סתם אוצה לשתף אתכם:

סתם אוצה לשתף אתכם:

היום השתתפתי בהשתלמות של מורי דרך בנווה צדק ותל אביב הקטנה. היה מרתק למרות שאני כבר מכיר ומדריך שם זה היה מרתק בזכות המדריך צפריר קורציה שהידע שלו הועבר אלינו באופן סיפורי ולא כהסטוריה יבשה. ועוד רוצה אני להמליץ לכם: בתום הסיור רציתי לבקר את משה גלזר אשר בית העסק שלו לא רחוק משם אבל הוא לא היה אז צעדתי ברגל לאורך שדרות רוטשילד מהרצל ועד הבימה. ואני רוצה להמליץ בחום לכל מי שלא צעד שם לאחרונה שיעשה כך,עבודת השימור של הבתים הישנים כל יפה שפשוט שווה.ואם במקרה באמתחת שלכם ספר של גוטמן או עגנון ,ככה לשבת על הספסל בשדרה ולקרוא אז כמו שהילדים אומרים=פיגוז. אילן

נמצק

New member
אילן ידידי על אמת וסיפור שמעת?

מספר חברי אלי שרון : אמת יצאה לשוטט בעיר, עירומה כביום היוולדה. בהיותה עירומה לא הזמין אותה אף אחד לשיחה על דא והא או לכוס תה. כל רואיה הפנו את גבם וברחו ממנה. היא היתה בודדה למדי, והרגישה חסרת ערך להחריד. יום אחד הצטלבו דרכיה עם סיפור, שהיה מוקף בקהל נלהב ומעריץ. סיפור היה לבוש בבגדים יפים וצבעוניים וסיפר סיפור אגדה. התקרבה אמת למקום, ואנשים ברחו, משאירים אותה ואת סיפור לבדם בכיכר העיר. החלה אמת לקונן: "איך זה שכולם מצטופפים סביבך להקשיב לסיפוריך? מה שלי יש לומר חשוב לא פחות ממה שלך יש לומר, אבל אנשים בורחים ממני כמו ממגפה!" ענה סיפור: "בשביל מישהי כל כך חכמה, את ממש טיפשה. תסתכלי על עצמך, עירומה כביום היוולדך! מובן שאף אחד לא רוצה לראות אותך! את חייבת להיטיב את מראייך. הנה, קחי כמה מבגדי. לכשיראו אותך האנשים לבושה בסיפור, תהפכי לשיחת העיר!" שמעה אמת לעצתו ועטתה על עצמה את בגדיו הנפלאים של סיפור. מאותו יום ואילך הולכים אמת וסיפור יד ביד. וכך, עד עצם היום הזה, כדי למצוא את האמת שלנו, עלינו לספר את סיפורנו. זה סוהסטוריה ופרטים הסטוריים הרי הם אמת.אבל כאשר מלבישים אותם במלבושי הסיפור הם נעשים בעלי חיים משלהם. ואתה יכול לחוש, לראות, ולהבין אותם. לפני זמן, הזדמן לי - ולעוד כמה חברים - לשמוע את מוקי צור מספר בבית הקברות של קבוצת כנרת.אז היו המצבות, והיו השמות, והתאריכים ידועים. אבל כשמוקי התחיל לספר - האנשים קרמו עור וגידים , יכלנו לראות אותם מתהלכים ומדברים. והלא רק סיפור יכול להחיות ארועים הסטוריים בצורה כה מושלמת. אגב. הנה אני. אני כאן. לא הלכתי.

שלום נמצק, חבל../images/Emo13.gif

שלא ידעתי את הסיפור הזה לפני שנה. העברתי כמה סדנאות למורות על הצורך לשנות את צורת העברת החומר הלימודי ולהפוך אותו לחויה אחרת, כאשר הן מלבישות את החומר הלימודי לסיפור, עם כל המאפיינים של סיפור אגדה או סיפור עם, כדי שהילדים ילמדו את האמת מולבשת בצבעים חיים ומושכים, כמה מורות התקשרו לאחר מכן לספר לי שלא רק לילדים הייתה חוויה חדשה, גם להן, היה כף להמציא סיפור לכל אמת, אמנם צריך להשקיע אבל זה מחזיר את ההשקעה.

הוא לא היה?. המרגל שחזר אל הקור...

אז להתראות בפעם הבאה. שם בשדרה מסעדת סושי מופלאה שם בשדרה מסעדת המבורגרים מאוד ידועה וטובה לך ידיד זכות הבחירה, לקינוח קפה ברד בקיוסק הנפלא אשר בלב השדרה, צעירים הפכו אותו למוסד של כדאי לראות, וכיך להיות. בעיר הלבנה תל אביב העיר ללא הפסקה. (ראה זאת ידידי, כהזמנה פתוחה... אפילו של עד עוד של שנה.)

נמצק

New member
יא אללה, תראה בן אדם

מה איכפת לו להזמין? הוא בין כה וכה לא יהיה שם לארח אותך. איזה מין בן אדם זה....................

הומינר

New member
בענין האמת העירומה

לפני ארבע שנים בערך החלטנו רעייתי ואני לרכוש מכונית חדשה, ומאחר ואת המכונית הישנה מכרנו, הרי שנסענו ברכבת מבנימינה לתל אביב, ובתחנת הרכבת לקחנו מונית אשר תסיע אותנו לסוכנות הרכב לובינסקי, אשר מהם רכשנו את המכונית החדשה, דרך אגב, זה שנתיים שאנו רוצים למכור מכונית זו ואף אחד אינו מתעניין אפילו, נחזור לענינינו, המונית מתחילה לנסוע, ונעצרת, ממתינים משום שיש חבילה חשודה והמשטרה חוסמת את התנועה, נהג המונית האדיב כיבה את המונה, ואנו ממתינים, נחמד הנהג ומרבה שיחה, והוא מספר סיפור שלדבריו קרה לו אישית, או שכן או שלא, באחד הלילות והוא נוסע על האיילון, השעה כבר לאחר חצות, והנה גברת מניפה יד לעצור מונית, והוא נעצר לידה, והגברת כמו בסיפור שלנו, על האמת, עירומה כביום הולדתה, נכנסת ואומרת לי כך אומר הנהג, להיכן לנסוע, ואני נוסע ומביט בכביש ומביט בגברת, ואז פונה אלי הגברת, בתרעומת, מה אתה מביט בי ככה, לא ראית מימך אישה עירומה, ואז אני עונה לה, כך אומר הנהג, אישה עירומה ראיתי גם ראיתי, אני פשוט תוהה, מהיכן תוציאי לי את דמי הנסיעה. אז אם יש לכם מישהוא שרוצה לקנות מכונית טובה מדגם ציטרואן תשלחו אותו אלי.

צפריר נחשב ובצדק

אחד ממורי הדרך הטובים ביותר כיום, משום שהוא יודע לספר סיפור. יש בהחלט תחושה שאנשים מעדיפים לטייל עם סיפור טוב יותר מאשר עם עובדות מדויקות ומפורטות. לדעתי - בצדק

למעלה