סתימה שלא נפתחת

אפרושית

New member
סתימה שלא נפתחת

שלום בנות אני מניקה שנה , במשך השנה היו לי סתימות לא מעטות שנפתחו לבד אחרי מקלחת והנקה תוך יומיומיים. בשבת נהייתה שוב סתימה , אך הפעם עלה גם החום כל הגוף כאב, צמרמורות חולשה-הרגשה נוראית. לקחתי נורופן ולמחרת הרגשתי טוב יותר , יום שני כבר הרגשתי מצוין והיום גם. יש לציין שעשיתי הכול : חימום, מקלחות, אמבטיות, הנקות עם הסנטר לסתימה,שאיבות- בחיי הכול. ולבעיות : -יש עדיין צינורית גדושה , אני מרגישה איפה היא מתחילה ונכנסת פנימה לעומק השד , כמה זמן יכולה להיות צינורית סתומה ? האם זה עושה נזק ? אולי היא כבר לא תיפתח ? -מהשד הזה כמעט כבר לא יוצא חלב לא יודעת אם בגלל שסתום או בגלל הטראומה שעבר, והתינוק שלי שבן שנה אומנם יונק עוד המון ופשוט נשאר רעב וגם עושה פחות פיפי. אני נורא בלחץ ולא יודעת מה עוד אפשר לעשות אודה על עצות או תובנות

מינימי2

New member
נשמע כמו דלקת

אך את כותבת שהחום כבר ירד.... לא יודעת אבל הייתי הולכת לרופא לבדוק אם יש צורך בטיפול אנטיביוטי. בנתיים המשיכי בעיסויים עמוקים לשד, נסי ממש לפורר את הצינורית הבולטת בעזרת האצבעות. זה מאוד כואב אבל יעיל
וודאי שהיא תיפתח. צינורית חסומה אמורה להיפתח תוך יומיים שלושה, אם לא תיפתח הייתי פונה בכל אופן לרופא או ליועצת הנקה. מצרפת לך פרוטוקול חדש שפירסמה כאן אסתר לעניין החסימות http://img2.tapuz.co.il/forums/1_99381215.doc בהצלחה

2artishock

New member
גם אני עם דלקת

היי! לי גם יש סתימות חוזרות והפעם יש לי דלקת אבל את חייבת לקבל אנטיביוטיקה או לפחות ללכת לרופא שיבדוק, זה יכול להתפתח למצבים לא טובים כמו ניתוחים אבצס וכאלה ונראה לי שאם נראה לך שהוא לא אוכל אולי תתני לו משהו בתוספת, חלב שאוב או משהו. מה עם הצד השני? ותגידי, אך החזקת מעמד שנה עם סתימות? אני כבר לא יודעת מה לעשות , 5 סתימות בחודשיים... שיהיה לך המון בהצלחה תהיי בריאה ואל תזניחי את זה תלכי לבדוק!

מינימי2

New member
סתימות

סתימות שחוזרות על עצמן עלולות להיגרם כתוצאה מתפיסה לא נכונה של השד ע"י התינוק או כתוצאה מגורמים אחרים שכדאי לנסות לזהות אותם - חזיה עם ברזלים שלוחצת מדי, בגד צמוד מאוד, שינה על הבטן כך שמופעל לחץ על השדיים.... אם הבעיה היא תפיסה לא נכונה של השד ע"יהתינוק כדאי לפנות ליועצת הנקה שתאבחן ותסייע לפתור. לגבי הוספת חלב שאוב... כמובן שעדיף להניק הן מהשד שבו צינורית חסומה (סך הכל בכל שד יש מספר צינוריות, כך שסביר להניח שגם אם זרם החלב מהשד הזה נחלש הוא בכל זאת מספק לתינוק חלב), וכמובן להמשיך להניק מהשד הרגיל. דוקא יניקת התינוק לעיתים קרובות יותר מהשד שבו צינורית חסומה רצויה מאוד, כיון שהיניקה שלו תעזור לשחרר את החסימה. שאיבה עלולה להחמיר את הבעיה עקב ריקון פחות טוב של השד.

אפרושית

New member
מרגיזות הסתימות החוזרות מאוד

בעיקר שאת הבכור שלי הנקתי שנתיים וחצי בלי אף סתימה. יש לך מושג לאיזה רופא ללכת ? אם את בהתחלה וגם אם לא שווה לך אולי ללכת ליועצת ל-5 בחדשיים עוד לא הגעתי. תוספת כרגע לא נראה לי שצריך לרוב אני בלחץ פולני יותר ממה שבאמת צריך

two suggestions

You should see dr |Leibovitch to see why you keep getting plugged ducts. It could be becuase you are not positioning the baby correctly on the breast, and that can be fixed. sEcond, try this potato protocol, which I got from a yoetset hanaka in Toronto. Third, if you have more than 38.5 fever for more than 24 hours, you HAVE to go to a doctor and start taking antibiotic.​

אפרושית

New member
תודה לכולכן על התשובות

כללית אני מרגישה ממש טוב, בלי חום או סימנים אדומים על השד, המקום עצמו עדיין רגיש ויש טיפה נוקשות אבל הרבה פחות. יכול להיות שהאזור מתאושש ? יש עדיין מעט חלב והתינוק קצת שבת לי ולא הסכים לינוק , אבל ינק כנראה מספיק כדי לא להתייבש (כולל מעט מים). האמת שאין לי מושג לאיזה רופא אני צריכה ללכת , לא נראה לי שאנטיביוטיקה תעזור לי אם אין חום. אולי כירורג שד ? והאם אחרי שנה יש טעם ללכת ליועצת הנקה כדי לשפר תפיסה,זו נראית לי הבעיה. סליחה שלא עניתי קודם הייתי בבדיקות דם עם הקטני
ותודה

למעלה