סתם בא לי לשפוך...

yuli c

New member
סתם בא לי לשפוך...

האמת לא כ"כ יודעת מאיפה להתחיל אני במצב די רגיש ומבולבל אז אני מקווה שזה יצא ברור... לפני כמה ימים יצאתי מזוגיות של שנה וחודש שכללה מגורים משותפים, גרנו עד לפני 3 חודשים בביתו שהיה בשכירות עם שותף, לפני 3 חודשים נאלצנו כולל השותף לפנות את הבית כי בעל הבית רצה לשפץ וכמובן להעלות משמעותית את המחיר. בשבילי ובשביל בן זוגי זו היתה הזדמנות מצויינת לשכור דירה ביחד אחרי חיפושים מאוד לא קלים מצאנו דירה מקסימה באיזור שרצינו. בשבילי זה היה סוג של הגשמת חלום, לגור עם הבן זוג שאני אוהבת בבית שאני אוהבת אין יותר מושלם מזה. לצערי, מהר מאוד התברר לי שחלומות לחוד ומציאות לחוד, במשך החודשים עשיתי מאמצים רציניים מאוד למצוא עבודה כיתתי רגליים בכל העיר אך לשווא... גם בן זוגי נקלע לבעיות כלכליות רציניות בעסק העצמאי שלו... ואז למעשה גיליתי בן זוג שלא הכרתי, גילתי שהוא סובל מבעיות נפשיות רציניות שלא מאפשרות קיום קשר תקין ובריא, נוצרה דינמיקה בעייתית ששנינו מושכים אחד את השני למטה... עשיתי כל מאמץ בכדי להחזיק ולקיים את הקשר כי יש ביננו אהבה מאוד גדולה והקשר מאוד חשוב לי אך לצערי לפני כמה ימים קרתה תקרית מאוד לא נעימה שבה בעצם הבנתי שעם כל האהבה והרצון הטוב זה מעבר לכוחותיי וליכולותיי ונאלצתי לעזוב את הבית ולמעשה לסיים את הקשר. לאחר כמה ימים הוא התקשר אלי ואמר שהוא מבין שהוא בבעיה נפשית רצינית ושהוא מתכוון לעבור טיפול פסיכולוגי-פסיכיאטרי בכדי לפתור את בעיותיו, למעשה הוא ביקש ממני לחכות לו שהוא יטפל בעצמו ואז נוכל לחזור להיות ביחד. הוא אמר לי "הייתי הכי רוצה בעולם שתחזרי אלי עכשיו אבל אני יודע שאני לא בריא לך כרגע, בשלב הזה אני לא בריא לעצמי..." אמרתי לו שאני כרגע במצב ריגשי לא קל ובבילבול מאוד גדול כך שאני אצטרך לחשוב על זה אבל שבכל מקרה בלי קשר אלי הוא צריך לטפל בעצמו. המצב שלי לא קל... בלב אני אוהבת אותו ורוצה לחזור אליו כשיתאפשר... בראש אני לא בטוחה שזה הדבר הנכון לי... יש בי המון כעס, תסכול, מרמור ובעיקר אכזבה מאוד גדולה שקשה לי להשתחרר מזה... ואני יודעת שעם או בלי קשר אליו אני צריכה להשתחרר מזה... זהו, הייתי צריכה להוציא את זה... תודה על ההקשבה...

kmiki

New member
אולי יתמזל מזלך ותחזרו

אני לא יודעת אם מצבו הוא כזה ממנו ניתן להבריא, בל אולי עם הטיפול הנכון עוד תוכלו לחזור ולהיות ביחד, מקווה בשביל שניכם, היות ואת נשמעת נכונה לתת לו עזרה ותמיכה.

yuli c

New member
תודה...

מקווה שאוכל לתת לו עזרה ותמיכה... בשלב הזה לא בטוחה שמצבי מאפשר זאת...

chenby

New member
קודם כל קבלי חיבוק

יפה שהוא מודע לעצמו ומה הוא יכול כרגע ומה לא, ונשמע שהוא בהחלט רוצה וצריך לדאוג לעצמו. כרגע, תעשי כל מה שתוכלי על מנת להפנים שזה נגמר כדי שתוכלי להתאבל ולהתחזק ולהתגבר. מקסימום תהיה הפתעה נעימה ותחזרו במצב בוגר ובריא יותר, ומקסימום תכירי מישהו אחר שיתאים לך יותר... בכל מקרה אם תבחרי, את יכולה למצוא את עצמך במציאות מדהימה מה שלא יהיה, בעיקר כי כבר היית שם אז את יודעת שזה קיים. זה לא מובן מאליו ותוקירי את זה שהיית שם. ודווקא מכיוון שיש שם אהבה, הוא יודע שהוא במצב הקיים לא בריא לך. אז זה עצוב, ולא כיף, אבל יש לזה תכלית ומשמעות. אותה את תגלי בהמשך בדיעבד. אז קצת סבלנות והרבה חיזוקים. חג חירות שמח.

yuli c

New member
מסכימה עם דבריך...

אכן סבלנות זה לא הכי הצד החזק שלי אבל אני יודעת שיש מקרים שחייבים את הזמן והפרספקטיבה... תודה :)

chenby

New member
את יודעת מה גיליתי?

