סתימת פיות

דובי123

New member
../images/Emo104.gif ../images/Emo104.gif

הפורום התמלא
וזה העיקר

הבהרה

מתפקידה של מנהלת הפורום להסיר כל הודעה העוברת על החוק, ובכלל זה הודעה המביאה תכנים ללא אישור מאתר אחר. מנהלת הפורום אף הגדילה עשות ובדקה את הנושא בצורה קפדנית, ורק לאחר שלא היה כל ספק כי הובאו כאן תכנים מאתר שלא נתן אישור לכך, הסירה את ההודעה. ההתייחסות כאילו מנהלת הפורום פועלת מתוך מניעים אישיים אינה מבוססת על המציאות, ולא מובנת כלל בהקשר הזה. ההתייחסות למנהלת כאל "פנאטית" בוודאי שאינה במקומה, ולא נאפשר התבטאויות דומות או מקבילות. בברכת חג שמח, הנהלת הפורומים

ציפי ג

New member
ותשובה לשאלה ../images/Emo104.gif

"מה ההבדל בין הפניה למאמר לבין העתקת המאמר תוך ציון שם הכותב? הרי הדבר נעשה להקלת הקריאה!" ההבדל בין הפניה לבין ציטוט הוא זה, לדעתי: בהפניה לאתר כלכלי נחשף הקורא לפרסומת שמפרסם האתר הכלכלי , וממנו בא לחמו של אותו אתר. בכך שאתה מצטט ולא מפנה, אתה למעשה מפחית את מספר הגולשים הנכנסים לאתר, וגורע מהסטטיסטיקה שיש לבעל האתר, סטטיסטיקה המהווה כלי לקבלת פרסומות. כאשר אתה מפנה לאתר לא כלכלי כמו אתר של ממשלת ישראל, אין אכן אינטרס כלכלי לבעל האתר, אבל יתכן, ויש להם אינטרס שאנשים יכנסו ויראו את כל האתר שלהם ולא רק את המאמר אותו אתה מצטט. זכות יוצרים אינה מוגנת רק אם לבעל הזכות יש אינטרס. היא מוגנת היות והחוק בחר להגן עליה. העובדה שכדי לקרוא את דבריו של מאן דהוא עלי להוציא מכיסי כסף, או לחילופין לבקש את הסכמתו, אינה תלויה ברציונל הכלכלי העומד מאחורי הדרישה ואינה תלויה בכמה טורח יש בדבר לצרכן. ד"א התביעה של יואב יצחק נגד רוטר מתנהלת בדיוק בשאלה האם הצבת הפניה לא מהווה הפרה של חוק זכויות יוצרים. נראה לי, שעם השימוש במדיום של אינטרנט, תוך ידיעה שניתן להפנות אליך, מהווה הסכמה לשימוש כזה, אבל לא להעתקה. מועדים לשמחה וחג שמח

סליחה למתלונן על "נקם בו" ותודה למנ

באמת! מה זה פה- גן גנון? אנחנו ילדים מופרעים? לא אהבת שהורידו הודעות ותשובות ביניהן גם ביקורת שלך, ופנית להנהלת הפורומים ונזפו במנהל הפורום? - שמחת זקנתי! - גירדת את השלג ד´אשתקד- שירד בספרד. גם אם אזכור באיזה תאריכים קרו הדברים, או אכנס להפניות שהמנהלת הביאה בתגובה- מה יוצא מזה לך או לי? אם אתה עדיין מתלונן(כנראה לי- חיובי)כאן, סימן שלא כל הודעותיך נמחקות, והדיון בך והצורך בהודעתך זו - חשובים, ותוכל כרצונך להמשיך להגיב על שונות בפורום הזה. רצונך להמשיך כאן - רשמתי לעצמי. תודה למנהל הפורום שענתה למתלונן, ותודה שהעבירה הדיון - לפס יצור משפטי- דיון בנושא אינטרנט, משפט וההבדל המשפטי בין איסור פרסום ושמירת זכויות יוצרים. לדעתי- עצם תלונתו של כל מתלונן סביר(עפ"י "מבחן בוזגלו")לא היה מבין כך את מחיקת קבוצת הודעות ותגובות. מתנצל בשמו. נכון שקיים הבדל משמעותי - והיבט כלכלי ברור - בשונות בין הודעה בפורום- שמעתיקה מאמר מעיתון אינטרנטי- להפניה אליו. אך שאלתי כרגע, משהועמדתי על כך: מהי הפסיקה/הקביעה החוקית- לגבי הדברים האמורים? האם ישנו כבר תקדים משפטי או חוק/תקנה בעניין?

