סתיו של בחירות

Doctor Goblin

New member
סתיו של בחירות

זה רשמי אם כן:

"בהתרגשות רבה, אני שמחה לבשר לכם ולכן על החלטתי להיכנס לפוליטיקה, ולהתמודד על מקומי ברשימת מפלגת העבודה. אם יש משהו שלמדתי מהשנה האחרונה, זה שדווקא רגעי ההכרעה הרציניים ביותר - הם הקלים ביותר. כשבוחרים בדרך הנכונה, השביל פתאום מתבהר. למדתי את זה ביום שבו עזבתי את העבודה שלי כעיתונאית, על מנת להשקיע את כל מאמציי בהקמת המאהל ברוטשילד. אני מרגישה זאת שוב עכשיו, לאחר חודשים של התלבטות, בפיתחה של דרך חדשה.

היום, רגע לפני מערכת בחירות סוערת באמת - אנחנו יודעים שאת הכיכרות כבר כבשנו. אבל את ההחלטות החשובות מקבלים דווקא במקומות שמהם הדור שלי מדיר את רגליו. חברים, האחריות שקיבלנו על עצמנו בקיץ שעבר חייבת להתרחב אל מעבר לרחוב.

אני נכנסת לפוליטיקה. אדם אחד, אבל בליווי אינספור הסיפורים, התקוות והמשאלות שזכיתי לפגוש בשנה האחרונה. השליחות שלי היא לקחת את כל אלה אל תוך המקום בו קובעים את כללי המשחק. אני לא יכולה לעשות את זה לבד. יש דרך אחת ליצור פה פוליטיקה בריאה, נקייה ונכונה: אם נעשה זאת יחד.

מפלגת העבודה בראשות שלי יחימוביץ' היא הבית הפוליטי שבו פועלים יחד מסורת והיסטוריה לצד אלפי צעירות וצעירים ראויים ואמיצים שיוצאים להיאבק על עתידה של המדינה הזו. אני מקווה שהבחירות הפנימיות תהיינה מסע של יצירת שותפות ותקווה חדשה.

זו הולכת להיות דרך מאתגרת, ואהיה מאושרת לצעוד בה ביחד איתכם. אני קוראת לכולכם להתפקד כבר הערב למפלגת העבודה. לחזק את המפלגה - ולעזור לי להיבחר. הכנסו לאתר החדש שלי והתפקדו. http://stavshaffir.co.il/?page_id=34.

אשמח מאוד אם תבואו לקחת חלק בקמפיין שלי - להתנדב, לתרום, לארגן, ללוות - צרו קשר ב-054-2966663 או ב: [email protected] ונענה לכם במהרה.

שבת שלום לכולם.
אוהבת,
סתיו"

Doctor Goblin

New member
אין באמת מה להסביר

זו הרזה רשמית מלפני כמה דקות של סתיו שפיר לנסות להיכנס לכנסת במסגרת מפלגת העבודה.

רינתי77

Well-known member
וודאי שיש מה להסביר.

להביא רק את ההכרזה זה בגדר תעמולת בחירות ואין
לקדם אג'נדות פוליטיות מעל גבי הפורום.

Doctor Goblin

New member
באמת? תעמולת בחירות?

זה סה"כ ציטוט שגם הצגתי כציטוט. הבאתי אותו לשם הדיון בלבד.

אתה חייב לעזור לי

אני ממש מתביישת אבל אני לא זוכרת אם סתיו שפיר זאת הג'ינג'ית הקטנה?
אני אוהבת יותר את השניה הדומיננטית יותר וזאת במידה ואני לא מתבלבלת ביניהן

Doctor Goblin

New member
כן, סתיו שפיר היא הג'ינג'ית

דפני ליף (הבחורה עם הכובע) היא מקסימה במציאות, אבל לא נראה לי שלעולם תיכנס לפוליטיקה. יש בה משהו תמים שיתקלקל אם תעשה את זה.

אה יופי!

אני אוהבת את דפני ליף. יש בה את המשהו האמיתי הזה שבא מבפנים ללא משוא פנים. את סתיו לא חיבבתי והיתה לי הרגשה שהיא הטיפוס שתלך לפוליטיקה בסופו של דבר יהיו מניעיה אשר יהיו. מעטים מאוד הם האנשים שיישארו עם האמת הפנימית שלהם לאורך שנים. אני גם לא מחבבת את הבחור שהוא הנציג של הסטודנטים. גם הוא יותר מדיי פוליטיקאי לטעמי.

Doctor Goblin

New member
החלוקה די פשוטה בקבוצה ההיא:

דפני ליף - אידיאליסטית, סמל
סתיו שפיר - פוליטיקאית מונעת מאידיאולוגיה
איציק שמולי* - עסקן צפעוני חלקלק
רגב קונטס - אמן. המחאה מעניקה לו השראה, או משהו.

