סתירות בין מסמכים

napo9

New member
סתירות בין מסמכים

שלום לכולם,
יש ברשותי מספר רשומות של אותם אנשים ויש הרבה סתירות רבות בין המסמכים.
איך מחליטים מה נכון?

לדוגמא: בתעודת לידה של סבא של סבא שלי כתוב שאמא שלו היא חיה אסתר. בתעודת נישואים כתוב חיה שרה לבית קלופמן. בתעודת פטירה שלה כתוב חיה אסתר לבית קליימן.

אז חיה שרה או חיה אסתר? קליימן או קלופמן?

יש לי עוד רשומות עם הפרשי שנים של יותר מעשור!!!

אני מצרף כדוגמה את המסמכים שהזכרתי

soring

New member
למרבה הצער ישנן טעויות במסמכים

זה נובע מכך שההורים או הקרובים המידיים לא תמיד היו המצהירים, אלא אנשים אחרים.
לפעמים במאה ה19 היהודים לא דברו את שפת המקום, והפקיד לא בדיוק הבין אותם.
הם לא ידעו לקרוא ולכתוב בשפת המקום ולכן לא קראו את התעודות כאשר נרשמו.
לא בטוח אגב בכלל שאת התעודות רשמו כאשר המצהירים היו נוכחים.
תעודות פטירה הן הפחות בטוחות מכיוון שמישהו צריך לזכור פרטים שקרו לפני הרבה שנים.
רק על ידי מעבר על סדרה של תעודות רלוונטיות ניתן ליישב את הסתירה, לפעמים גם זה לא.

זה תעודת פתירה 28/01/1890 של

ABRAM-BEREK NAPARSTEK. בן 70
בסוף כתוב שהוא השיר כי אלמנה את אשתו HAYA-ESTERA מבית KLAMAN

napo9

New member
תודה על התרגום. אבל

תודה על התרגום. זאת הבעיה שלי בתעודת פטירה של אברם ברק כתוב שאישתו חיה אסתר לבית קלמן ובתעודת נישואים של יוחנן בנו(שתי הודעות למעלה) כתוב שאימו היא חיה שרה לבית קלופמן.

עוד בעיה עם תעודת הפטירה היא שכתוב שאברם נפטר בגיל שבעים. זה אומר שהוא נולד ב 1820 אבל תעודת הלידה שלו היא מ 1829. מצד שני גם לפי תעודת הלידה של יוחנן, אברם נולד ב1819.

אני לא ידעת פולנית

אבל יכול להיות שרישום לידה שלו היה כמה שנים אחרי לידה.לפי נסיון שלי יש הרבה מקרים כאלה. תעודת לידה של אברהם ברק בפולנית או ברוסית? עם ברוסית אני יכולה לבדוק מתי בדיוק הוא נולד.

napo9

New member
תודה על התרגום. אבל

תודה על התרגום. זאת הבעיה שלי בתעודת פטירה של אברם ברק כתוב שאישתו חיה אסתר לבית קלמן ובתעודת נישואים של יוחנן בנו(שתי הודעות למעלה) כתוב שאימו היא חיה שרה לבית קלופמן.

עוד בעיה עם תעודת הפטירה היא שכתוב שאברם נפטר בגיל שבעים. זה אומר שהוא נולד ב 1820 אבל תעודת הלידה שלו היא מ 1829. מצד שני גם לפי תעודת הלידה של יוחנן, אברם נולד ב1819.

עופרמנ9

New member
אפשרויות

א. יתכן שהיה נשוי לשתי נשים (לא במקביל).
ב. הגיל בתעודת הפטירה הרבה פעמים מעוגל, או כי למצהירים לא היה ממש אכפת, או כי הם באמת לא ידעו במדויק.

עופר

napo9

New member
תודה על הרעיונות

אפשרות א. לא הגיונית כי השם בתעודת לידה היה חיה אסתר לאחר מכן, בתעודת נישואין חיה שרה ובתעודת פטירה, שוב חיה אסתר.
ההגיון אומר שהשם האמיתי היה חיה אסתר כי יש לי הרבה חיה אסתר בעץ המשפחתי ולא חיה שרה.

בקשר לשם משפחה, לדעתי זה קלופמן כי בתעודת הפטירה שלה כתוב שההורים שלה היו דון ודינה.
יש באותה עיירה תעודת לידה של חיה אסתר קלופמן ושם ההורים דניאל ודינה. מבחינת השנים זה מתאים פחות או יותר, אז כרגע ההנחה שלי היא שהשם האמיתי הוא קלופמן.

זאת סתירה שלדעתי פתרתי אבל יש עוד המון כאלה במסמכים....

תודה רבה לכולם בכל אופן, עזרתם לי מאוד.

למעלה