שגם אם אנחנו חושבים שאנחנו לא סבלניים, כשאין לנו ברירה, אז אין לנו ברירה. עכשיו העניין הוא שתמיד יש ברירה- כלומר - אנחנו סובלים כשאנחנו מאמינים למחשבות שלנו על המציאות. המציאות היא קרה ויבשה. אין לה טוב ורע- הטוב והרע זאת הפרשנות שלנו על המציאות - וממנה אנחנו או מאושרים או סובלים. לכן הסבלנות, היא די פיקטיבית. כי אם אנחנו מחכים למשהו, אנחנו ממילא מחכים לו - אז או שאנחנו מחכים לו בסבבה, או בבאסה.. אני מלמדת את עצמי כל הזמן להרגיש טוב עכשיו. גם כי אין רגע אחר, וגם כי אין רגע אחר. ואנחנו יכולים להרגיש טוב כשנמקד את תשומת הלב שלנו לדברים שמשמחים אותנו - האחיינים שלי תמיד מצחיקים אותי, מוסיקה תמיד עושה לי טוב, סרטים, חברים, משפחה.. חוגים קריירה, לצחוק.. כי כשאת צוחקת, או כי כשאת שמחה, לא באמת משנה הסיבה. התוצאה היא זו שמשנה. בכל מקרה עם הזמן זה יהיה הרבה יותק קל לשחרר את המחשבות או לתת להם פשוט להיות מבלי להצמד אליהם. (כל ה- מה צריך לקרות, מה לא צריך לקרות - מחשבות על עבר או עתיד- או בכלל על מציאות שהיא לא קיימת... או במילה אחת - טפל.) אחריות היא תמיד להתסכל לתוך הנסיבות ולשאול את עצמי - לאן אני רוצה להגיע ומה אני עומדת לעשות.

yuli c

New member
דברים יפים ונכונים כתבת...

מנסה ליישם, מקווה שאצליח תודה :)

לרנה

New member
אני חושבת שזה תלוי בפרטים מאד חשובים שלא

פירטת תלוי מה הבעיה הנפשית בה מדובר, ומה קרה באותה תקרית מאד לא נעימה אין אחידות בסוג הבעיות הנפשיות בפרוגנוזה (האם ניתן להחלים, מה דרוש להחלמה, כמה זמן לוקחת החלמה). תקרית לא נעימה בה הוא פרץ בבכי ואמר שככה הוא לא יכול לחיות, ועכשיו הוא מקבל טיפול לדכאון לא דומה לתקרית לא נעימה בה הוא היה אלים מאד כחלק מהפרעת אישיות מסוימת וכך לגבי כל אופציה אחרת. אשמח לתת שני סנט מנומקים יותר אם תרצי להרחיב בנוגע למה כוונתך ב"סובל מבעיות נפשיות רציניות שלא מאפשרות קיום קשר תקין ובריא". זה יכול להיות דברים שונים לגמרי.

yuli c

New member
אני יודעת ש...

לא פירטתי הרבה פשוט לא מרגישה לנכון לעשות זאת בפלטפורמה הזאת אם את מבינה... אם תרצי, אפרט לך הכל הפרטי.

snup

New member
אני קצת מופתע..

יותר נכון אני קצת מבולבל. הקשר ביני וביניך התנתק לפני שנה. גם אז דיברנו על אותו בחור. אני מבין שיש פה עניין של רגשות, אבל אני לא יודע אם לתמוך בכל מה שקורה לך או להיות חצוף ולומר דברים שיקלקלו את החלומות שלך. שלחתי לך מסר לפלאפון בתקווה שהמספר שיש לי עדיין המספר שלך, בגדול - אני חושב שהיגיע הזמן לתת עדיפות לרציונאליות מאשר לרגשות. זה קשה, אפילו קשה מאוד. אבל מההיכרות שלי איתך - מגיע לך יותר, היגיע הזמן שהעולם יחייך אלייך יותר. בקצת עזרה ממך זה אפשרי. כשהכרתי אותך היית מאוד עצמאית, גרת בבית משלך, עשית דברים שאהבת, מדוע שלא תנסי להשקיע בעצמך קצת?. את יודעת כמה הערצתי אותך, את הראש שלך ודרך ההתנהלות שלך בחיים. אשמח אם נדבר.

אייבורי

New member
חמוד

היא לא רוצה אותך ההודעה שלך - גובלת באיחצון ומיותרת ואם יש לך הודעה פרטית לשלוח לה תיבת המסרים שלה פנויה. ובטח לא כל גולשי האתר צריכים לדעת שפעם יצאתם.

yuli c

New member
חמוד,

סנופ הוא ידיד ותיק שלי, מעולם לא יצאנו בקטע רומנטי. וכן כבר דיברנו...

אייבורי

New member
טרוף ועניין

לצערך טרוף\בעיות נפשיות הן הצד השני של המטבע אנשים שבורים, פגועי נפש מכילים לרוב חשיבה לא שיגרתית דרמות גדולות ולאדם סקרן אין ספק שזה עניין רב. בסופו של יום, ההבדל בין גאונות לטרוף הוא דק וצר. לכל דבר בעולם יש מחיר, טיפול שלו בבעיות עלול אמנם לפתור אותם ומצד שני להרוס את העניין שיש לך בו. מאחר ואת לא מסוגלת לחיות איתו במצבו למרות האהבה הגדולה אני מאחל לך להחלים במהרה מהקשר ולמצוא חבר חדש.

yuli c

New member
../images/Emo26.gifאני רוצה להודות לכולם על...

העידוד והתמיגה כאן ובמסרים. לכל מי שלא הגבתי, לא שכחתי, התגובה תגיע... :) אני רוצה לשתף אתכם במשהו שכתבתי בבלוג קשור למצב, אולי תתחברו :)...

למעלה