* שמולי הוא "הבחור שהוא הנציג של הסטודנטים"

זהו

ככה אכן ראיתי אותם דרך המסך הקטן וקטעי הראיונות שהספקתי לשמוע.
שכחתי את רגב קונטס, אבל זה לא סוד שאמנים ניזונים ממחאות וממצוקות. זה מזרים את האדרנלין ונותן דלק ליצירתם.
איציק שמולי - הגדרת אותו היטב.

אני לא מבין את הסתירה

אתם רוצים פוליטיקאי לא פוליטיקאי שירוץ לפוליטיקה וגם ישנה דברים?

בפוליטיקה צריך אדם מחושב, שידע להזיז אנשים ואף לשחק בם, הוא צריך גם לדעת ללכלך את הידיים. הדוגמא הטובה ביותר שאני יכול לחשוב עליה היא של לינדון ג'ונסון.
אמנם במדיניות חוץ, הוא היה נורא -- אבל בתוך ארה"ב הוא הצליח להעביר מהפכה סוציאלית של ממש.
הוא היה אדם לא נעים, רמאי, וקרוב לודאי גם גנב לא קטן--אבל בלעדיו הרבה יותר אמריקאים היו רעבים היום ללחם.
ותארו לכם מה היה קורה לישוב היהודי, לו בן גוריון היה זקן נחמד, ולא הזקן. אתם באמת חושבים שהוא היה ממקימי מדינת ישראל?

poseidon111

Active member
האם אכן זו בקשה מוגזמת לרצות אדם שעשה

אי אלו דברים בחייו, ולא ניזון כקרפיון ממיי האפסיים של הפוליטיקה כל חייו שינהיג אותנו?
האם איני רוצה שראש הממשלה יהיה אדם שהצליח להזיז פרוייקטים אילו ואחרים לפני שמונה לעמוד בראש מפלגה, במקום אחד שכל מה שהניע עד כה
היה את דעת חברי מרכז הליכוד או את אנשי הוועדה המסדרת?

לא צריך להיות אדם נחמד (למרות שזה לא מזיק). אין סתירה בין היותך אדם נחמד, לבין היותך בנוסף גם אדם שהגיע "למלוכה", לא בתככים, או בקומבינות,
אלא בזכות מעשיך עוד לפני.

דיברת על בן גוריון. הוא הוכחה חיה לכך שמנהיג אמיתי בא מלמטה, בא מתחום העשייה ומפלס דרכו למעלה בזכות מעשיו וחזונו.

ידעתי שהטענה הזאת תעלה מתי שהו

תראה,
אני לא רוצה אנשים מהשטח, אנשים שמצליחים להעיר מאות אלפי אנשים, להוציא אותם מהכורסא ולהביא אותם לרחובות, אני לא רוצה שהאנשים האלה יהפכו לפוליטיקאים. יש הבדל בין אידיאליסטים מעוררים את ההמון לצרכיהם, לבין הפוליטיקאים שזה מקצועם, ליישם ולהביא לידי חוק את מה שהאידיאליסטים שואפים אליו.
ברגע שאותו אחד אשר הוציא אותי לרחוב כדי לזעוק, הופך אחר כך לחבר כנסת או חבר מפלגה, הכח שלו ניטל ממנו. הוא לא יכול להוציא יותר אף אחד לרחוב.
לא כל אחד יכול להיות פוליטיקאי. מרביתם צומחים מתוך עסקנות, עוד בהיותם צעירים, במפלגות האם שלהם.
מעטים יכולים לשמש דוגמא כמו לך ולנסה הצ'כי. הוא עבר שבעה מדורי גיהנום עד שהגיע למעמד המיוחל וגם זאת לא לאורך זמן.
בכלל, השיטה של הממשל אצלנו להשתיק כל מחאה בעודה באיבה, היא לצרף את מנהיגיה למפלגה. ככה המחאה מתה. אין יותר מי שילהיב ואין מי שיסחוף.
אני זוכרת את המעשה של ויקי כנפו אשר ממש עוררה המון אנשים בעם ומיד הפוליטיקאים מצאו דרך להשתיק אותה ולהרדים את המחאה בעקבותיה, תוך כדי פיזור הבטחות לה ולמשפחתה. איפה היא עכשיו?
ככה אני יכולה להביא לך מיליון דוגמאות, החל מצ'רלי ביטון והכפכפים שלו בכנסת וכלה בעשרות מוחים אחרים שברגע שהגיעו לכנסת לא הצליחו לשנות שום דבר מלבד לדאוג לעצמם למשכורת נאה ופנסיה לעתיד.
אידיאליסט שלא נכנס לפוליטיקה ונשאר בתור אחד שהוא מתווה דרך או מורה דרך, נותן השראה להמונים ולעם ומאלץ את הפוליטיקאים לחוקק חוקים בהתאם לרצון העם. וזה בעצם מה שחסר אצלנו. אין לנו אף אחד שמעורר ונותן תקווה. דפני ליף נתנה תקווה כלשהי להמון אנשים. החברים שלה הרסו גם את התקווה הזאת.