איפה ההודעה האחרונה

של עו"ד פנדריך? מה זו הסלקציה הזו? זאת סתימת פיות אמיתית. ציפורה,,,, את גבוה מדי על הענף, את תפלי משם.

על איזו הודעה את מדברת? ../images/Emo104.gif

מיום 1.4.02 לא נמחקו הודעות בפורום, לא על ידי ולא ע"י הנהלת הפורומים, וכל הודעותיו של עו"ד פנדריך שוכנות במקומן בשלום.

אנסה בהודעה אחת לסכם את הנושא

1. ראשית אדקדק ואגיד שנדרשת הפניה לאתר הכללי ולא לדף או מאמר מסויים, ועל כך מתנהל משפט יצחק נגד רוטר. גם לי קרה אישית שהקמתי אתר וביקשתי ממישהו אחר לשים קישור לאתר שלי. אותו מישהו "התחכם" ושם קישור לדף פנימי באתר שהקמתי, והדבר גרם לי כעס. לא, לא תבעתי אותו אלא כתבתי לו את זה בפורום, ואז הגיעו "צדיקים" שטענו כי הודעתי לא היתה יאה לפורום והייתי צריך להסדיר איתו את העניין אישית. לו היה מותר לפגוע בי בראש חוצות, ואני הייתי צריך לשתות דלי מים ולא להגיב בפורום? 2. שנית, עו"ד פנדריך נמצא במצב טוב יחסית, כי בכל זאת קוראים ומגיבים להודעותיו, בניגוד לשני מנהלי פורומים שהחליטו למחוק הודעות לאחר שהגיעו למסקנה שכותב ההודעות אינו רשאי לשלוח הודעות בפורום. מיותר לומר שאותו כותב הודעות מעולם לא העלה וירוס כלשהו לפורום, ומעולם לא כתב מילה אחת בלתי חוקית בכל הודעותיו. בקישורים למטה מובאות התוצאות למעשיו של אחד משני מנהלי הפורומים. מנהל הפורום השני, נכון לעתה, טרם נקלע לתסבוכת. 3. את ורד הגליל אני חושב שאני מכיר מפורום אחר. באותו פורום נמצא כותב שמדי פעם עונה בגסות רוח לכותבי הפורום, וכבר סולק פעם אחת מהפורום. דעותי שונות מהותית מדעותיה של מנהלת הפורום כאן, ועדיין אני חושב שניהולה עדיף על פני התבטאויותיו של אותו אחד עימו נאלצת ורד הגליל לשהות בפורום ההוא.

שלום בית ../images/Emo104.gif

הלו הלו לכולם איפה הפרופורציות ?????. לא חסרים לנו פיצוצים על הראש ? כל כך נעים להכנס , לקבל עזרה, ואפילו לקרוא ולהתרשם מסוגיות שאחרים מעלים ........ אז עזבו הוויכוחים , או סגרו אותם באופן פרטי בטוח שאינכם צריכים גישור !!!!!! חג שמח ושקט לכולנו

אין דבר מעצבן יותר

שמביאים קישור לכתבה מעניינת, בפורום חוק ומשפט, לתועלת הגולשים והקוראים ומוחקים אותה, בגלל סיבות שמעולם לא שמעתי עליהם בחמש שנות שימוש באינטרנט. וזה יותר מרגיז ומרתיח כאשר יש סיבה רצינית להאמין שזה נעשה על בסיס יחס אישי עוין, ולא מעניינו של ענין. גם אם יגידו לי אחרת, ההודעה שלי טופלה לא נכון, בסיבה שלא נראית לי נכונה.

פעם נוספת

העיתונאי יואב יצחק תובע את נועם רוטר (שאין לי ספק כי שמעת עליו) בגלל שהביא קישור לכתבה מעניינת באתר של יואב יצחק. כן, גם שם יש "מטענים אישיים" ו"יחס אישי עוין". זה מוריד משהו מהעבירה? ואני שמונה שנים באינטרנט. אז שלי יותר ארוך משלך או מה? ואם טרם הסברתי את עצמי - לעומת מנהלי פורומים אחרים, ניהול הפורום כאן עדיין עומד בקנה מידה סביר.

ועכשיו ראיתי את המסר

ד"ש לבית"ר, שפוי, בובי וכל החברה (אני יודע שבובי אינו זמין עכשיו. במוצאי החג).

למעלה