סתם בלי קשר

סתם בלי קשר

רציתי לספר לכם ככה בסוד שהפישפש שלי התחיל ללכת ממש לפני כמה רגעים השבוע בכלל היה אחלה שבוע שלשום קיבלתי מכתב מהעיריה ששחר עולה לכיתה א' בשנה הבאה למרות שהיא קצת קטנה בגיל ולמרות שהגננת בהתחלה לא רצתה להעלות אותה, אבל בסוף היא אמרה שהילדה בשלה שכלית ונפשית ומוכנה לכיתה א', התרגשתי וכאבה לי הבטן כאילו זה מחר
תומר קיבלה הזמנה להירשם לגן עירוני וניתאי כבר מקשקש כמה מילים וכמו שאמרתי, התחיל ללכת בקיצור, הילדים שלי גודלים לי מהרררררר

ר של ניב

New member
פנינה הילדים משגעים

כיף לראות אותם. הבנות ממש חמודות ומזל טוב לניתאי זה מאוד חמוד כשהם מתחילים ללכת הגמדים האלה.

סול33

New member
התייעצות פנינה

קודם מזל טוב. בתי בת חמש החודש. והגננת אומרת שחבל שהיא לא תעלה בשנה הבאה לכתה א. אני מפחדת. מה את אומרת

אין לך מה לפחד

אני דווקא הייתי בהתחלה בדעה של להשאיר אותה שנה בגן, מה איכפת לך? היא מרויחה עוד שנה מהילדות
אני כל החיים שלי תמיד הייתי הכי קטנה בכתה ובצבא כי נכנסתי מוקדם לכיתה א',,,, אז אני לא חושבת שזה כ"כ נורא אם היא תישאר

סול33

New member
נכון

הבעייה שלי שאני גם חושבת שהיא מפסידה שנה בילדות. אבל אני חושבת שלא תהיה לי ברירה כי הגננת אומרת חבל על הילדה . שתשאר בגן. זו הדעה שלה.

לסול אולי ,,,,,,,,,,,,,,,

בסד לסול לא תמיד כדי לשלוח מהר מאוד את הילד לבית הספר כי שם זה עולם אחר אין את חממה כמו בגן כמה שילד מוכן ובשל ליכנס לכיתה א לא קל תני לה עוד שנה ללמוד תמיד אפשר גם בעוד שנה ,מה שכן אולי להחליף לה גן כי זה יראה לה גננת אחרת ילדים אחרים זה יראה לה חדש ושונה כך אני גם עשיתי אם בני עליזה

סול33

New member
זה גם אפשרות

הילדה בעצמה רוצה. אני עדיין חושבת מה לעשות. תודה

לסול אחותי

בסד מינסיון של אחרים לא תמיד זה מוצלח לפעמים הילד מתלהב ומרוצה ורוצה אבל מגיעים רגעים של שבירה וקשה להם , נסי לקחת אותה לכיתה א לראות אך זה ודרך כך תוכלי יותר להיות בטוחה יותר במה שאת מחליטה עם הילדה בכול אופן בהצלחה וקני לה תיק אכי יפה וטוב ,עליזה

arem12

New member
מיתר נישארת

עוד שנה בגן כי אולי אני דפקתי לה כמה דברים לאחרונה... מאז שילדתי היא הפכה להיות ילדותית גם בבית וגם בגן,הגננת חושבת שעדיף שתישאר עוד שנה בגן... אני מרגישה אשמה בגלל זה(למרות שיש דברים שקשורים במום המולד שלה) אבל רע לי עם זה.

עציון

New member
והנה טיפ מאבא בעל נסיון!!!!!

את הבן שלנו השארנו שנה נוספת בגן וזאת בהצעתה של הגננת. אמנם קיבלנו את זה קצת קשה וכך הבן- כי חבריו המשיכו לכיתה א' ... היום, במבט אחורה, כאשר הבן בן 19 אני מודה לגננת שדחקה בנו לעשות זאת. הילד התבגר בזמנו ולא לפני...הילד יותר "מבושל". ולא קרה דבר רע כלשהו בדרכו מעלה מעלה ,אלא, רק דברים טובים. הצבא יקבל אותו גם בגיל זה ובשימחה....

יערולה

New member
נכון, אבל

אני מכירה כמה וכמה ילדים שהמוכנות הנפשית שלהם לא התאימה לכיתה א', והם תמיד "פיגרו" אחרי שאר הילדים, ולא רק בלימודים עצמם, אלא גם בחיי החברה מסביב שתמיד הם היו קטנים ולא התאימו או שהם פשוט היו "ילדים" לעומת הילדים האחרים. מקווה שהבנת את הכוונה. וגם היום שאותם ילדים-ילדות בכיתה ד' וה' עדיין מרגישים את ה"פיגור" הרגשי ולדעתי זה חבל. רצוי להתייעץ עם הגננת, עם היועצת של הגן ועם כל הגורמים האפשריים כדי להחליט אם הילדה מתאימה רגשית לגן, ולא רק מבחינה שכלית. כי סה"כ עוד שנה בגן, מה יכול להיות רע? הילדה בשלה גם שכלית וגם רגשית, וכל זה כאמור אם יחליטו שהיא לא מתאימה. אני אישית הייתי משאירה את הילדה עוד שנה בגן. יש לי בן שנולד באמצע דצמבר, ואני בטוחה שהוא ישאר עוד שנה בגן - פזוט בטוחה. אז תחשבי על זה מכל הכיוונים, גם שכלית וגם רגשית. בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

יערולה

New member
לדעתי עשית את הדבר הנכון עבור ביתך

ושוב לא מנסיון ולא מידע כלשהו בנושא אלא רק מתוך תחושת בטן והיכרות עם כמה ילדים שעברו מוקדם מדי. לא מזיקה עוד שנה בגן, הבשלות הרגשית הרבה יותר טובה והרבה יותר קל להם. שיהיה לכם בהצלחה בכל דרך שתבחרו

bertap

New member
לפנינה ולכל הפורום בוקר טוב

אין לכך מושג כמה מהר הילדים גדלים זה ניראה לי היום כאילו סגרתי עינים ופתחתי הם כבר מחוץ לבית מסודרים בבתיהם ,לכן שתהני כל רגע איתם ותנצרי אותם בליבך הזמן לא עומד מלכת שמחה בשמחתך ,ושיהיו לך רק ימי אושרממני ברטה

למעלה