מממ...

אם כך לדעתך פוליטקאי הוא רק זה שנכנס לכנסת? זו נראת לי הגדרה צרה מידי. מי שמארגן הפגנת המונים הוא פוליטקאי פשוט במסגרת אחרת, כי בסופו של דבר לא ניתן לארגן כל כך הרבה אנשים ללא פוליטיקה כלשהי.
אני לא חושב שמשתיקים מחאות בישראל בכלל. נפלו פה שתי ממשלות בגלל מחאות, וזה הרבה יותר מאשר בכמה מדינות דמוקרטיות אחרות שאני יכול לחשוב עליהן. אלא אם את רוצה מהפכה, אין דרך אחרת מאשר להתמסד ולרוץ לכנסת. ואם את רוצה מהפכה? אז יאללה, לבריקדות!
הציפייה מפוליטיקאית שהם יהיו נקיים, בעלי עקרונות, וכו היא מוגזמת. תנסו פעם להיות בראש ועד בית כדי לראות כמה קשה להיות פוליטקאי בבית של 8 דירות, אחר כך חשבו שאתם אחראים לכמה מיליוני בני אדם. :)

אגב, לך ולנסה היה פולני, והוא אכן הוביל מהפכה. (אולי את חשבת על ואצלאב האוול?)

הייי בוקר טוב

אכן, לך ולנסה הפולני, אליו התכוונתי וסליחה על הטעות

ולטיעונך כמובן - אין ספק שעבודתו של פוליטיקאי היא קשה מנשוא והיא מקצוע בפני עצמו כמו כל מקצוע אחר. לכן דווקא למהפכן שבא משורות העם, הרבה יותר קשה להיות פוליטיקאי ולשחות במערכת הפוליטית כמו דג במים. מהפכן צריך להוביל, לתת כיוון, להראות איפה החץ ולהראות את האור. ברגע שהוא הופך לפוליטיקאי ומתחיל לדשדש במים העכורים, הוא מאבד חלק גדול מהיכולת הקודמת שלו בתור מנהיג מהפכן.
"דברים שרואים מכאן, לא רואים משם" וזה כל כך נכון שזה כואב.
לכן, המהפכן, אותו אחד שמוביל רעיון או דרך, צריך להישאר "שם" כי ברגע שהוא מגיע ל"כאן" הוא רואה הכל אחרת.
התפקיד שלו בכל מה שקשור למהפכות הוא 'לגרום' לשינויים פוליטיים מבחוץ כי הוא לא יוכל לעשות זאת מבפנים.
דפני ליף יכולה לגרום לשינויים פוליטיים מבחוץ, יותר מסתיו שפיר מבפנים. זאת דעתי.
האמת היא שהציעו לי לא פעם לעלות על בריקדות, אבל האלמוניות וחיי האישיים חשובים לי יותר מכל מהפכה שהיא והמעט שאני יכולה לעשות זה רק לכתוב ולהביע את דעתי בנושאים שונים בתקווה שיהיו מספיק קוראים וזה יזיז להם משהו. בתקופה של המחאה הגדולה כתבתי המון בנושא וזכיתי בהמון תגובות תומכות, כלומר דבריי לא נפלו לאזניים ערלות אלא יש מי שמקשיב ושומע.
אבל בחיים לא אתן לשום עיתונאי להיכנס לחיי האישיים ולחיי משפחתי. הפוליטיקאים די מסכנים בקטע הזה. זה לא קל.

poseidon111

Active member
אני חושב שאת נותנת הרבה קרדיט לשתי

העלמות וחבריהן.
הרבה יותר ממה שמגיע להן,
הן מבחינת היוזמה החברתית והן מבחינת תוצאותיה.

הבאתי אותן כדוגמה

וגם התוצאות בדיוק מאששות את מה שאני אומרת. זאת היתה מחאה חברתית, לא בדיוק יוזמה, אשר הלכה ונמוגה עם הסדק הראשון שנגלה ביניהם. אבא שלי ז"ל היה אומר שיותר מדיי קברניטים על אותה אנייה, בסופו של דבר מטביעים אותה. זה בדיוק מה שקרה. מהפכה אמיתית באה בדרך כלל עם אדם אחד בלבד וכמה עוזרים...
לא שותפים.

poseidon111

Active member
אבא שלך אמר דבר חכם. בעניין שתיהן,

אני בכלל חושד במניע הראשוני שלהן.
במילים אחרות, עד כמה היתה המחאה יכולה להקיף את כל העם ולא לגווע, אם הן לא היו בפרונט.

למעלה