סתם בקטנה..

סתם בקטנה..

היום הייתי בחזרות לאחת מהצגות "הילדים" של חנוכה.שש...אני לא רוצה בטעות להזכיר את שמה,אסור,לא? בכל מקרה,בחזרה היה גם מנהל ההפקה של "שיקגו",חיים סלע,חבר ותיק ויקר של אמא. צ'וטטנו קצת,בעיקר על שיקגו,במהלך השיחה בררתי אם צריך מישהו שיישטוף כלים בשיקגו..על כל פנים,אני רוצה להגיד לכם שההתרגשות באמת ניכרה על פניו.הוא אומר שזה משהו שטרם נראה,שזה יוצא ממש חו"ל. כמו כן,הוא טוען שמאיה דגן ה-ו-ר-ס-ת בתפקיד וולמה קלי.זוכרים את כל הוויכוחים בנידון?ואת הספקות? בקיצור,יוצא מדהים איזה קרנבל!!!

AyalaN

New member
מה שכולם אומרים.

למרות שאני הייתי חושבת שהיא מדהימה תמיד. אני זוכרת שדיברתי איתה על זה כשהתפרסם שהיא קיבלה את התפקיד.. וכמה היא התרגשה אז.

Nir5L

New member
כן..

אני גם שמעתי את קרן רמי וישראל ארסנט אומרים שזה הולך להיות טוב וקרן רמי כל הזמן אמרה שישראל מצויין בתפקיד שלו.. ושריטה הפכה את הדמות לטיפלה קומית אבל בצורה יפה ושהיא באמת מנסה להשקיע כדי שאנשים יצאו מהקטע של הטייפ קאסט ומחישוב שעשיתי היית בחזרות של "מאמא מיה" כי אם אני לא טועה חיים סלע מפיק בפועל ב"מאמא מיה" וגם אמא שלך בעצמה משחקת במופע הזה.. אגב.. יש לי את שיר הנושא במחשב..

Yentl

New member
נצל"ש מאמא מיה

אמרו לי בעבר שזה לא קשור ל"מאמא מיה" המקורי - המחזמר עם שירי אבבא. אז אם אפשר לשאול - על מה זה כן? עוד תהיה קטנה....האם בני אנדרסון וביורן אולוואוס יודעים על גניבת הזכויות הזו?

אני לא יודע בדיוק את הסיפור,

אבל זה משהו על אמהות,והשיר נושא ממש מקסים. ולגבי השאלה העוקצנית.זו ל-א גניבת זכויות.אין שום קשר למחזמר המקורי,פרט לשם,והשם מעוברת ומתאים לסיפור של המחזמר.

Yentl

New member
אה....סליחה, אבל

זו ממש גניבת זכויות - הרי השם הוא מה שמושך אנשים לבוא, וזהו שם מוכר של הצגה שרצה כבר חמש שנים בחו"ל, אז ברור שיהיו הרבה אנשים שיתבלבלו.ואני בטוחה שלמפיקים לא אכפת שיהיו כמה כאלה שיבואו ואז יתלהבו מההצגה בגלל ההצגה עצמה- אבל למה להטעות בשם? ובקשר לעיברות השם... מתי בפעם האחרונה שמעת מישהו ישראלי משתמש בביטוי מאמא מיה??זה ממש לא בעברית. זהו ביטוי איטלקי שחדר לשפה האנגלית, אבל זהו בהחלט לא שם מעוברת. עם כל האהבה והכבוד לאמא שלך, ויש הרבה, זה שהיא משתתפת במחזמר והעובדה שאולי בו יש שירים מקסימים לא אומר שהשם הזה הוא לא הטעיית הציבור וגניבת זכויות.

40גבי

New member
מסכים איתך , ויש עוד דוגמאות כאלה

בתקופת נוטר דאם דה פאריס היתה ( לפתע פתאום ) הצגה בארץ "הגיבן מנוטרדאם) , מציגים נדמה לי בקרוב את אלאדין רק לא ממש מדגישים שזו לא המוסיקה של אלן מנקין , ואפילו מלך האריות קיים במחוזותינו , כמובן ללא קשר להצגה בלונדון. הרי כששומעים את השם מאמה מיה מיד צצה השאלה " זה שירי להקת אבבא?". גבי

VAMPhantom

New member
אכן,איך שראיתי ת'שם גם, אבל...

אומנם, גם אני איך שראיתי ת'שם, ישר עלה במוחי ענין המחזמר ההוא. אבל, בינינו, איני יודע אם אכן יש קשר, בין הדימיון(הרב תרתי-משמע, יש לומר) ולגניבת זכויות. שמות עדיין לא נחשבים לשמירת-זכויות, מה שכן יש, זה לתוכן עצמו... שהרי אין כל שימוש בתוכן דומה
חשבתם לרגע, מה היה קורה אילו: היו קוראים למחזמר הזה: "ווא ווא ווי ווא" וכל התוכן שלו היה עיברות של תוכן המחזמר מאמא-מיה?
(או אפילו אם היו משאירים ת'שם וגם ת'תוכן, מבלי ציון שמות המקור?)

Nir5L

New member
אממ

אני ראיתי את הפוסטר של המחזמר ונדמה לי שכתוב שם "לא על אבבא, על אמא" .. משהו כזה בכל אופן שאני שמעתי לראשונה את השם גם חשבתי שזה המחזמר המקורי וממש התלהבתי אבל אחרי ששמעתי על מזה באמת ירדה לי ההתלהבות.. בנוגע לאלאדין.. לא הבנתי בדיוק מה הכוונה.. יש כזה מחזמר בחו"ל? בכל אופן, זו לא הפעם הראשונה שמעלים את אלאדין בארץ ולדעתי אין שום קשר.

40גבי

New member
עדיין על על הבמה

נדמה לי שדיסני מתכוונים להעלות את אלאדין על הבמה. אבל יש את הסרט ואת הדיסק עם המוסיקה המהממת של אלן מנקין. גבי

Nir5L

New member
רגע..

אני לא מבין את אומרת שאלאדין עולה עכשיו במקביל לגירסה החדשה של הסרט זה לא במקרה? כי אם כן זה ממש לא נכון... ההחלטה לעשות את אלאדין נעשתה מזמןןן ולא נראה לי שהם ידעו שיוצאת גירסה חדשה ובאמת דיסני מתכוונים לעלות אלאדין? זה יהיה מדהים! אגב מדהים.. אני יודע שאסור אבל אני ח-י-י-ב שתראו את התפאורה של אלאדין שיעלה בחנוכה זה לא ייאמן! יש סרטון הדמיה של התפאורה בעמוד של אלאדין באתר של ההפקה

למעלה