סתיו הגיע לגן

יפה89

New member
סתיו הגיע לגן

שלום,אני מחפשת רעיון למפגש פתיחה בנושא הסתיו לגילאי 5 .3 - 5 .4 .משהו מוחשי מעבר להצגת תמונות השייכות לסתיו,הילדים אצלי זקוקים לגירויים,אחרת הם לא יושבים או מפטפטים.
בקשה שנייה - אני די מתקשה בהצבת גבולות והקניית הרגלים בגן,כל היום הולך על משמעת,וזה מאוד מתיש אותי,הצוות בגן גם לא כ"כ עוזר ,הסייעות רק מקטרות ומעירות לי על כל דבר ,מה שרק מחמיר את הבעיה,והאוירה בגן מאוד מתוחה.
אשמח לקבל תגובות בנושא.
תודה ושבת שלום!

שבת שלום יפה, הסתגלות והרגלי עבודה

מתוך דברייך אני מבינה שעדיין קשה ולא נכנסתם לשגרת עבודה.
במקום לפתוח בנושא הסתיו הייתי מקדישה את הזמן לעבודה על מוקדי הגן והרגלי עבודה.
לפני שמביאה את הדברים לילדים הייתי מזמנת שיחה קצרה עם הצוות מעדכנת אותן בכך שאת עתידה לעבוד על הקניית הרגלי עבודה בגן ומבקשת את השתתפותן במפגשים ובהכלת ההרגלים. כאשר תהיינה שותפות שלך לעשייה יש סיכוי טוב שיעזרו ולא יבקרו. תני להערות שלהן מקום, גם אם לא נראה לך נכון, הקשיבי ותני להן להרגיש שיש להן מה ללמד אותך. (אני למדתי הרבה מהסייעות שלי, בין אם מנסיונן ובין אם מתוך הטעויות שהםן פרשו לפני) כמובן שאת לא אמורה להעביר אותן סמינר על כל עיניין אבל תני לאוורר ולהרגיש שותפה.
אחרי שיחה עם הצוות הייתי פותחת מפגש תוך התייחסות לאחד המוקדים שנראה לי מתאים להתחיל איתו, זאת לפי מה שהילדים מראים בו עיניין.
במשך כל העבודה על מוקידי הגן אני נמנעת ואיסורים ומקפידה להציג דרכים למשחק במוקד.
למשל: הבית, מתחילה מפגש בזה שאני מחזיקה בובה ביד עושה פרצוף מודאג ושרה לה שיר על כך שהיא חולה ומשתעלת ויש לה נזלת... לוקחת אותה לרופא נותנת לה תרופה... כך עד סוף השיר
בדרך כלל הילדים ומאד מזדהים עם הסיטואציה שהצגתי. השיר נגמר הזה שהיא הבריאה ושמחה. לכן אני שואלת אותם אם הם יודעים למה היא שמחה, הם עונים אני מקפידה להציג עוד רגע שבו היא משתולל ורוקדת ויושבת לשולחן. כשבובה בשולחן אני משוחחת איתם על מה שיש במוקד ואיך נשמור על החפצים כך שנוכל להמשיך ולשחק עם הבובה וכלי הבית וכמה חשוב לזכור שהרהיטים של הבובה הם רק לבובות וילדים שעולים עליהם עלולים ליפול ואולי לשבור אותם, לכן נשמור לבובה על הבית שלה... מפרטת מה נרוויח מכך.
לסיום שואלת אותם אם רוצים לשחק איתי עם בובות, כל ילד הולך למוקד ובוחר בובה (כמובן שדואגת מראש שיהיו מספיק לכל הילדים) כולנו יושבים ושרים יחד את השיר לבובה איתו פתחתי, מערסלים אותה עושיפ פרצופים בהתאם לשיר ....
מחזירים בובות למקום ומסיימים מפגש.
בכל יום אני עובדת על מוקד אחר. כמובן בהמשך היום חוזרת ומדגישה את מה שהזכרתי במפגש, כך גם בימים הבאים.
הצוות שהיה חלק מהעיניין באופן טבעי ממשיך את הדרך.
את הסתיו אפשר לשלב תוך כדי הנושא. לדוגמא: בעבודה עם הבובה אפשר להתחיל בכך שנגשים לחלון ובודקים את מזג האויר ומחליטים אם היא צריכה בגד חם או קל, אם נעליים או סנדלים...
אפשר לסיים מפגש עם שיר מהנה עם עלים יבשים שנאספו מראש בחצר, לצאת עם הבובה בעגלה לטיול והרוח מעיפה עלינו עלים.... לסיים בשיר הרוח השובב כשהבובה היא חלק מהמפגש.
אין סוף לאפשרויות

למעלה