מהעולם שסובב אותי, אני מסכים איתך, זה באמת עצוב שהוא לא מכיר מונחים כאלה, אבל בכ"ז, איפה אתה חי
בהתחלה חשבתי שהוא מתלוצץ כשהוא לא הבין מה זה גמרא...
[
] אגב... נכון, תלוי גם איפה הוא לומד, כי אצלנו לומדים שיעור[גמרא]שינה..
אוך, מה אני יעשה?! יש לו לחקים משעממים מוות...

2 Mיכל

New member
אוקיי, אז יש אנשים עם../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

ידע כללי נרחב בתחום הזה ויש כאלה שמבינים בנושאים אחרים. לא היה חכם יותר להסביר מאשר לשאול?

2 Mיכל

New member
כשכתבת את התגובה../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

הראשונה שלך עוד לא הגיבו לו.

../images/Emo45.gif זאת אפשרות טובה...

הרי זה מפורסם אצלם..
הם מכירים את זה..
במיוחד בנצרות...

אני לא חושב

שזה נמצא אצלם(הנוצרים). כי זה תלמוד רק של היהודים, זה לא כמו תורה! ושוב אני יאמר: שרולינג לקחה את הרעיון של הסוהרסנים, מהשדים שנמצאים בעולם!! ושוב לגמרא: כתוב שבזמנם,הרבנים גירשו את השדים מישראל. ואילו בשאר העולם,הם עוד נשארו.

the ror

New member
תתפלה כמה המון במשותף יש למקורות של

הנצרות ולמקורות של היהדות. לא ששתיהן מפרשות אותם אותו הדבר אבל שתי הדתות חשופות לתלמוד הנ"ל...

הנצרות העתיקה הכל מהיהדות

הנצרות התחילה המון אחרי היהדות. ודרך אגב- אני לא יודע איפה מדובר על שדים שנהיה קר. אבל- מסופר על אשמדאי מלך השדים שהתחכך בכותל והקיר נפל. וכל מיני סיפורים כאלה. בכל מקרה גם עוף החול מוזכר ביהדות. הוא קיבל פרס מהקב"ה (לא זוכר למה) והוא לא מת. אלא כל אלף שנה הוא נשרף וגודל בחזרה מהאפר!!! אני אחפש את המקורות ואגיד לכם אותם.

בקשר לעוף-חול ביהדות...

חיפוש בויקיפדיה הביא את התוצאה הבאה:
עוף החול ביהדות: על פי רש"י והמלבי"ם עוף זה נקרא חול. רש"י מפרש את הפסוק מספר איוב (כ"ט 18): "כחול ארבה ימים" כהתייחסות לעוף החול - "עוף ושמו חול ולא נקנסה (=נגזרה) עליו מיתה, שלא טעם מעץ הדעת ולבסוף אלף שנה מתחדש וחוזר לנערותו", במקום נוסף (בבלי, סנהדרין דף קח/ב) רש"י כותב ששמו של העוף "אורשינא - עוף ושמו חול בלשון המקרא, ואינו מת לעולם"
[וואו, אני מתחיל להאמין בזה
]
עוף החול בנצרות: בנצרות הפך עוף החול לסמל תחייתו של ישו הנוצרי, וכסמל לחיים אחרי המוות.

למעלה